Darius Miclea: „Toți trebuie să ne dorim promovarea”

11 Jul. 2012, 16:27 Seria 2
Darius Miclea:** „Toți trebuie să ne dorim promovarea

Noul antrenor secund al echipei de fotbal FC Municipal Târgu-Mureș este târgumureșeanul Darius Miclea. Acesta a revenit acasă după 12 ani petrecuți la alte echipe din țară și străinătate.

Plecat la CSM Reșița, de la ASA în 2000, Darius a ajuns în iarna lui 2003 la Alba Iulia, cu care a reușit să promoveze în Liga I. A urmat un an la Papa Lombard, în prima divizie din Ungaria, în 2005. După revenirea la Alba Iulia, a mai trecut printr-o experiență în afara granițelor, în Azerbaidjan, la Shahdag Qusar. Revenit în țară, a jucat la UTA, tot un an, altul la Gaz Metan Târgu-Mureș, apoi la Arieșul Turda. Din anul 2010 a trecut la Voința Sibiu, unde a fost antrenor jucător și a reușit promovarea în Liga I. Atât ultima echipă, cât și cea din orașul natal au retrogradat, iar Darius a decis să revină acasă.

– Ce sentimente te încearcă la revenirea acasă?
În primul rând, este o satisfacție sufletească deosebită. După atâția ani petrecuți departe de casă, în țară sau în afara ei, revenirea este o mare bucurie.

– Cu ce amintiri ai rămas în cei 12 ani?
– Din punct de vedere sportiv, totul a fost bine. De la fiecare echipă am amintiri frumoase, fiecare a fost o experiență în plus. Singurul lucru care nu m-a mulțumit a fost faptul că am fost departe de ai mei.

– Ai urmărit FCM-ul de la înființarea sa? Ce impresie ți-a lăsat?
Bineînțeles că am urmărit-o, de când a apărut am fost numai în țară. Ce am putut constata a fost faptul că s-a pus mult suflet și s-au realizat multe lucruri bune. S-a alcătuit o echipă care-și dorește performanța, din păcate nu a ieșit bine în ediția trecută. Pentru ce eforturi s-au făcut, este normal să se dorească revenirea în Liga I.

– Cum vezi șansele de revenire?
– Personal le văd foarte mari, mie mi-ar fi încă o promovare adăugată la CV-ul meu. S-a format din nou o echipă și are oameni de suflet în jur, adevărați profesioniști. Importanat este ca toți să constituim o familie, să ne dorim același lucru. Pe lângă asta, trebuie să ne impunem acea mentalitate de învingători, fără de care nu putem realiza ce ne-am propus și să ne mobilizăm.

– Este posibilă și revenirea fratelui, Romulus?
– Deocamdată nu s-a pus problema, Romi mai are contract un an cu Gaz Metan Mediaș. Acest lucru depinde însă de mai mulți factori, în special de el. El știe mai bine ce intenții are, eu nu mă implic în problemele lui.

Articol scris de Mihai VEREȘ

11 Jul. 2012, 16:27 Seria 2
Pe aceeași temă