Drobeta, cu trei vârfuri

06 Aug. 2009, 12:18 Seria 2
Drobeta,** cu trei vârfuri

Dacă în returul sezonului precedent avea numai puțin de șapte atacanți în lot, în turul noii ediții de campionat FC Drobeta va avea la dispoziție doar trei jucători de profil ofensiv. Clubul de la malul Dunării s-a despărțit între timp de dâmbovițeanul Marius Ene, târgovișteanul Bogdan Aldea, doljeanul Iulian Ivan și sârbul Dusan Popovic, dar n-a izbutit să achiziționeze vreun înlocuitor și va aborda prima parte a sezonului 2009-2010 doar cu severineanul Cristian Jenaru, timișoreanul Dacian Bîrza și gorjeanul Alexandru Fotescu în ofensivă.

 

Oficialii de la malul Dunării nu par însă îngrijorați și mizează pe faptul că sistemul 4-3-2-1 al lui Marian Bucurescu implică un singur vârf împins.

 

„N-am reușit să găsim atacantul dorit de noi și până la iarnă vom juca în această formulă”, a spus președintele executiv Vasile Mănescu, după ce FC Drobeta i-a testat în această vară doar pe Andrei Băia (FC Caracal), Lucian Zamfir (CS Building Vânju Mare), Denis Anghel (Armata Craiova) sau Milos Stevanovic (FK Napredak), jucători care n-au fost în cele din urmă pe placul conducerii.

 

Dintre atacanții la care s-a renunțat, Popovic a părăsit România, Ivan a fost împrumutat pentru un sezon la Minerul Mehedinți, în timp ce Ene și Aldea au plecat, liberi de contract, la Farul Constanța, respectiv Anagennisi Giannitsa, echipă ce activează în  Liga a III-a a campionatului din Grecia. Sezonul trecut, Jenaru a marcat doar de cinci ori, Bîrză (foto) în patru rânduri, iar Fotescu de numai trei ori!

 

articol scris de Mircea OGLINDOIU
 

06 Aug. 2009, 12:18 Seria 2
Pe aceeași temă