FC Bihor a obținut licența pentru Liga I!

Marius ANGHEL 25 May. 2013, 18:25 Seria 2
FC Bihor** a obținut licența pentru Liga I!

Chiar dacă nu a reușit să aibă o clasare cu echipa între primele două poziții ale clasamentului, conducerea clubul de fotbal fanion a județului, FC Bihor, se poate lăuda cu o nouă realizare anul acesta. Este vorba despre îndeplinirea criteriilor de licențiere pentru primul eșalon. Clubul orădean a fost anunțat oficial vineri după amiază că a primit licența pentru Liga I, pentru sezonul 2013-2014.

De precizat că este al doilea an consecutiv când clubul de fotbal FC Bihor îndeplinește criteriile pentru licențierea de Liga I, ceea ce vine să confere o anumită stare de siguranță și încredere în ceea ce privește clubul orădean, precum și un plus de imagine, în condiții în care cluburi cu tradiție în fotbalul românesc, precum Rapid București sau Universitatea Cluj Napoca nu se pot lăuda cu această realizare.

„Este o veste foarte bună pentru noi. Este o dovadă că munca și efortul depus în ultimii doi ani nu au fost în zadar și, totodată, că situația financiară a clubului s-a stabilizat. Este foarte important ca FC Bihor să continue pe acest drum”, a declarat, după primirea înștiințări, președintele clubului, Șerban Morcan.

Interesant este că deși echipa orădeană ocupă locul V în seria vest a Ligii a II-a, cu trei etape înainte de încheierea campionatului, iluziile promovării au reapărut. Aceasta pentru că sunt cluburi din primul eșalon care nu vor fi licențiate, precum Rapid și U Cluj, iar și în Seria a II-a a Ligii a II-a sunt probleme de acest gen cu echipele de pe primele locuri ale clasamentului. Situația este complicată și la Arad, cu UTA, în timp ce nu se știe care va fi rezultatul licențierii și pentru Corona Brașov.

Dacă în acest weekend, „roș-albaștrii” stau în campionat, în ultimele două etape, ei vor întâlni UTA, acasă, într-un meci programat joi, 30 iunie, de la ora 18, și apoi, ACS Poli, în deplasare.

Sursa: eBihoreanul
 

Marius ANGHEL 25 May. 2013, 18:25 Seria 2
Pe aceeași temă