Șanse mici ca Reșița să joace acasă cu U Craiova, în 16-imile Cupei. Bobar are un mesaj pentru politicienii care își fac reclamă pe spatele clubului și dă trei variante de stadioane

Marius ANGHEL 15 Sep. 2019, 18:06 Cupa

CSM Reșița a reușit în etapa din acest weekend să termine la egalitate meciul cu Turris-Oltul Turnu Măgurele, scor 1-1, liderul Ligii 2, echipă care avea punctaj maxim înaintea acestui joc, iar la finalul acestuia, președintele Cristian Bobar a venit în fața presei pentru a le transmite un mesaj suporterilor echipei, dar și politicienilor locali. Oficialul clubului din Valea Domanului a vorbit despre șansele reduse ca CSM Reșița să organizeze pe teren propriu meciul din 16-imile Cupei României cu Universitatea Craiova, programat, cel mai probabil, pe 25 septembrie.

Bobar a spus că se fac eforturi pentru a se strânge bani pentru închirierea unei instalații de noctună mobilă, ca jocul cu U Craiova să fie organizat pe stadionul „Mircea Chivu”, însă timpul e scurt. Aproximativ 60.000 de euro ar costa toată „afacerea”, iar Bobar a avut un mesaj pentru politicienii locali: „Domnilor consilieri, ajutați-mă și dați-mi bani de nocturnă, dacă acest lucru cereți!”

„S-a făcut prea mult tam-tam pe seama meciului din Cupa României cu Universitatea Craiova, de parcă noi am juca finala. Cred că știe toată lumea că sunt un om apolitic, sunt un om de sport. Timp de zece ani mi-am construit cariera de om de sport fără să fiu sprijinit de vreun partid. Din punctul meu de vedere, unde s-a ajuns cu acest meci de Cupă, a întrecut orice limită sportivă. Îi rog pe toți, din orice partid politic, să nu-și facă reclamă pe CSM Reșița. Foarte bine dacă sprijină această echipă, tot timpul le-am mulțumit, dar, în același timp, nu înseamnă dacă cineva vrea ceva, automat eu să spun «Da, șefu!». Mi-am dorit foarte mult să aducem la Reșița o echipă din Liga 1. Leo a spus că poate e mai bine să menajăm jucătorii și să ne axăm pe campionat. I-am cerut lui Doană să încercăm să aducem o echipă din Liga 1 la Reșița, iar, din păcate, suntem neoficial programați să jucăm în nocturnă. O instalație de nocturnă costă aproximativ 60 000 de euro, la care se adaugă unele cheltuieli. Atât ne costă ca să aducem acea nocturnă la Reșița pentru două ore. Este adevărat că poate vom umple stadionul, că vine lumea să-l vadă pe Victor Pițurcă. Sunt de acord cu acest lucru”, a spus Bobar, citat de Caraș Online.

„Noi ne dorim să schimbăm gazonul cu acești bani”

În acest moment, CSM Reșița are în cont aproximativ 50.000 de euro, însă strângea acești bani pentru a schimba gazonul. Pentru această operațiune are nevoie de 100.000 de euro, iar Bobar nu vrea să intre în acești bani pentru a închiria o nocturnă pe care o va folosi două ore.

„Eu peste câteva zile trebuie să semnez contractul pentru ca să anunț la federație locul unde vom juca. Acea nocturnă trebuie montată, pentru că va veni de la Baia Mare. Domnilor consilieri, ajutați-mă și dați-mi bani de nocturnă, dacă acest lucru cereți! Trebuie să plătesc un avans de 30 la sută și aduc nocturnă. Clubul a adunat până acum din bilete, din grile, din sponsorizări, undeva la 40-50.000 de euro. Noi ne dorim să schimbăm gazonul cu acești bani. Să punem un gazon cu irigare și cu totului tot care costă 100.000 de euro. Exact ca în Liga 1 vrem să-l facem. Săptămâna viitoare va veni un expert de la Brașov și încercăm să semnăm un contract și să schimbăm gazonul cât mai repede. Dacă vom avea un gazon bun, poate vom aduce lotul național de tineret la Reșița. Încerc să coordonez managerial cât mai bine situația, dar dacă dau toți banii pe care i-am strâns pe o nocturnă pentru două ore, ce fac a doua zi? Niciodată nu cred ca a fost schimbat gazonul în Valea Domanului”, a mai declarat Bobar.

„Nu cred că se merită să plătim 60.000 de euro pentru două ore”

Dacă UTA a reușit să își mute meciul cu Dinamo la o oră la care poate fi disputat pe propriul stadion, după ce primarul a pus o pilă la FRF, și la Reșița Bobar și-ar dori acest lucru, însă influența celor din primărie la forul condus de Răzvan Burleanu nu e asemănătoare.

În cazul în care nu va putea organiza meciul la Reșița, fiindcă va rămâne programat tot în nocturnă, atunci variante de stadioane unde ar putea avea loc sunt, potrivit lui Cristi Bobar, Timișoara, Severin sau Craiova. „Nu cred că se merită să plătim 60.000 de euro pentru două ore”, e concluzia președintelui clubului din Reșița.

„Trebuie să luam lucrurile treptat. Dacă plouă, orice joc din Valea Domanului se va juca în mocirclă. Știu că oamenii vor multe lucruri, le mulțumesc că vin la stadion, dar trebuie să mă și înțeleagă. Mi-aș dori ca televiziunile să schimbe ora și să jucăm după-masă cu Craiova, la fel cum au făcut la meciul UTA Arad – Dinamo București. Credeți-mă că dăm și noi telefoane pe unde putem și cât putem, iar dacă nu se va schimba ora, sunt câteva variante: Timișoara, Severin sau Craiova și să luăm 50 la sută din încasările din bilete. Timpul este foarte scurt și trebuie să mă consult cu Ioan Popa, cu consilierii și cu oamenii care susțin clubul. Trebuie să găsim cea mai bună variantă pentru CSM Reșița. Eu îmi doresc cel mai mult să schimb gazonul. Eu sunt doar un administrator executiv, nu pot să decid nimic. Dacă era după mine, gazonul era deja schimbat. Suporterii trebuie să înțeleagă că doresc binele clubului. Trebuie să construim treptat. Nu cred că se merită să plătim 60.000 de euro pentru două ore”, a declarat reședintele CSM Reșița.

În campionat, CSM Reșița ocupă locul 12, cu 8 puncte, iar până la meciul cu U Craiova mai are de disputat un joc în Liga 2, cu ASU Politehnica Timișoara, în deplasare.

Foto: CSM Reșița

Marius ANGHEL 15 Sep. 2019, 18:06 Cupa
Pe aceeași temă