FC Brașov merge cu un singur gând la Caransebeș: „Avem de luat o revanșă. Ne-am făcut de râs în acel meci”

Marius ANGHEL 19 Nov. 2015, 14:40 Seria 2
FC Brașov merge cu un singur gând la Caransebeș:**

FC Brașov va juca sâmbătă, în deplasare, cu FC Caransebeș, un meci facil la prima vedere, ținând cont că „gugulanii” au ajuns ciuca bătăilor în acest campionat, iar după 14 etape ocupă doar locul 12 cu doar 10 puncte. Pe lângă faptul că o victorie la Caransebeș este obligatorie pentru ca brașovenii să revină pe locurile de play-off, Poverlovici și compania au și un motiv în plus să câștige acest meci, după eșecul surprinzător din meciul tur disputat pe „Tineretului”.

Bodea plătea cu postul

În etapa a 2-a a campionatului, la începutul lunii septembrie, FC Brașov suferea un eșec pe teren propriu, 0-1 cu FC Caransebeș, rezultat care a provocat tensiuni la nivelul conducerii, iar antrenorul Cosmin Bodea era forțat să demisioneze la doar două zile după acel meci. Antrenorul simțise imediat după meciul cu FC Caransebeș răceala relației cu șefii, dar și cu o parte din jucători. „M-a nemulțumit total atitudinea jucătorilor, dar și atmosfera de pe stadion. Eu am jucat atâta timp la FC Brașov, iar pentru mine a fost o mare rușine să mi se strige demisia la primul joc în fața propriilor suporteri. Motivele pentru care am demisionat sunt mai multe și nu vreau să vorbesc acum. Eu sper ca prin demisia mea să se producă un șoc la echipă, iar jucătorii să înțeleagă că joacă la FC Brașov, iar această echipă trebuie să revină rapid în Liga 1″, spunea Bodea, după rezilierea contractului.

După câteva zile, Bodea detalia culisele debarcării sale într-un interviu acordat Monitorului Expres. „Am fost forțat de Romeo Pașcu să plec de la FC Brașov, pentru că nu am acceptat să fiu marioneta lui! Îmi pun un mare semn de întrebare asupra a ceea ce s-a întîmplat”, spunea Bodea. În replică, Romeo Pașcu, spune că aducerea lui Bodea la Brașov a fost o greșeală pe care și-o asumă. „Recunosc că în viață mai facem și greșeli, iar aducerea lui Bodea ca antrenor la FC Brașov a fost o greșeală. Pe parcursul pregătirii de vară mi-am dat seama că este un antrenor slab. Cum să mai am încredere în el cînd te bate o echipă modestă ca FC Caransebeș? Pentru mine, Bodea nu mai există! Nu voi mai vorbi niciodată cu el!”, reacționa Romeo Pașcu. În locul lui Bodea, oficialii clubului l-au readus la echipă pe Adrian Szabo, care a avut o serie de 11 meciuri în campionat și Cupă fără înfrîngere.

Dochița: „Vrem revanșa”

Președintele lui FC Brașov, Vasile Dochița, nu a uitat eșecul din etapa a 2-a din partida cu FC Caransebeș. „Ne-am făcut de râs în acel meci. Cum să te bată Caransebeșul la Brașov? Chiar nu pot uita acel meci. A fost singura înfrângere pe teren propriu în tot turul de campionat. Cred că nici jucătorii nu au uitat acel meci, iar sâmbătă vor lupta pentru victorie. Avem de luat o revanșă. E obligatoriu să câștigăm pentru a continua bătălia pentru play-off. Am văzut că atunci când jucătorii sunt determinați și pun suflet pe teren, rezultatele vin. Asta vreau să văd la Caransebeș din partea jucătorilor: determinare și ambiție”, declară Dochița.

Culoar favorabil în ultimele etape ale acestui an

FC Brașov a început returul cu o victorie clară cu FCM Baia Mare, succes care mai spăla din rușinea înfrângerii la scor de la Pâncota. Pe acest final de sezon, brașovenii au culoar favorabil, iar obiectivul declarat al jucătorilor, antrenorilor și conducătorilor este unul cât se poate de clar: 12 puncte din următoarele patru meciuri. Obiectiv realizabil ținând cont că FC Brașov va întâlni trei echipe cu mari probleme, FC Caransebeș (d), Metalul Reșița (a) și FC Bihor (d) și va încheia anul cu un meci pe teren propriu cu Chindia, o echipă bună, dar nu de speriat.

„Sunt convins că vom avea un parcurs foarte bun în aceste ultime etape din acest an. Cele 12 puncte sunt obligatorii și nu trebuie să coborâm ștacheta”, spunea antrenorul Adrian Szabo.

La rândul său, antrenorul secund Mihai Stere spune că jucătorii au toate motivele să-și ia revanșa după înfrângerea din tur. „Nu avem amintiri plăcute de la meciul din turul campionatului. Cu siguranță, jucătorii noștri vor fi montați și vor juca și cu gândul la revanșă. Important este să câștigăm și să începem să legăm victoriile pentru a urca în clasament. Din păcate avem ceva probleme de lot, Perju și Olteanu sunt suspendați, iar Vlad Munteanu nu va mai juca în acest final de an din cauza accidentării suferite în meciul cu CSM Râmnicu Vâlcea”, a spus Stere.

Meciul FC Caransebeș – FC Brașov, contând pentru etapa a 15-a din Seria a II-a a Ligii 2, se va disputa sâmbătă, de la ora 11:00.

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)

Marius ANGHEL 19 Nov. 2015, 14:40 Seria 2
Pe aceeași temă