Viitorul Pandurii, inconstantă în rezultate. Stafful tehnic a găsit explicația: „Apar fluctuații, fiindcă suntem mereu pe drumuri”

Deși în urmă cu patru etape producea surpriza prin victoria cu 2-1 obținută pe terenul Rapidului, Viitorul Pandurii nu se mai poate lăuda decât cu o remiză albă în următoarele jocuri. În această rundă, echipa antrenată de Cristian Lupuț a pierdut, chiar drastic, scor 1-4, pe teren propriu, la Drobeta Turnu Severin, cu ASU Politehnica Timișoara.

În fața presei, pentru declarații după eșecul cu timișorenii, a venit antrenorul secund al formației care își schimbă numele în fiecare an. Ciprian Dianu a pus eșecul pe seama faptului că echipa sa, care se pregătește la Sânmartin, lângă Oradea, joacă practic mereu în deplasare, chiar și când are calitate de gazdă.

Pentru a juca la Drobeta Turnu Severin, Viitorul Pandurii trebuie să se deplaseze aproape 400 km, pentru meciurile considerate acasă. „Din păcate, apar aceste fluctuații de formă. Nu avem continuitate în evoluții, în rezultate, și la acest capitol suferim. Asta și din cauza că suntem mereu pe drumuri”, a declarat „secundul” Ciprian Dianu, trimis de principalul Cristian Lupuț, în locul său, la conferința de presă.

Ciprian Dianu: „Mi-aș dori să știu că avem casa noastră”

Întrebat dacă echipa se va muta pe noul stadion din Târgu Jiu de luna viitoare, Dianu a dat de înțeles că are mai puțin importanță are dacă Viitorul Pandurii joacă la Târgu Jiu sau Drobeta Turnu Severin, atâta timp cât antrenamentele le efectuează tot la Sânmartin și nu în orașul de la malul Jiului.

„Din păcate, nu sunt în măsură și nici nu cunosc aceste amănunte, referitoare la mutarea echipei pe noul stadion din Târgu Jiu. Cert e că mi-aș dori să știu că avem casa noastră. Ce decid oficialitățile și patronatul nostru nu mai e treaba noastră. Datoria noastră e să jucăm cât mai bine”, a spus Dianu.

Acesta a recunoscut superiotatea echipei timișorene în jocul de sâmbătă, dar susține că rezultatul e mult prea drastic, după desfășurarea ostilităților din teren. „Știam că ASU e o echipă bine organizată, care a primit foarte puține goluri. E adevarat că nu au prea marcat, dar au avut nici șansă la multe meciuri. Locul lor din clasament nu reflectă valoarea echipei. Au câștigat meritat cu noi, chiar dacă rezultatul e prea drastic. Le-a ieșit aproapte tot azi (n.r – ieri). Din păcate, la fel ca etapa trecută, de la Turnu Măgurele, facem unele greșeli personale. Va trebui să remediem acest lucru”, a precziat Dianu.

35 de spectatori locali au venit să o vadă pe Viitorul Pandurii Târgu Jiu în meciul cu ASU Politehnica, pe o arenă de 20.000 de locuri. Nici când juca la Petroșani nu atrăgea prea mulți spectatori în tribune.

Cristian Oros, absent

Echipa nu a putut conta în acest joc pe căpitanul Daniel Oros, care a acuzat unele dureri la tendon. „Putem spune că lipsit Oros, care cel care a jucat în locul lui (n.r. – Porumb) s-a descurcat destul de mine. Oros e căpitanul nostru, jucător emblematic al echipei noastre (n.r. – al echipei Luceafărul Oradea, de unde au venit în vară, la Viitorul Pandurii, fostă Energeticianul, majoritatea jucătorilor), dar fiecare jucător din lot trebuie să-și aducă aportul, iar când îi vine rândul să joace trebuie să demonstreze că se poate conta oricând pe ei”, a precizat Dianu.

Etapa viitoare, echipa sa va întâlni, în deplasare, o altă reprezentantă a Banatului, CSM Reșița. „Consider ca Reșița e o echipă omogenă, care și-a păstrat nucleul din liga 3. A făcut și câteva achiziții importante. Văzând jocurile lor anterioare, cu U Cluj, Rapid și Chiajna, ne așteaptă un meci extrem de dificil”, a precizat Dianu.

Cu 11 puncte acumulate după nouă etape, Viitorul Pandurii Târgu Jiu, fostă ACS Șirineasa, fostă ACS Energeticianul, ocupă locul 13 în Liga 2.

Articol scris de Mircea OGLINDOIU
Foto: Politehnica Timișoara

Pe aceeași temă