Festivalul și Cupa Dacii Liberi la Covaci!

23 Jun. 2009, 17:08 Seria 2
Festivalul și Cupa Dacii Liberi la Covaci!

„Sâmbătă, 27 iunie, satul Covaci va găzdui, în premieră, un festival. Este vorba de ediția inaugurală a Festivalului Dacii Liberi, dedicat memoriei strămoșilor noștri. Evenimentul va include demonstrații de luptă ale soldaților daci și legionarilor romani, concursuri pentru săteni, concerte de muzică, o prelegere științifică pe teme dacice, Cupa Dacii Liberi la fotbal, precum și multe altele. Festivalul este organizat de clubul de fotbal Fortuna Covaci, alături de Consiliul Județean Timiș”, informează site-ul oficial al echipei bănățene.

 

Situwe, cel mai rapid covăcean

 

Clubul din Covaci nu este la prima ispravă de acest gen, anul trecut Fortuna a câștigat competiția de fotbal „Cupa Covaci”, în dauna altor cinci formații din ligile inferioare timișene. Serbarea câmpenească a avut atunci ca punct principal de atracție concursul „Cel mai iute covăcean” (alergare 100 m cu o oaie în spate), în competiție s-au înscris atunci atât patronul Florin Macavei, cât și stoperul echipei, Cristian Situwe, acesta din urmă câștigând și concursul, iar ca premiu a primit oaia cărată.

 

Festivalul Dacii Liberi de anul acesta are un program bine stabilit, din care nu lipsesc competiții arhaice precum: aruncarea suliței, aruncarea bolovanului, flotări, repetări cu haltera, trasul frânghiei sau „duble” cu mingea/copii. Celebra alergare cu oaia în spate nu avea nici ea cum să lipsească, de urmărit dacă jucătorul de culoare al Fortunei își va apăra titlul. Programul absolut complet al festivalului se poate găsi pe adresa oficială a clubului covăcean, www.fortuna-covaci.ro.

 

În altă ordine de idei, reunirea lotului a fost stabilită pentru data de 1 iulie.

 

Articol scris de Cornel Biholari
 

23 Jun. 2009, 17:08 Seria 2
Pe aceeași temă