Gabi Balint nu mai este antrenorul CS Universității. A promovat Craiova în Liga 1, însă nu i s-a prelungit contractul

Marius ANGHEL 10 Jun. 2014, 12:42 Seria 2
Gabi Balint nu mai este antrenorul CS Universității.** A promovat Craiova în Liga 1, însă nu i s-a prelungit contractul

Gabi Balint a dezvăluit motivele pentru care s-a ajuns la încetarea colaborării cu CS Universitatea Craiova.

„Am hotărât de comun acord să ne despărțim. Practic am dus la bun sfârșit contractul pe care îl semnasem până în vară și după o discuție cu conducerea am ajuns la concluzia că e cel mai bine să oprim aici colaborarea.

Eu unul sunt mulțumit că am reușit promovarea și că am intrat în istoria Craiovei. Le doresc mult succes mai departe oltenilor și le voi urmări evoluțiile”, a spus Gabi Balint pentru Digi Sport, site care mai scrie că cele mai mari șanse pentru preluarea băncii tehnice a grupării din Bănie le are italianul Cristiano Bergodi.


 

CS Universitatea Craiova s-a despărțit în această dimineață de antrenorul care a condus echipa către primul loc în Seria a II-a și către promovare. Gabi Balint și-a reziliat, de comun acord, contractul cu echipa olteană.

În cele 15 meciuri pe banca CS Universității, Balint a câștigat 11 dintre acestea, a remizat de două ori și a pierdut tot de două ori.

Iată comunicatul postat de site-ul oficial al liderului Seriei a II-a:

„Conducerea Universității Craiova și antrenorul Gabi Balint au decis, de comun acord, să nu mai continue colaborarea.

Clubul Universitatea Craiova și antrenorul Gabi Balint au hotărât, în termeni amiabili, să nu prelungească contractul.

Gabi Balint a fost cooptat în proiectul renașterii fotbalului oltean în martie 2014, preluând funcția de antrenor principal al echipei mari. În cele 15 jocuri din campionat cu Gabi Balint pe banca tehnică, Universitatea a înregistrat 11 victorii, 2 egaluri și 2 înfrângeri. Grație acestor rezultate obiectivul echipei – promovarea în prima ligă – a fost îndeplinit.

Universitatea Craiova îi mulțumește lui Gabi Balint pentru întreaga activitate desfășurată la echipă și îi dorește mult succes și performanțe în carieră.

Clubul nostru va anunța în zilele următoare numele noului antrenor principal al echipei.”


Ce declara Gabi Balint atunci când semna cu CS Universitatea:

– Mulțumesc pentru încrederea care mi-o acordă. Sunt și oameni spetici, însă eu sunt convins că-i voi convinge pe toți și o să aduc publicul din nou la stadion. Este un proiect serios, pe trei ani, de asta am și acceptat. Vreau să-l duc până la capăt.

– Am antrenat la mai multe echipe și peste tot mi-am făcut treaba. Știu că lumea este puțin împărțită, dar sunt convins că îi voi aduce la stadion. O să le placă ce o să vadă. Sunt optimist și știu ce am de făcut, n-am timp de pierdut, îmi place organizarea.

– Jocul este important, la Craiova a fost mereu spectacol și asta contează. Nu vreau să fac nicio promisiune, vreau să vorbesc prin fapte. Dacă nu voi avea rezultate, îmi voi face valiza și voi pleca. Le cer suporterilor doar să aibă încredere.

– Primul obiectiv al meu e promovare și, după aceea, să facem un plan pe trei ani în care să realizăm performanță.

– Problemele juridice nu sunt ale mele. Eu vreau să mă văd promovat. Dacă se va întâmpla ceva, nu vreau să depindă de mine. Conducerea administrativă se ocupă cu așa ceva.

Marius ANGHEL 10 Jun. 2014, 12:42 Seria 2
Pe aceeași temă