E oficial: Țălnar, antrenor la Universitatea Cluj!

29 Aug. 2009, 00:05 Seria 2
E oficial:** Țălnar, antrenor la Universitatea Cluj!

Potrivit site-ului oficial al echipei de pe Someș, Cornel Țălnar este noul tehnician al Universității, urmând să se ocupe de pregătirea echipei începand de luni.

Tehnicianul îl inlocuiește, astfel, pe italianul Carmelo Palilla, care a stat pe banca tehnică a lui ”U” până în această săptămână.
 

Ediția de Transilvania a cotidianului ProSport a oferit în exclusivitate sâmbătă informația potrivit căreia Țălnar a ajuns la un acord cu Walter pentru a conduce echipa de pe Someș

 

Florian Walter a găsit în sfârșit înlocuitor pentru italianul Carmello Palilla. Este vorba despre Cornel Țălnar, care va intra în pâine de luni și le promite fanilor promovarea.

 

„Țânțarul” revine după 11 ani pe banca Universității Cluj, echipă pe care a mai antrenate-o în sezonul 1997-1998, reușind să o salveze de la retrogradare. „Am ajuns la un acord cu domnul Walter, iar luni dimineața voi conduce primul antrenament. Încă nu am semnat contractul, dar o voi face zilele viitoare. Voi semna pe cel puțin doi ani. Obiectivul în mod clar în acest sezon va fi promovarea și cred că vom reuși acest lucru. Revin cu cea mai mare plăcere la Universitatatea, echipă cu care am amintiri plăcute”, a spus Țălnar.

 

Popescu rămâne secund

Țălnar spune că nu va face mari schimbări în staff-ul tehnic. „Îmi doresc să am cât mai mulți “u”-iști aproape de mine. De aceea, Marius Popescu, pe care l-am avut jucător în precedentul mandat, va fi în continuare secund. De asemenea, Emil Szolomajer se va ocupa în continuare de pregătirea portarilor. Cu Popescu am vorbit deja despre echipă și mi-a dat relații despre jucători”, a dezvăluit Țălnar, care ar mai dori un secund. “E posibil să mai vină un fost jucător al Universității să mă ajute, dar încă nu e nimic sigur”, a precizat „Țânțarul”, care nu va fi în tribune la meciul de azi de la Oradea, din cauza unor probleme pe care le are de rezolvat în București.

 

„Putem să trecem peste CFR”

Noul antrenor al lui „U” le promite fanilor că va face totul pentru ca Universitatea să devină cea mai bună echipă din Cluj. „Știu de planurile pe termen lung pe care le are domnul Walter și cred că putem să trecem peste CFR în 3-4 ani, dacă vom avea liniște și stabilitate financiară. Sper să am o relație bună cu fanii Universității. Eu le promit că voi da totul pentru a avea rezultate bune”, a mai spus Țălnar.

 

 

Șunda nu a fost lăsat de șefi

Discuțiile dintre Țălnar și Walter au intrat joi seara în impas, iar finanțatorul lui „U” a avut ieri-dimineață o discuție față în față cu Aurel Șunda, actualmente la Săgeata Stejaru (Liga a II-a, Seria I). Fostul antrenor al CFR-ului nu a primit acceptul șefilor de la Stejaru pentru a pleca, iar Walter a redeschis negocierile cu Țălnar.


Vor un „decar” brazilian

După ce argentinianul Ceballos a fost trimis acasă, „șepcile” au un nou pretendent la postul de mijlocaș ofensiv. Brazilianul Victor Humos (22 de ani) a sosit la Cluj și va susține probe la Universitatea. Humos a evoluat în trecut la Servette Geneva, iar actualmente este liber de contract. Altfel, mijlocașul Bogdan Dolha, pus pe lista de transferări la începutul sezonului, a fost reprimit la prima echipă a lui „U”. (Vlad MĂ‚CICĂ‚ȘAN)

 

4  echipe a pregătit Țălnar în Liga I: Inter Sibiu, „U” Cluj, Ceahlăul și Dinamo

 

10 victorii, 7 egaluri și 12 înfrângeri a avut „Țânțarul” la precedentul mandat ca antrenor al lui „U” în Liga I

 


"Îi rog pe fanii Clujului să fie alături de echipă. Numai împreună putem să promovăm"
(Cornel Țălnar, antrenor „U” Cluj)

 

Daniel LUP
Vlad MĂ‚CICĂ‚ȘAN
[email protected]

 

29 Aug. 2009, 00:05 Seria 2
Pe aceeași temă