Frățică: „Patronii lui CSU au făcut cea mai bună alegere”. Balaci: „Numirea lui a fost o surpriză”

Marius ANGHEL 12 Jun. 2014, 17:00 Seria 2

Fostul președinte al echipei Gaz Metan CFR Craiova și apoi al „defunctei” CS Turnu Severin, Gheorghe Frățică, îi felicită pe finanțatorii CS Universității pentru alegerea făcută prin numirea ca antrenor principal a lui Ionel Gane.

„Am lucrat mult timp cu Jerry Gane și eu spun că merita șansa asta. Îi felicit pentru decizie pe patronii de la CSU, au făcut cea mai bună alegere. Mai bună decât cu Erik Lincar și chiar cu Gabi Balint. Jerry este un antrenor tânăr, doxă de fotbal, are experiență și ca jucător și are cea mai mare calitate: este oltean de-al nostru. El știe ce-i aici și ce i se cere și sunt convins că va face treabă bună. Sunt convins că sunt persoane care vor spune că a retrogradat pe CS Turnu Severin și pe Corona Brașov, dar nu e deloc așa, le-a făcut să joace fotbal în condițiile în care le-a preluat din mers, cu puncte puține și probleme multe. La Severin au fost probleme financiare mari, dacă vă aduceți aminte de ultima perioadă, dovadă că echipa s-a și desființat ulterior, iar la Corona ce să facă dacă a avut lotul gata făcut? Nu îi fac reclamă lui Jerry, dar sunt convins că la CSU, unde este liniște în vestiar și salariile se primesc la timp, va face o treabă bună. O să vedeți asta”, a declarat Gheorghe Frățică pentru GdS.

Ionel Gane îi va avea în staff-ul său pe George Biță – secund, Silviu Lung – antrenor cu portarii și Cornel Blejan – preparator fizic. „Este o șansă mare pentru mine și vreau să fac din CS Universitatea o echipă competitivă. Mai multe voi vorbi la conferința de presă de vineri, de la ora 12.00, în care voi fi prezentat oficial”, a declarat Jerry Gane.

Balaci: „Rezultatele vor spune dacă a fost o alegere bună”

Chestionat în legătură cu numirea lui Jerry Gane, Ilie Balaci, fostul mare jucător al Universității Craiova, a aprobat și el decizia conducerii CSU. „Jerry este un băiat extraordinar și a arătat că echipele pe care le-a antrenat joacă fotbal, dar nu putem să spunem momentan dacă este bun sau rău. Rezultatele vor spune dacă a fost o alegere bună. Numirea lui a fost o surpriză și pentru voi (pentru presă – n.r.), care stați permanent lângă echipă. Partea proastă, la noi, este că antrenorul trebuie să aleagă echipamentul, hotelul, face meniul, aduce jucătorii, trebuie să cheme și publicul, bănuiesc că o să bată și la porți să aducă sponsori… Și echipa să o antreneze Jonny Împușcătoiu. Fiecare trebuie să aibă treaba lui. Dacă Jerry a fost angajat ca antrenor, decât asta trebuie să facă”, a spus Balaci pentru GdS.

Marius ANGHEL 12 Jun. 2014, 17:00 Seria 2
Pe aceeași temă