Gabi Balint: „Dacă vom pierde la Vâlcea, vor fi probleme mari”

Cosmin STAICU, Marius ANGHEL 09 May. 2014, 14:33 Seria 2

Gabi Balint, antrenorul echipei CS Universitatea Craiova, a recunoscut că echipa trece printr-o perioadă nefastă și crede că dacă va pierde și al treilea meci consecutiv, la Vâlcea, vor fi probleme mari.

„Trecem printr-o perioadă incomodă, suntem în pericol să pierdem și locul 2, așa că acum este nevoie să fim uniți, să ne sacrificăm. Am făcut cam multe greșeli în ultima vreme, în principal din cauza presiunii. La Vâlcea avem șanse să câștigăm, fiindcă eu cred că avem echipă mai bună. Dacă vom pierde, vor fi probleme mari. O să folosesc și jucători mai proaspeți, fiindcă unii au nevoie de odihnă. Chiar dacă au existat acuze că fotbaliștii ar fi doar mercenari care nu pun sufletul pentru echipă, pe mine m-a mulțumit implicarea lor și ei știu în primul rând că există prime consistente de obiectiv, pentru care merită să lupte” a spus antrenorul CS Universității.

Cât despre posibilitatea de a fi înlocuit de pe banca echipei din Bănie, Balint nu s-a arătat foarte deranjat: „Nu o să mă sinucid, mă adaptez și eu ca și alții, viața merge înainte, voi continua să antrenez la alte echipe”.

Cristi Ganea și Adi Ionescu sunt recuperați pentru meciul din Zăvoi, singurul absent fiind Ionuț Șerban, care s-a accidentat în startul meciului cu Reșița.

Donose: „Am încredere că echipa își va reveni”

Pe lângă Gavril Pele Balint, un alt „Pele” a fost invitat la conferința de presă, Costică Donose dobândinu-și această poreclă pe vremea Craiovei Maxima. El s-a arătat mai optimist în privința situației prin care trec alb-albaștrii: „Eu am încredere că echipa își va reveni, dar chiar dacă se pierde meciul de la Vâlcea, șansele nu ar fi compromise, mai sunt meciuri și putem promova”.

Donose a declarat că se lucrează intens în cadrul centrului de copii și juniori, pentru ca generațiile viitoare ale Craiovei să fie asigurate din pepiniera proprie: „În viitorul nu foarte îndepărtat cred că Universitatea nu va mai avea nevoie să cumpere așa mulți jucători din alte părți, fiindcă suntem vreo 10 antrenori de juniori în club, cum nu au mai fost vreodată, și vom oferi schimbul de mâine, așa cum era pe vremuri la Craiova”.

Articol scris de Cosmin STAICU

Cosmin STAICU, Marius ANGHEL 09 May. 2014, 14:33 Seria 2
Pe aceeași temă