Emeric Ienei a fost alături de suporterii orădeni la mitingul de susținere a clubului FC Bihor

Marius ANGHEL 05 Feb. 2015, 11:52 Seria 2

Deși condițiile meteo nu au ținut cu ei, peste 250 de suporteri ai clubului FC Bihor s-au adunat miercuri seară pe o ploaie deasă și un timp destul de friguros, în Piața Unirii din Oradea, în semn de solidaritate cu clubul orădean, care trece printr-o situație foarte dificilă din punct de vedere financiar.

Organizat de Asociația Suporterilor FC Bihor, mitingul a reunit lângă statuia lui Mihai Viteazul atât membri ai galeriei sau sportivi, cât și orădeni de rând sau diferite personalități care au avut în trecut legături cu clubul FC Bihor, precum Emeric Ienei (ex-jucător și membru în conducerea clubului), Sandor Kulcsar (fost jucător de valoare), Florin Fărcaș (ex-jucător și antrenor), Sorin Husăsan (fost copreședinte) sau Șerban Morcan, fost președinte al FC Bihor.

Nu au lipsit nici cei din staff-ul actual al FC Bihor, în frunte cu președintele Viorel Nemeș, antrenorii Călin Cheregi, Lucian Ciocan și Vasile Sin, de la echipa mare, precum și întregul colectiv al antrenorilor de la Centrul de Copii și Juniori, unii dintre ei foști jucători, ca de pildă Sorin Pop, Lucian Ulici, Claudiu Mutu, Gheorghe Silaghi, Marius Suciu și Florin Andrei.

„Păcat că este un timp destul de nefavorabil pentru a face o demonstrație adevărată și din suflet, pentru că văd că indiferent de ce se întâmplă, totuși Bihorul are susținători și susținători adevărați, dar păcat că ei vorbesc în față, iar în spate nimeni nu se ocupă de sportul din Oradea și nu vorbesc numai de fotbal. Din păcate, am constatat că pe linia aceasta, de la Timișoara până la Satu Mare, sunt foste echipe de Divizia A, care au câștigat și campionatul, Timișoara, Aradul, Oradea, echipe cu o tradiție fantastică, de asemenea, Satu Mare și Baia Mare, și văd că nu mai există nimic. Asta înseamnă că pe cei care ar trebui să conducă nu numai orașul, ci și sportul, nu prea-i interesează”, a declarat Emeric Ienei.

Nemeș: „Dacă ei au făcut acest gest pentru noi, am făcut și eu acest gest să fiu alături de ei”

Încă de la început, membrii galeriei FC Bihor au scandat sloganuri pro club și împotriva Primăriei, care s-a retras din acționariatul clubului și chiar au scandat să vină primarul Ilie Bolojan în piață, cântând, sărind sau strigând sloganuri precum „Inimile noastre cântă-n cor, FC Bihor”, „Este eternă, este roș-albastră, FC Bihor, echipa noastră” ori „Orice ar fi, te vom iubi, lângă tine noi vom fi” și „Să vină primarul!”.

„Nu sunt în calitate de președinte aici. Dacă ei au făcut acest gest pentru noi, am făcut și eu acest gest să fiu alături de ei, la această manifestație. N-am venit în calitate de președinte, am venit în calitate de susținător al acestui club. Nu numai această manifestație, dar și zbaterile noastre care au fost în această săptămână, ar trebui să aibă un efect pozitiv pentru club. Am solicitat și solicit încă o dată tuturor societăților care consideră și pot să fie alături de noi, acum în ultimul ceas, să vină la noi la club până nu e prea târziu. Eu zic, până vineri, ca să putem face o analiză a sumelor care se vor strânge pentru salvarea acestui club”, a declarat președintele clubului, Viorel Nemeș.

O parte dintre suporteri au ținut în mâini steagurile echipei și au afișat două bannere de câțiva metri, cu mesajele „Toți privesc cu nepăsare cum Bihorul nostru moare” și „FC Bihor trăiește prin noi”. De asemenea, câțiva copii de la echipele de la centrul de juniori au desfășurat un steag de câțiva metri al clubului, în culorile tradiționale de roșu și albastru.

VEZI o GALERIE FOTO de la eveniment

„E greu să-mi găsesc cuvintele în aceste momente, văzând acești copii minunați, care-și arată starea de nemulțumire vis-a-vis de ceea ce se întâmplă la clubul FC Bihor. Sper din tot sufletul ca cei care răspund de destinele acestui club să găsească o soluție imediată pentru a ne putea duce în continuare activitatea și tradiția acestui club”, a declarat și antrenorul Călin Cheregi.

Vor să organizeze și un marș la finalul acestei săptămâni

Mitingul a durat circa o oră și s-a încheiat fără incidente. De altfel, evenimentul a fost vegheat îndeaproape de echipaje ale jandarmilor.

Prin această primă acțiune organizatorii speră să atragă atenția factorilor de decizie pentru a se implica în salvarea clubului de fotbal, care trece prin cea mai critică perioadă a existenței sale.

„Am fost foarte plăcut surprins și mulțumesc mult tuturor celor prezenți, pentru că au fost destul de mulți în pofida timpului nefavorabil. Dorim să organizăm și un marș la sfârșitul săptămânii și sperăm ca prin acțiunile noastre să înduplecăm atât Consiliul Local, cât și mediul de afaceri bihorean să-și întoarcă fața către club și, pe de altă parte, sperăm că și creditorii să dea dovadă de înțelegere în ceea ce privește datoriile clubului, caci dacă clubul intră în faliment, nimeni nu-și mai primește banii”, a declarat, la rândul său, președintele Asociației Suporterilor FC Bihor, Daniel Bokor, organizatorul mitingului.

Marșul, anunțat pentru vineri după amiază sau sâmbătă, ar urma să pornească de la Stadionul Municipal, unde se antrenează FC Bihor, și să se încheie în fața Primăriei.

Text și foto: FC Bihor
Video: bihon.ro

Marius ANGHEL 05 Feb. 2015, 11:52 Seria 2
Pe aceeași temă