Suporterii orădeni organizează sâmbătă un marș de solidaritate cu clubul FC Bihor: „Să evidențiem și mai tare atașamentul nostru și să sensibilizăm orice iubitor al fotbalului”

Marius ANGHEL 06 Feb. 2015, 11:07 Diverse
Suporterii orădeni organizează sâmbătă un marș de solidaritate cu clubul FC Bihor:**

După mitingul de miercuri seara din centrul orașului, din Piața Unirii, la care a fost prezent și Emeric Ienei, suporterii echipei FC Bihor continuă să-și arate atașamentul față de clubul orădean care a ajuns la cea mai critică situație a existenței sale. Astfel, Asociația Suporterilor FC Bihor va organiza sâmbătă, 7 februarie, cu începere de la ora 15, un marș de solidaritate și susținere a clubului FC Bihor pentru a sensibiliza orice iubitor al fotbalului dispus să dea o mână de ajutor.

Startul marșului se va da, astfel, de la ora 15, de pe platoul din fața Magazinului Crișul și va urma traseul: Str. Republicii (pietonal) – Piața Ferdinand – Primăria Oradea – Piața Unirii (statuia Mihai Viteazul).

„În urma mitingului de miercuri, când, în pofida vremii nefavorabile, ne-am strâns peste 250 de suporteri, într-o demonstrație de prețuire a clubului, am hotărât să încercăm organizarea unui marș pe traseul Magazinul Crișul – Piața Unirii, prin care dorim să evidențiem și mai tare atașamentul suporterilor și, astfel, să sensibilizăm orice iubitor al fotbalului, dispus să dea o mână de ajutor clubului, care în această perioadă traversează o perioadă extrem de critică. Sper să ni se alăture cât mai multă lume în acțiunea de sâmbătă, pentru că FC Bihor este clubul nostru, al tuturor, care ne-a reprezentat, ne reprezintă și dorim să ne reprezinte în continuare”, a declarat Daniel Bokor, președintele Asociației Suporterilor FC Bihor.

Clubul orădean ce are echipa de seniori în Liga a 2-a riscă să intre în faliment în scurt timp dacă nu găsește sprijin pentru a plăti o datorie de 80.000 de euro. Concret, conducerea FC Bihor trebuie să achite o sumă aferentă a 4-5 rate din insolvență până pe data de 10 februarie. „Termenul de insolvență a fost depășit, iar clubul și-a plătit până acum 14 rate, dar mai are 22”, a declarat președintele Viorel Nemeș. Acesta a afirmat că ratele nu au mai fost plătite din primele luni ale anului 2013. „Pe data de 10 februarie avem proces și, dacă până atunci, reușim să achităm această sumă, am fi salvați, dacă nu, totul poate deveni istorie”, a mai spus Nemeș.

Foto: FC Bihor

Marius ANGHEL 06 Feb. 2015, 11:07 Diverse
Pe aceeași temă