Felix Grigore: „Câștigăm la Satu Mare și suntem din nou bucuroși”

Marius ANGHEL 04 Mar. 2014, 12:53 Seria 2
Felix Grigore:**

Oficialul CS Universitatea Craiova a promis la emisiunea „Schimb de pase” că anul acesta echipa va promova în liga întâi.

Directorul executiv al CS Universitatea Craiova consideră că experiența în plus a jucătorilor de la ASA Târgu Mureș a reprezentat factorul care a înclinat balanța în meciul de sâmbătă, scor 1-2.

„Rezultatul nu este echitabil. A fost 1-1 la reprize, dar 1-2 pe tabelă. Am făcut o repriză foarte bună, am marcat o dată, dacă mai punctam încă o dată spun eu că le-ar fi fost greu să ne mai egaleze. ASA este o echipă bună, știam. Ne-am spionat reciproc, știam cam totul despre ei. Determinantă a fost experiența. Pentru că noi în repriza întâi, când i-am avut în mână, nu am mai punctat. Voiculeț, Sepsi, Hora sunt jucători foarte buni veniți de la CFR Cluj, echipă care s-a bătut la titlu. În repriza a doua, dacă Valskis ar fi marcat atunci, când a tras puternic, puțin pe lângă poartă, zic eu că am fi reușit să salvăm un punct. Părerea mea că cele două echipe se vor întâlni anul acesta și în prima ligă”, a spus Felix Grigore, care nu identifică între cauzele eșecului cu ASA o eventuală cădere fizică: „În opinia mea, nu poate fi luată în calcul căderea fizică, cazi din minutul 60-70, nu în 46″.

Oficialul Craiovei apreciază că au cântărit mult și indisponibilitățile din tabăra alb-albastră: „Am avut absenți. Unul dintre cei mai importanți a fost Izvoranu. Varga a răcit cu două zile înainte de joc, Vandelannoite cu o seară înainte. Am jucat și cu o improvizație – Precup, care nu este un jucător rău, dar este un număr 10. Adi Ionescu, titular incontestabil în tur la închidere, nu s-a antrenat deloc în cele două stagii din Antalya și nu a putut fi folosit”.

„Ovidiu Stângă nu a schimbat pentru că așa a simțit. Nu putem să-l acuzăm de absolut nimic. Toți suntem responsabili. Așa cum la victorii, îmi place să cred că am și eu și ceilalți partea mea, la fel și la înfrângeri, toți suntem responsabili, în proporții mai mari sau mai mici”, este de părere Felix Grigore.

Conducătorul Universității a negat zvonurile presei privitoare la poziția tehnicianului: „Ovidiu Stângă în mandatul său a pierdut două jocuri, nu se poate vorbi de demiterea antrenorului. Sper ca Ovidiu să nu simtă această presiune, pusă din afară, artificial”.

Felix Grigore a evidențiat că și la bine, dar și la rău Universitatea rămâne o mare familie: „Am fost supărați sâmbătă seară, duminică, dar de astăzi ne gândim la următorul joc. Este bine să ne bucurăm împreună, să fim supărați cu toții, antrenori, jucători, staff, suporteri, pentru că formăm o echipă. Nu este o tragedie, pentru că este vorba, în cele din urmă, de sport. Altele sunt tragediile în viață. Câștigăm la Satu Mare și suntem din nou bucuroși”.

Despre adversarul de sâmbătă, Grigore a spus: „Satu Mare este o echipă care, nu numai că visează la play-off, are și șanse mari să intre. În afara celor trei puncte pe care trebuie să le luăm, o motivație în plus este faptul că Olimpia Satu Mare va intra în play-off și punctele vor fi contabilizate și acolo”.

Felix Grigore a făcut și o radiografie a situației din fruntea clasamentului: „ASA nu este promovată, câștigăm la Târgu Mureș și reechilibrăm bătălia din play-off. Bistrița este periculoasă prin experiență, ei nu au făcut transferuri, dar au un grup de jucători cu ștate vechi în prima ligă. Universitatea, Târgu Mureș, Bistrița și Vâlcea sunt foarte aproape de play-off. Pentru celelalte două locuri se bat patru echipe”.

Fost conducător la Unirea Urziceni, echipă cu care a ieșit campion al României, Felix Grigore spune că a găsit în Bănie condiții și mai bune pentru înalta performanță: „La Craiova avem o echipă mult mai bună, peste ceea ce aveam la Urziceni atunci când am promovat. Sunt și asemănări între cele două echipe: seriozitatea patronatului. Patronul Urziceniului a arătat ce se poate face cu seriozitate, a fost discret, a băgat bani, a dat un exemplu de ceea ce se poate face în fotbal cu seriozitate și multă dorință. Sincer vă spun că nici noi nu am crezut atunci că putem să luăm campionatul”.

În final, oficialul Craiovei a transmis un mesaj fanilor: „Pe suporteri îi așteptăm la meciuri în continuare. Noi am făcut tot posibilul să câștigăm, dar nu s-a putut mai mult. Le promitem spectacol și că vor fi din acest an în liga întâi”.

Sursa: CS Universitatea Craiova

Marius ANGHEL 04 Mar. 2014, 12:53 Seria 2
Pe aceeași temă