Suporterii echipei FC Bihor caută soluții de finanțare pentru clubul de fotbal

Marius ANGHEL 19 Jun. 2014, 15:58 Diverse
Suporterii echipei FC Bihor** caută soluții de finanțare pentru clubul de fotbal

În cadrul demersurilor prin care doresc să atragă un semnal de alarmă cu privire la pericolul desființării FC Bihor, liderii Asociației Suporterilor au organizat miercuri o conferință de presă, prin care și-au prezentat public opiniile cu privire la abandonul clubului de către Primărie. Suporterii doresc organizarea unei mese rotunde, la care să participe reprezentanții Primăriei, ai Consiliului Județean și ai mediului de afaceri, pentru a găsi o soluție de continuare a activității clubului.

„În acest sens am contactat deja președintele Fundației Patronilor Bihor, pe Ioan Lucian, care este și un împătimit și suporter al fotbalului, fiind, de altfel, și un fost președinte, care să ne medieze o întâlnire cu oamenii de afaceri, care ar putea ajuta la redresarea echipei”, a precizat Daniel Bokor, președintele asociației.

Liderii suporterilor orădeni sunt conștienți că salvarea ar veni de la mediul privat, dar susțin că și Primăria poate și trebuie să joace un rol important în această privință, „de aceea invităm public, reprezentanții municipalității dar și ai Consiliului Județean să participe la acea masă rotundă pe care intenționăm s-o organizăm”, a mai punctat președintele.

Bokor a prezentat și variantele care s-ar găsi pentru salvarea FC Bihor în cazul în care Primăria se retrage. O primă variantă ar fi ca cei de la Consiliul Județean să susțină clubul de unii singuri, „ceea ce nu e o soluție de viitor, ci doar pentru doi sau trei ani”, un investitor privat care să cumpere clubul de tot, un parteneriat public-privat, cum a fost episodul cu Liberty, sau o altă variantă cu mai mulți sponsori, „mai multe firme, care, fiecare să dețină cotă parte”. „Efortul financiar ar fi mult mai mic așa din partea lor”. Aceste demersuri de salvare a clubului orădean ar fi fost de competența Primăriei, nu a suporterilor, au mai afirmat liderii fanilor.

Legat de faptul că șeful FPB, Ioan Lucian, a mai fost diriguitor al FC Bihor, și încă unul controversat, care nu a lăsat realizări notabile în urma sa, Daniel Bokor a spus că „acum e important să punem mână de la mână să salvăm acest club, nu neapărat să căutăm vinovați pentru trecut”.

„FC Bihor este o valoare a orașului, iar Primăria este responsabilă pentru ducerea de râpă a acestuia. Și atunci când s-au acumulat datoriile istorice, a existat cineva de la Primărie în AGA, iar acum nu trebuie lăsat de izbeliște și abandonat”, a mai declarat Bokor, care a condamnat și faptul că se fac diferențieri între ramurile sportive și suporteri. „Eu am fost la meciurile de baschet și am văzut mulți suporteri de ai noștri de la fotbal. Noi mergem la orice sport, apreciem rezultatele și îi susținem, dar să nu uităm că fotbalul are ceea mai mare masă de oameni”.

„Dacă Primăria acuză că nu au fost rezultate, să se uite ce finanțare s-a făcut, ce plafon de salarii am avut noi și ce bugete au avut alte echipe care s-au bătut la promovare, gen CSU Craiova și ASA Tg. Mureș, care au fost mult mai mari. Din punctul nostru de vedere, în primul an din acel proiect de trei ani anunțat, obiectivul de evitare a retrogradării a fost atins. Urma ca anul viitor să ne batem pentru locurile I-VI, iar peste doi ani la promovare. De ce se abandonează acum acest proiect? S-a tot vorbit că Primăria susține performanța. Păi, echipa de handbal a avut numai victorii în acest sezon și a promovat în Liga Națională, dar am înțeles că nu va fi susținută nici ea. Atunci cum susținem performanța?”, s-a mai întrebat retoric președintele Asociației Suporterilor echipei FC Bihor.

Dacă nu se vor găsi soluții de salvare a clubului, suporterii sunt deciși să organizeze un miting în fața Primăriei.

Sursa: eBihoreanul

Marius ANGHEL 19 Jun. 2014, 15:58 Diverse
Pe aceeași temă