FC Bihor are un nou antrenor principal: „Pot să spun că a fost și un vis să antrenez la echipa fanion a județului Bihor”

Marius ANGHEL 27 Oct. 2015, 15:55 Seria 2

UPDATE: FC Bihor a anunțat pe site-ul oficial numirea lui Dan Mănăilă în funcția de antrenor principal. Arădeanul revine la formația fanion a județului Bihor după ce în sezonul 2002-2003 a fost secundul tehnicianului Ionuț Popa. Mănăilă a semnat acum cu FC Bihor un contract valabil pentru un an și jumătate.

Fodor: „Nu a pus nicio condiție, absolut niciuna”

„După trei zile de căutări, unele soldate cu eșec de unde nu mă așteptam, am reușit într-un final să cădem de comun acord cu domnul Dan Mănăilă, pe care l-am contactat în cursul zilei de ieri și vă spun foarte sincer, nu știu dacă discuția a durat mai mult de două minute. Vă pot spune că a acceptat cu condițiile de austeritate ale noastre, nu a pus nicio condiție, absolut niciuna, doar să antreneze FC Bihor. Mi-a zis că pentru el FC Bihor este un mare nume în fotbalul românesc și-i mulțumesc pentru asta”, a declarat președintele clubului orădean, Mircea Fodor la conferința de presă de prezentare a acestuia, care s-a desfășurat la Stadionul „Iuliu Bodola”.

Mănăilă: „Am găsit, spre surprinderea mea, un vestiar cu o stare de spirit excelentă”

„Mă încearcă un sentiment de deja-vu. Au trecut 12 ani de când am plecat din acest club. Parcă a fost ieri, așa repede a trecut. Am venit cu inima deschisă. Am găsit, spre surprinderea mea, un vestiar cu o stare de spirit excelentă, nu mă așteptam la așa ceva. Mă așteptam să fie un pic abătuți, datorită situației existente. Vedeți, sărăcia are și avantajele ei, i-a unit pe acești băieți și cel mai important în ce am văzut, a unit tribuna și echipa și galeria, un lucru fantastic. Sper ca această legătură să rămână încă foarte mulți ani, că e foarte important. Să sperăm că vom reuși să scoatem la liman situația”, a declarat la rândul său, noul tehnician al orădenilor, Dan Mănăilă.

Dan Mănăilă, care îi succede, astfel, pe banca tehnică a orădenilor, lui Gheorghe Silaghi, tehnician care a condus FC Bihor în primele nouă etape din noul sezon și care și-a prezentat demisia marțea trecută, a condus deja un prim antrenament cu fotbaliștii bihoreni.

Foto: FC Bihor


 

Rămas fără antrenor principal de o săptămână, după ce Gheorghe Silaghi și-a dat demisia din cauza problemelor financiare fără număr de la club, FC Bihor și-a prezentat astăzi, 27 octombrie, noul șef al băncii tehnice. Dan Mănăilă (47 ani) este noul antrenor al grupării orădene ce se află pe locul 12 în Seria a II-a a Ligii 2.

Dan Mănăilă revine la FC Bihor după ce în sezonul 2002-2003 a fost „secundul” antrenorului Ionuț Popa. Între timp, Dan Mănăilă a mai antrenat și echipa Liberty Salonta, iar în cariera sa a mai pregătit grupări ca UTA, Minerul Lupeni, Internațional Pitești, IS Câmpia Turzii, Unirea Sânnicolau Mare, Europa Alba Iulia, FC Cisnădie, Unirea Dej, FC Putnok (Ungaria), CS Ineu sau Metalurgistul Cugir.

„Am acceptat imediat oferta domnului președinte Mircea Fodor, deși condițiile sunt precare la Oradea. Un nume ca FC Bihor nu se refuză, iar pentru mine pot să spun că a fost și un vis să antrenez la echipa fanion a județului Bihor”, a declarat, citat de ebihoreanul.ro, tehnicianul arădean la conferința de presă susținută la stadionul „Iuliu Bodola”. Dan Mănăilă va fi ajutat la FC Bihor de Alin Pintea (24 de ani). Acesta din urmă a fost junior al FC Bihor și a absolvit Facultatea de Educație Fizică și Sport, apoi masteratul, cu specializarea fotbal.

După demisia de marțea trecută a lui Gheorghe Silaghi, FC Bihor a fost condusă de la margine în meciul de duminică cu UTA Bătrâna Doamnă, scor 0-4, de interimarul Claudiu Mutu. Fostul „secund” al lui Silaghi a anunțat să continue la gruparea orădeană după meciul cu arădenii.

Marius ANGHEL 27 Oct. 2015, 15:55 Seria 2
Pe aceeași temă