EXCLUSIV | FC Bihor se înscrie în Liga 2. Mihai Giurgiu e tentat să preia clubul, vrea să-l aducă pe Emeric Ienei la echipă și să promoveze în 3 ani

EXCLUSIV | FC Bihor se înscrie în Liga 2.** Mihai Giurgiu e tentat să preia clubul, vrea să-l aducă pe Emeric Ienei la echipă și să promoveze în 3 ani
  • Omul de afaceri clujean Mihai Giurgiu a avut astăzi, 14 iulie, o întrevedere cu autoritățile locale și județene din Bihor și au decis să înceapă o colaborare.
  • FC Bihor va juca sigur în liga secundă, Primăria și Consiliul Județean promițându-i lui Giurgiu că vor mai găsi și alte modalități de finanțare.

 

Astăzi, la Oradea, a avut loc discuția decisivă între Mihai Giurgiu, afaceristul interesat să preia clubul FC Bihor, și autoritățile locale și județene din Bihor. Clujeanul care luna trecută a purtat negocieri și pentru a o prelua pe Universitatea Cluj a fost încântat de disponibilitatea arătată de cei din Bihor și înclină să preia pachetul majoritar de acțiuni al clubului care activează în Liga 2. Acesta ar urma să acopere datoriile care ajung la 1 milion de euro, iar Consiliul Județean și Primăria să ajute cu bani și să găsească și alți sponsori pentru a forma bugetul echipei pe viitorul sezon.

Planul lui Giurgiu este de a cumpăra jucători tineri și să reconstruiască clubul, iar în sezonul 2017-2018 să fixeze ca obiectiv promovare în Liga 1. De asemenea, Emeric Ienei ar urma să fie un pion important în club, dacă Giurgiu va ajunge acționar majoritar.

„Acum am încheiat discuțiile. O să găsim soluții. Autoritățile sunt foarte deschise. Probabil, la FC Bihor s-a acordat cel mai mult ajutor din partea autorităților, în ultimii ani. Vestea sigură este că echipa se va înscrie în Liga a II-a. Instituțiile ne susțin. Atât Primăria, cât și Consiliul Județean. Căutăm împreună soluția pentru alte finanțări. Momentan obiectivul va fi reconstrucția clubului. Promovarea abia în doi-trei ani, pentru că trebuiesc acoperite datoriile, care sunt mari. Cu atâtea datorii pe cap e greu să te gândești la promovare. Vrem să aducem juniori buni, de 16-17 ani și cu aceștia să facem construcția echipei. Sper să se concretizeze planurile noastre. Dacă ajung acționar, „Nea Imi” va fi un om important în club. Vorbele lui sunt de aur”, a spus Mihai Giurgiu.

Termenul limită de înscriere în următorul sezon al Ligii 2 e mai scurt de o săptămână, pe 20 iulie urmând a expira.

Articol scris de Vlad MĂ‚CICĂ‚ȘAN

Pe aceeași temă