CNI investește peste 1,8 milioane de euro în baza sportivă de la Șelimbăr. Primarul comunei sibiene vrea o capacitate și mai mare la stadion

Răzvan STÎNGĂ 01 May. 2020, 17:00 Liga 3
CNI investește peste 1,8 milioane de euro în baza sportivă de la Șelimbăr. Primarul comunei sibiene vrea o capacitate și mai mare la stadion

Compania Națională de Investiții va demara un nou proiect de infrastructură în fotbalul românesc. De această dată, lucrările vizează comuna sibiană Șelimbăr. Baza sportivă va avea în curând un teren omologat de UEFA și Federația Română de Fotbal, cu 500 de locuri (care va beneficia de nocturnă) și un teren de dimensiuni mici, care va fi folosit și pentru alte sporturi. Toată investiția se ridică la peste 1.8 milioane de euro.

Primarul Marius Grecu vrea tribune cu o capacitate de până la 2.500 de locuri, dar proiectul prevede 500 

În cadrul proiectului, intră și o clădire pentru vestiare, zonă administrativă, dar și o parcare. Referitor la terenul principal, primarul Marius Grecu a declarat că își dorește ca tribunele să nu aibă o capacitate de doar 500 de locuri, ci până la 2.500 de locuri.

”Intenția noastră este să intervenim peste această bază oferită de CNI și să mărim capacitatea tribunelor. În proiect se stipulează 500 de locuri, însă dorința noastră este de a avea un stadion de 2.000 – 2.500 de locuri”, a precizat edilul.

Proiectul a fost prevăzut în dosarul înaintat de România către UEFA, pentru organziarea Campionatului European de fotbal, mutat în 2021 din cauza pandemiei de coronavirus. Țara noastră și-a luat angajamentul să modernizeze 400 de terenuri la nivel național, iar în acest proiect este inclus și cel de la Șelimbăr. Cedarea pentu realizarea lucrărilor se va face către Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, iar la finele acestei săptămâni Consiliul Local va vota finanțarea racordurilor la utilități și alte aspecte care îi privește pe oficialii sibieni.

Consiliul Local aprobă asigurarea finanțării pentru racordurile la utilități și asigură  suprafețele de teren pentru depozitarea și organizarea șantierului. De asemenea, administrația locală se obligă ca după predarea amplasamentului și a obiectivului realizat, să mențină destinația acestuia și să îl întrețină pe o perioadă de minim 15 ani. Suprafața terenului pe care se va ridica baza sportivă este de 18.664 mp

Proiectul de hotărâre privind predarea către Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, prin Compania Națională de Investiții ”CNI SA” a amplasamentului și asigurarea condițiilor în vederea executării obiectivului de investiții: Proiect tip – Construire bază sportivă TIP 1, sat Șelimbăr, comuna Șelimbăr, județul Sibiu, se va afla pe masa consilierilor locali în cadrul ședinței de la sfârșitul acestei săptămâni (…)”, precizează Primăria Șelimbăr.

Viitorul Șelimbăr, pe locul 3 în Seria 5 a Ligii 3 

Echipa Viitorul Șelimbăr evoluează în Seria 5 a Ligii 3. După 16 etape, se află pe locul 3 în clasament, cu 28 de puncte, la cinci lungimi de poziția secundă, Minaur Baia Mare, și la șapte de liderul Fotbal Comuna Recea.

În acest an, în Liga 3 s-a jucat o singură etapă, din retur, înaintea suspendării întrecerii din cauza pandemiei. Viitorul Șelimbăr a câștigat cu 3-0 meciul din deplasare cu Unirea 1924.

Foto: Primăria Șelimbăr

 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 01 May. 2020, 17:00 Liga 3
Pe aceeași temă