„Dacă se dorește mazilirea clubului nostru sau să fim dați ca exemplu negativ, să ni se spună și ne retragem”. Reacție de la Caransebeș după ce FRF a dictat o nouă depunctare

Miercuri, 16 decembrie, a avut loc o nouă ședință a Comisiei de Disciplină și Etică din cadrul Federației Române de Fotbal, în care pe rol s-au aflat și cauzele privind șase jucători care au introdus memorii pentru plata unor drepturi bănești datorate de FC Caransebeș, respectiv Constantin Stoica, George Cotigă, Adrian Pascal, Ciprian Dinu, Ionuț Stancu, Marius Barbu și Ovidiu Stoianof. Cu excepția cazului lui Stoica, reprogramat pe 13 ianuarie, pentru toți ceilalți șase fotbaliști, CDE a luat decizia penalizării clubului gugulan cu câte două puncte, în total 12, care, adăugate precedentelor 40, îi duc pe caransebeșeni la un neverosimil -52 de puncte.

Cum pe teren echipa bănățeană a acumulat 13 puncte (4 victorii, o remiză și 13 înfrângeri), fiind pe locul 13 al clasamentului Seriei a II-a a Ligii a II-a, ar însemna că, odată aplicate aceste sancțiuni, FC Caransebeș ar avea -39 de puncte, caz unic în istoria fotbalului românesc. Lucru pe care FRF l-a făcut în cele din urmă vineri, 18 decembrie, atunci când, odată cu depunctarea gugulanilor, a făcut-o încă o dată și în cazul celeilalte echipe reprezentante a județului Caraș-Severin. Metalul Reșița a fost sancționată și ea cu încă 12 puncte, astfel că rosso-neri au acum în clasament -11 puncte.

Micșa: „Federația a afirmat în repetate rânduri că ajută cluburile, însă în acest caz ni se dă în cap și vom fi forțați să spunem pas sau să ne retragem în această iarnă”

În această situație, am luat legătura cu Dorin Micșa, președintele clubului gugulan, care ne-a declarat: „Sunt indignat de faptul că la ședința din data de 16 decembrie a Comisiei de Disciplină și Etică, doar dosarele clubului nostru au fost judecate și li s-a dat un verdict. Curios, toate celelalte dosare aflate pe rol în ședința de miercuri au fost amânate pentru luna ianuarie 2016. Noi recunoaștem datoriile către jucătorii respectivi, am trimis de nenumărate ori întâmpinări și cereri de amânare, pentru a putea rezolva situația financiară privind aceste litigii, dar nici măcar o dată ele nu au fost luate în considerare, ba, mai mult, am fost depunctați săptămână de săptămână.

Dacă se dorește mazilirea clubului nostru sau să fim dați ca exemplu negativ pentru toate echipele din Liga a II-a, să ni se spună și ne retragem! Federația a afirmat în repetate rânduri că ajută cluburile, însă în acest caz ni se dă în cap și vom fi forțați să spunem pas sau să ne retragem în această iarnă. Noi vrem să plătim, însă, am spus-o de nenumărate ori, banii de la comunitate nu vin săptămânal, așa cum vin sancțiunile de la Comisia de Disciplină.

Mulțumim comisiilor FRF pentru «cadourile» pe care ni le oferă de Moș Crăciun și tragem un semnal de alarmă că, din punctul nostru de vedere, acest regulament trebuie schimbat, pentru că, dacă azi, noi suntem în această situație, mâine, poimâine, și alte cluburi ar putea împărtăși soarta noastră”.

Datoria totală a clubului caransebeșean către jucătorii care au introdus memorii la FRF se ridică la aproximativ 150.000 de lei, ne-a mai spus Dorin Micșa.

Articol și foto de Adrian CRÂNGANU

Pe aceeași temă