Din 2010, „Municipalul” severinean va avea nocturnă

27 May. 2009, 15:55 Seria 2

După ce a alocat fonduri pentru schimbarea gazonului, noua conducere administrativă a Primăriei Dr. Tr. Severin a decis să dubleze numărul scaunelor de plastic ce vor fi montate vara aceasta pe „Municipal”, astfel că spectatorii mehedințeni vor avea 20.000 de locuri de confort în tribunele impozantei arene de la malul Dunării.

 

Până la sfârșitul anului, al cincilea stadion al țării ca mărime va beneficia și de o tabelă electronică, iar vara viitoare vor începe lucrările pentru ridicarea instalației de nocturnă. În prezent, lucrările se desfășoară la nivelul canalizării care să colecteze apa ce se scurge de pe pistă și din tribune în momentul precipitațiilor, se înlocuiesc toate gardurile împrejmuitoare, iar după ce pista de atletism de zgură va prinde contur va fi montat tunelul de acces la vestiare și vor fi aduse noile bănci de rezerve.

 

În curând, se vor opera lucrări la nivelul vestiarelor, nu înainte ca suprafață tribunelor să fie consolidată, pentru a se putea începe montarea primelor scaune de plastic. Astfel, pe 15 august, când este programat starul noului sezon, FC Drobeta patronată de Cristi Burci și Jan Ionică va reveni pe un stadion renovat complet, din fondurile Primăriei Dr. Tr. Severin.
 

Procesul de reabilitare al „Municipalului” implică și partea exterioară a arenei. Pe lângă înlocuirea gardurilor, intrarea din stradă la tribuna oficială va avea o nouă fațadă, proiectanții schițând deja câteva modele. Și partea clădirii care are contact vizual cu gazonul va suferi mai multe modificări, în special la nivelul lojile de la etajul unu deja existent, dar dezafectat de ani buni. Întregul proces va fi finalizat la sfârșitul anului 2010.

„Este pentru prima dată în ultimii 30 de ani când se fac investiții la stadionul Municipal. S-au făcut eforturi mari pentru a se aloca aceste fonduri importante, dar nu puteam să lăsam în paragină o asemenea bază sportivă. După primele lucrări, avem un gazon cu sistem de irigare automatizată. Este cea mai bună suprafață de joc din țară, dar nu ne vom opri aici. Vom schimba total fața stadionului și vom moderniza spațiile administrative din incinta clădirii de la tribuna oficială. Am ridicat la 20.000 numărul scaunelor ce vor fi montate, dar mai întâi vom reface suprafața tribunelor. Sperăm ca din sezonul care începe în 2010 să punem și nocturnă. Numai echipă să avem!”, a precizat primarul Constantin Gherghe, care vrea ca în viitorul apropiat chiar și reprezentativa României, măcar cea de tineret, să dispute la Dr. Tr. Severin cel puțin un meci, fie el și amical.

 

„Noi ne-am angajat să investim în infrastructură și ne-am ținut de promisiune până în prezent, însă FC Drobeta nu și-a îndeplinit obiectivul pentru acest campionat. Primăria va continua să învestească în stadion, dar așteptăm ca și patronii echipei să facă o investiție la fel de mare la nivelul lotului de jucători, pentru ca vara viitoare să sărbătorim promovarea la care eu speram încă din acest sezon. Am mizat pe înțelegere anul trecut. Acum sper ca patronii să revină la intențiile pe care le-au avut la startul actualului sezon competițional. Eu sunt convins că atunci când patronii clubului vor vedea că investiția primăriei va duce la un stadion modern, vor aloca și ei mai mulți bani pentru echipă”, a completat edilul Gherghe, aflat la primul mandat.
 

Articol scris de Mircea OGLINDOIU

 

27 May. 2009, 15:55 Seria 2
Pe aceeași temă