FC Bihor organizează un eveniment caritabil la care invitat special este Hagi

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 01 Aug. 2013, 15:54 Actualizat: 01 Aug. 2013, 15:55 Seria 2
FC Bihor organizează un eveniment caritabil  la care invitat special este Hagi

Clubul FC Bihor va organiza un eveniment caritabil, cu scopul strângerii de fonduri pentru un suporter al clubului orădean de numai 8 ani, din Aleșd, care este diagnosticat cu leucemie din 2011.

În cadrul evenimentului, care este programat între 10-15 august (data exactă urmând a fi anunțată la începutul săptămânii viitoare) și care se va desfășura pe Stadionul Municipal „Iuliu Bodola”, vor avea loc trei acțiuni. Este vorba despre un meci de 2 reprize a câte 15 minute între echipa de seniori a clubului și echipa suporterilor, o altă partidă între echipa staff-ului clubului FC Bihor și echipa presei, tot de 2 reprize a câte 15 minute, precum și ceea ce va constitui punctul de atracție al evenimentului, un meci de old-boys între echipa FC Bihor și echipa națională (cu mulți jucători din „generația de aur”). Acest ultim meci se preconizează a avea 2 reprize a câte 30 de minute.

Din echipa FC Bihor, care va fi condusă de antrenorii Zsolt Muzsnaj și Alexandru Gergely, vor face parte printre alți: Kulcsar Sandor, Ovidiu Lazăr, Lucian Ciocan, Sorin Pop, Ioan Papp Deac, Sorin Cigan, Viorel Domocoș, Cosmin Bodea, Stelian Farcău, Florin Fărcaș, Lucian Ulici, Gabriel Brukenthal, Claudiu Mutu, Alexandru Kiss, Cornel Georgescu și Ștefan Erdei.

Din echipa națională, care va fi condusă de antrenorul Emerich Jenei, vor face parte, jucători care au confirmat deja: frații Rotariu, Ilie și Iosif (acesta din urmă care s-a implicat și în organizarea evenimentului), Paul Codrea, Cristian Dancea, Marcel Băban, Miodrag Belodedici și, invitatul special, Gheorghe Hagi.

În afară de aceștia, se mai poartă discuții și cu alți jucători din „generația de aur” care să onoreze cu prezența evenimentul organizat de FC Bihor și sprijinit de Consiliul Județean Bihor și Primăria Municipiului Oradea.

Toate cheltuielile necesare organizării acestui eveniment vor fi suportate de clubul FC Bihor. Fondurile care vor fi strânse de pe urma lui vor fi donate familiei lui Kevin Ficuț, pentru susținerea tratamentului.

Kevin Ficuț a fost diagnosticat pe 3 decembrie 2011 cu leucemie acută limfoitilă, și-a pierdut și mama când avea doar un anișor, are un singur rinichi și a suferit deja 10 operații la antebrațul mâinii stângi. El se află încă în termenul de 3 ani de zile în care nu poate fi scos în societate.

Accesul pe stadion pentru acest eveniment caritabil se va face pe bază de invitații. O invitație poate fi procurată de la sediul clubului, de pe strada Iosif Vulcan, începând de miercuri 7 august, dar și de la casele de bilete ale stadionului în ziua evenimentului. Pentru a putea intra în posesia unei invitații trebuie donat minim 5 lei.

„Este un eveniment de strângere de fonduri, pentru Kevin Ficuț, diagnosticat, din păcate cu cancer în 2011, un suporter de al nostru. Este gândit ca un spectacol fotbalistic ce va avea loc pe Stadionul Municipal și va avea mai multe componente. Pentru meciul de old-boys, jucătorii pe care i-am anunțat au și confirmat deja, dar mai suntem în discuții și cu alții”, a declarat președintele clubului FC Bihor, Șerban Morcan.

Data exactă a evenimentului nu se știe încă, în funcție de programul invitatului special Gheorghe Hagi, urmând a fi anunțată la începutul săptămânii viitoare. Cert este că acesta va avea loc într-una din zilele cuprinse în perioada 10-15 august.

După meciul de old-boys, seara va fi organizat un dineu oficial, unde tricourile celor care au jucat vor fi scoase la licitație, iar banii strânși vor fi donați tot pentru Kevin Ficuț.

„FC Bihor este alături de oamenii din comunitatea pe care o reprezintă și la bine, dar și la rău, așa cum și bihorenii au fost de-a lungul timpului alături de clubul fanion indiferent de problemele prin care a trecut”, a mai declarat președintele Șerban Morcan.

„Este foarte greu în aceste momente și aduc mii de mulțumiri acestui club. Cândva când am avut probleme cu genunchiul, o doctoriță m-a întrebat dacă a meritat să joc fotbal. Pot să spun însă acum că da, a meritat și sunt pe undeva mândru că am putut face parte din familia asta a fotbalului. Acum iată că primim ajutorul necesar pentru fiul meu pentru a termina tratamentul. Tratamentul l-am început în 2011, el nefiind diagnosticat în țară, ci în Debrecen. După un an și trei luni am terminat tratamentul de bază. Acum mai avem trei ani de tratament de susținere, care constă în medicamente, steroizi, plus evenimente neprevăzute. Dacă analizele nu ies cum ar trebui, trebuie să rămânem internați în spital. De asemenea, pentru traumele avute, trebuie frecventat psihologul, iar pentru aceasta de două ori pe săptămână trebuie să mergem în Debrecen, pentru că din păcate la noi în țară nu avem această formă de terapie”, a declarat tatăl lui Kevin, Csaba Ficuț.

„Sperăm cu toții ca stadionul să fie arhiplin, ținând cont că se desfășoară acest eveniment și acest copil să poată să ducă o viață normală, să putem să îl ajutăm cu ceea ce se poate fiecare. În ceea ce privește jocul, sperăm să ne întâlnim cu toții cu bucurie, după atâția ani să ne revedem iar pe un stadion și să aducem un sprijin fotbalului și sportului din județul Bihor”, a declarat Lucian Ciocan, unul dintre jucătorii care vor evolua la echipa de old-boys a FC Bihorului, antrenor la Centrul de Copii și Juniori al clubului și implicat și el în această organizare.

„Țin să felicit conducerea clubului și organele locale care s-au gândit că trebuie să se implice în acest caz. Sperăm să fie de bun augur, astfel încât să putem aduna lume foarte multă la stadion. Noi putem să ajutăm în primul rând prin prezența noastră pe teren alături de adversarii noștri cu nume și cu renume. E regretabil că ne întâlnim într-o asemenea situație, dar sperăm să fie bine pentru copil”, a precizat și Sorin Pop, alt fost jucător de mare valoare a FC Bihorului, în prezent antrenor la Centrul de Copii și Juniori al clubului.

Sursa: FC Bihor

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 01 Aug. 2013, 15:54 Actualizat: 01 Aug. 2013, 15:55 Seria 2
Pe aceeași temă