OFICIAL | Bogdan Lobonț începe o nouă aventură după experiența de la „U” Cluj! Anunțul a fost făcut

Marius ANGHEL 01 Sep. 2019, 13:15 Diverse
OFICIAL | Bogdan Lobonț începe o nouă aventură după experiența de la

Bogdan Lobonț (41 de ani) a revenit la echipa națională a României, după ce ultima dată, în partea a doua a sezonului trecut al Ligii 2, a antrenat-o pe Universitatea Cluj. Federația Română de Fotbal a anunțat, duminică, faptul că fostul portar va ocupa postul de antrenor secund în stafful lui Cosmin Contra.

„Mutare importantă în staff-ul echipei naționale! După aventura de la Universitatea Cluj, Bogdan Lobonț, se alătură echipei conduse de Cosmin Contra și va îndeplini funcția de antrenor secund. Bine ai revenit alături de tricolori, Lobby!”, se arată în comunicatul emis de FRF.

E o mândrie să mă reîntorc la echipa națională. Sper ca împreună cu băieții să reușim la finalul aceste campanii să ne calificăm la EURO 2020! Luptăm împreună!”, a declarat Bogdan Lobonț, după numirea în funcție.

Bogdan Lobonț a mai lucrat cu selecționerul Contra în perioada iunie – decembrie 2018, dar fostul portar a plecat din staff pentru a prelua banca tehnică a celor de la „U” Cluj. „Lobby” a pierdut barajul cu FC Hermannstadt pentru promovarea în Liga 1 (0-2 la Cluj și 1-0 la Sibiu) și a fost îndepărtat de ardeleni.

„Lobby” a semnat cu „U” Cluj în noiembrie 2018, dar și-a început mandatul în decembrie 2019. Chiar dacă a avut doar patru eșecuri în 20 de partide, ardelenii nu au promovat în primul eșalon, pierzând barajul cu FC Hermannstadt, 2-1 la general. Echipa clujeană a fost preluată apoi de Cristian Dulca, iar după patru etape desfășurate în noul sezon se află pe locul 17, retrogradabil, cu doar trei puncte.

20 de meciuri a stat Bogdan Lobonț pe banca echipei „U” Cluj, în care a înregistrat 14 victorii, patru înfrângeri și două egaluri

„Am vorbit deja cu Lobby. A fost la Roma, l-am trimis să urmărească meciul dintre AS Roma și Genoa. A fost să îl vadă pe Andrei Ionuț Radu, a vorbit cu el. Nu știu dacă Lobonț va sta pe bancă sau în tribună. Va face ceea ce a făcut și înainte. Cel mai probabil va sta în tribună, alături de analistul video, deoarece de sus se văd mult mai bine lucrurile”, declara Cosmin Contra, marți, la Telekomsport.

Meciul România – Spania este programat joi, 5 septembrie, de la ora 21:45, pe Arena Naționala. Trei zile mai târziu, de la ora 19:00, tricolorii vor juca la Ploiești, pe stadionul „Ilie Oană”, contra Maltei. După patru runde, echipa națională antrenată de Cosmin Contra se află pe locul 3 în grupa F de calificare la EURO 2020, având șapte puncte. Lider este Spania, cu 12 puncte, urmată de Suedia, care are șapte puncte.

Marius ANGHEL 01 Sep. 2019, 13:15 Diverse
Pe aceeași temă