FC Maramureș a parafat un parteneriat cu LPS Banatul! „Avem prima opțiune pentru cei mai buni jucători”

10 Jan. 2012, 16:16 Seria 2
FC Maramureș a parafat un parteneriat cu LPS Banatul!**

În 16 ianuarie se va reuni echipa FC Maramureș Universitar Baia Mare. Mutările din lot nu sunt multe, până la această ora: Oltean și Siecoban au fost anunțați de președintele Dan Hotico la capitolul plecări, portarul Alin Bota fiind, se pare, și el pe picior de plecare. La capitolul veniri nu există până acum decât un nume, al italianului Emanuele de Rosa, dar este așteptat și un jucător de bandă dreaptă, de la LPS Banatul Timișoara. De altfel între Baia Mare și LPS Banatul Timișoara a fost semnat un parteneriat de colaborare, prin care clubul băimărean are prima opțiune asupra celor mai valoroși juniori de la LPS Banatul. În ceea ce privește bugetul, noutățile pozitive nu au apărut, președintele FCMU menționând că va face eforturi să susțină echipa, fără să se știe precis cât va mai putea face acest lucru în contextul ligii secunde.

Până la această oră, președintele FCMU, Dan Hotico, a menționat că doi jucători au părăsit echipa (este vorba despre Nicolae Oltean și Cosmin Siecoban) și că pentru portarul Alin Bota ar exista o ofertă.

La capitolul veniri a fost menționat doar italianul Emanuele de Rosa (născut în 14 ianuarie 1989), fotbalist de bandă stângă, care va sosi în Baia Mare în 15 ianuarie. „Nu a fost semnat, încă, un contract cu de Rosa, dar negocierile au ajuns în faza destul de avansată, antrenorii îl vor și sperăm că acesta să se adapteze la echipă”, a mentionat Nicu Mărculescu, team manager la FCMU.

„Am parafat un parteneriat cu cei de la LPS Banatul Timișoara, un parteneriat prin care avem prima opțiune pentru copiii de la dânsii, pe o perioadă de cinci ani. Parteneriatul constă în a avea drept la prima opțiune pentru cei mai buni jucători, în cazul cărora – în contextul în care vor face pași mai departe – vom avea procente ambele părți. Eu cred că e un pas bun: cei de la Banatul au avut tot timpul copii buni, care au crescut mereu în valoare, dovadă și prezențele copiilor crescuți de acest club în loturile naționale. Mai avem un parteneriat și cu cei de la Zalău”, a declarat Dan Hotico, președintele FCMU, care a adăugat: „Ne orientăm spre jucători tineri pentru că nu avem bugetul astfel încât să ne putem permite să achiziționăm jucători scumpi, cu experiență. Aceștia vin pe sume foarte mari de bani și în momentul de față situația financiară este care este nu numai la noi, ci în toată țara. Noi vrem să promovăm jucători tineri. Momentan nu pot să vă spun mare lucru pentru că nu știm exact cu ce jucători mergem mai departe. Deja am dat drumul la doi jucători. Nu ne putem permite să plătim salariile care au fost până acum. Jucătorii care cred de cuviință că nu se încadrează în sumele care li se vor propune sunt liberi de contract”.

Dacă data reunirii echipei este sigură, nu este clar unde va merge echipa băimăreană în cantonamentul de iarnă. Au existat discuții pentru un cantonament la Ocna Sugatag, dar există o variantă și pentru un stagiu centralizat de pregătire la Buziaș. În ceea ce privește bugetul, noul an nu a adus îmbunătățiri. „În urma evaluării cheltuielilor din tur, am constatat că e vorba de o sumă care variază între 80.000 și 100.000 lei lunar ca și cheltuieli. Până în momentul de față primarul Băii Mari ne-a dat o mână de ajutor, ne-a cerut să facem un buget și urmează să ne întâlnim pentru o discuție de principiu pe această temă. E îmbucurător că măcar cineva vrea să ne ajute. Noi vom face toate eforturile. În situația în care nu vom mai putea, vom găsi la momentul respectiv o situație de compromis”, a spus Dan Hotico.

Băimărenii au obținut în tur patru victorii și au bifat patru egaluri, acumulând 16 puncte cu care au terminat prima jumătate a campionatului pe locul 11 în clasament. Majoritatea punctelor (9) au fost făcute acasă. Pe stadionul „Viorel Mateianu”, băimărenii au bifat două victorii, au făcut trei egaluri și au suferit trei înfrângeri. În deplasările turului, FCMU a obținut două victorii, a făcut un egal și a suferit patru înfrângeri.

Băimărenii au înscris 20 de goluri, Dragoș, Roman, Gego și Bota fiind principalii marcatori, cu câte trei reușite. FCMU a primit 22 de goluri în tur. Doar trei echipe au înscris mai multe goluri: Gloria Bistrița (29), FC Timișoara (26) și Gaz Metan Severin (21). Două echipe au încasat mai multe goluri decât FCMU: Mureșul Deva (29) și CSM Râmnicu Vâlcea (24). Cele mai multe goluri (3) băimărenii le-au înscris în poarta echipei FC Olt, cele mai multe (4) le-au primit de la Mureșul Deva.

Sursa: eMaramureș

10 Jan. 2012, 16:16 Seria 2
Pe aceeași temă