Dan Mănăilă, propus pentru funcția de antrenor principal la Jiul

Loredana JUGLEA 27 Aug. 2008, 12:04 Seria 2
Dan Mănăilă, propus pentru funcția de antrenor principal la Jiul

Surse din cadrul clubului Jiul susțin că echipa de fotbal va avea de săptămâna viitoare un nou  antrenor în persoana lui Dan Mănăilă. Actualul antrenor Puiu Antohi va mai sta pe banca tehnică de la Petroșani doar la partida din etapa a treia, de la Râmnicu Vâlcea.

„Dan Mănăilă a acceptat să preia conducerea băncii tehnice și după meciul de la Vâlcea va intra în pâine. Deocamdată nu a semnat un contract cu echipa de aceea nu este încă nimic oficial, dar în mare parte s-a înțeles cu patronul Alin Simota”, au afirmat surse din cadrul clubului. Jiul a început ezitant acest campionat, cu un egal în deplasarea de la ACU Arad, 1-1, echipă nou promovată în liga  a două, și un egal pe teren propriu, cu Unirea Alba Iulia, 2-2. Începutul  nu tocmai pe placul conducerii a fost o bilă neagră pentru actualul antrenor, care de altfel a recunoscut că Jiul a început dezamăgitor.

„Sincer sunt puțin dezamăgit pentru că mă așteptam la mai mult. Îmi făcusem un calcul după primele două etape să avem patru puncte, nicidecum două și să fim pe minus în clasamentul adevărului”, a spus Antohi.

La aflarea veștii că antrenorul Puiu Antohi va fi schimbat din funcție, fostul manager al echipei din Vale Ioan Sdrobiș a declarat că mutarea patronului poate fi decât în de folosul echipei.

„Numai prostii face de când am plecat de la Petroșani. Păi eu i-am lăsat acolo un om de încredere dacă tot vrea să aducă un antrenor păi atunci să aducă unul ca lumea. Nici nu știu după ce mă mai sună și îmi cere sfaturi că oricum face numai cum vrea el așa că nu mă mai interesează. Eu am pus bazele unui Centru de copii și juniori la Petroșani, i-am băgat bani adevărați în buzunar patronului, de pe urma transferurilor lui Roiu și Abuzătoaie. I-am arătat cum se câștigă în fotbal”, a spus Sdrobiș.

Puiu Antohi va rămâne în continuare în schema clubului, acesta revenind la funcția de director al Centrului de Copii Și Juniori.

„Păi Antohi are un inventar lăsat de mine care nu poate rămâne în voia sorții. Este normal să rămână la club, lucrul acesta i-l voi transmite și patronului”.

Dan Mănăilă a mai antrenat în Valea Jiului, în urmă cu un an și jumătate, pe Minerul Lupeni, echipă cu care a fost foarte aproape de promovarea în prima ligă. Mănăilă s-a bucurat de o simpatie aparte din partea suporterilor lupeneni, care încă nu l-au uitat. După plecarea de al Lupeni, Dan Mănăilăa  preluat Internațional Pitești echipă pe care a promovat-o în liga a doua. Din cauza unor neînțelegeri cu patronul argeșenilor, Mănăilă și-a făcut bagajele și a plecat.

„Întotdeauna voi reveni în Vale cu plăcere”,a spus Mănăilă, care a participat la câteva antrenamente ale echipei Jiul.
Și totuși  un rezultat bun la Vâlcea l-ar putea menține pe Antohi în funcția de antrenor. „Discuția dintre Simota și Mănăilă a fost doar verbală așa că este posibil orice. Dacă echipa scoate un rezultat bun la Vâlcea este posibil ca Antohi să rămână pe poziții”, au spus surse apropiate patronului.
 

Loredana JUGLEA 27 Aug. 2008, 12:04 Seria 2
Pe aceeași temă