Doar victoria la Mioveni ține Brașovul în calcule pentru play-off. „Vom face tot posibilul să obținem un rezultat bun”

Marius ANGHEL 18 Mar. 2016, 12:50 Seria 2
Doar victoria la Mioveni ține Brașovul în calcule pentru play-off.**

Doar în pielea antrenorului Adrian Szabo să nu fii. Revenit ca antrenor principal pe banca „stegarilor” după demisia lui Mihai Stere, Szabo s-a confruntat cu o problemă majoră, asta pe lângă cele arhicunoscute de la FC Brașov. Fotbaliștii au boicotat antrenamentul de miercuri, astfel că antrenorul a fost pus într-o situație penibilă. „Este o situație delicată, greu de gestionat”, a fost prima reacție a antrenorului brașovean.

„Soarta clubului este mult mai importantă”

Szabo a detaliat apoi situația ingrată în care se află în acest moment. „Lucrurile s-au preluat din pripă și acum, pe moment, chiar nu știu cum vom pregăti și cum vom aborda meciul de la Mioveni. Un lucru este cert, acela că ne dorim, dar trebuie să vedem cum și cu ce! Cred că va fi foarte greu să-i motivez pe băieți. Am mai trecut prin situații dificile de a motiva jucătorii, însă atunci altele au fost datele problemei. Acum, jucătorii vor fi foarte greu de motivat, pentru că lucrurile sunt mult mai grave și fără aportul lor va fi foarte greu. Sper că jucătorii au înțeles situația. În orice caz, indiferent de numărul sau numele jucătorilor, de perspective, eu nu-mi voi bate joc de antrenamente și ceea ce îmi propun voi face”, a spus Szabo.

Referitor la meciul cu CS Mioveni, Szabo a spus că în acest moment soarta clubului este cel mai important lucru. „Cred că soarta clubului este mult mai importantă decât meciul de la Mioveni. FC Brașov are în spate o istorie, are tradiție, are performanțe, de aceea spun că soarta clubului este mult mai importantă. Cu atât mai meritorie ar fi accederea în play-off dacă obiectivul va fi atins în condițiile actuale”, spunea antrenorul brașovean.

Jucătorii s-au antrenat normal joi

Joi, lucrurile s-au mai așezat cât de cât, jucătorii s-au antrenat normal, dar pregătirea meciului cu CS Mioveni oricum a fost dată peste cap. Luni echipa a avut liber, marți s-a făcut doar un antrenament lejer, miercuri ședința de pregătire a fost anulată, astfel că Szabo și colegii săi din staff au avut la dispoziție doar două antrenamente, joi și cel de astăzi, pentru a pregăti meciul cu CS Mioveni.

„Jucătorii s-au pregătit bine și chiar le-am mulțumit la finalul ședinței de pregătire pentru modul în care s-au implicat. Am avut și voi avea discuții individuale cu ei. Vom face tot posibilul să obținem un rezultat bun la Mioveni”, a declarat Szabo, la finalul ședinței de pregătire de joi.

Pentru meciul de sâmbătă, Szabo nu va putea conta pe Bruno Madeira, Livan și Poverlovici, toți accidentați.

„Nu ne interesează problemele interne de la FC Brașov”

De cealaltă parte, cei de la Mioveni au urcat pe locul 4 în Seria a II-a, asta după ce formația lui Marius Stoica a obținut 8 puncte în cele patru meciuri disputate în acest an. Cei de la Mioveni își pot asigura prezența în play-off cu o victorie în meciul cu FC Brașov, tocmai de aceea, elevii lui Stoica sunt motivați la maximum.

„Suntem într-un moment foarte bun, iar cu o victorie în meciul cu FC Brașov ne vom asigura prezența în play-off. Nu ne gândim decât la cele trei puncte puse în joc, indiferent cum, noi trebuie să le câștigăm. Jucătorii își doresc și vor să demonstreze că au valoare. Nu pot spune că trebuie să speculăm situația prin care trece Brașovul. Noi trebuie să ne vedem de joc și să nu ne intereseze problemele interne ale clubului brașovean. FC Brașov are în lot jucători de valoare, iar ceea ce s-a întâmplat la club în ultima perioadă probabil i-a afectat și de aceea au avut rezultatele din ultimele etape”, a precizat antrenorul lui CS Mioveni, Marius Stoica.

Meciul CS Mioveni – FC Brașov se va disputa sâmbătă, de la ora 11:00.

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)

Marius ANGHEL 18 Mar. 2016, 12:50 Seria 2
Pe aceeași temă