Antrenorul Politehnicii îl acuză pe arbitrul Omuț de eșecul cu Chindia și face acuzații grave către FRF. Locul unde „se organizează totul”. „Lupescu ar fi singura și unica șansă”

Marius ANGHEL 25 Feb. 2018, 09:58 Campionat

Înfrângerea suferită sâmbătă, pe teren propriu, cu Chindia Târgoviște, scor 1-2, în prima etapă din 2018 a Ligii 2, l-a făcut pe antrenorul Bogdan Andone să nu se mai abțină și să-l critice vehement pe centralul Marius Omuț. Polistul a spus că eliminarea lui Poparadu din minutul 55 nu se impunea și l-a acuzat pe arbitrul sătmărean că a condus jocul împotriva lui ASU Poli și la Suceava, cu Foresta. Mai mult decât atât, Andone acuză FRF, precizând că toate clasamentele se decid la mese organizate de forul condus de Răzvan Burleanu!

„Probabil suntem echipa suporterilor, fără sprijin politic, fără sprijin de la patron, fără sprijin financiar să facem și noi cadouri”

Bogdan Andone spune că Omuț i-a dezavantajat și la Suceava, la jocul din 8 noiembrie, terminat la egalitate, scor 2-2. „Îi felicit pe băieți pentru atitudine, pentru dorința pe care au avut-o, pentru tot ceea ce au făcut. Mai ales în primele 50 de minute, până la eliminare, am făcut un joc bun, în care ne-am creat situații de gol, i-am blocat total pe cei de la Chindia, un joc pe care l-am avut sub control. Aveam și rezultatul de partea noastră, dar acea decizie a arbitrului practic a decis învingătoarea. A fost decizia care a tranșat echipa câștigătoare. Același arbitru pe care l-am avut și la Suceava, care în a doua repriză ne-a făcut praf, cu 11 metri la Mera și faultul de la golul doi și lovitura bătută de la 10 metri distanță de unde s-a bătut faultul – de acolo a și ieșit golul doi de la Suceava. Nu am discutat atunci. Probabil suntem echipa suporterilor, fără sprijin politic, fără sprijin de la patron, fără sprijin financiar să facem și noi cadouri. Dar nu se poate, de câte ori ne-a prins, ne-a curățat. Și în deplasarea de la București cu siguranță va fi tot arbitru din Ilfov sau de acolo. Nici nu vreau să mă gândesc ce ne așteaptă. Păcat de munca băieților și de acești suporteri minunați care sunt încă lângă echipă, dar încă nu suntem la nivelul la care să fim doriți la promovare”, a declarat antrenorul Timișoarei.

Andone spune că brigada de arbitri a tolerat duritățile Chindiei tot meciul. „Când ai aproape 40 de minute inferioritate numerică și echipa adversă, care, într-adevăr, are jucători de calitate, te presează, poate e normal să se ivească o greșeală. Dar aceasta este fotbalul. Din păcate, nu acea greșeală a făcut diferența, ci arbitrul, cu acea eliminare. Eu consider că au mai fost câteva faulturi care nu au fost gestionate. Înainte de eliminare, Poparadu a fost lovit cu cotul în ceafă. Ar fi fost fault și cartonaș galben pentru noi și de la acea fază a ieșit eliminare. Cred că au mai fost cinci-șase faze în prima repriză. Chiar i-am atras atenția arbitrului lor de rezervă, pentru că toate săriturile fundașilor lor erau cu cotul în capul lui Lusamba sau la Sorescu și nu s-a luat nicio măsură”, a mai spus tehnicianul alb-violeților despre arbitraj.

Andone e de părere că promovatele și retrogradatele se stabilesc la Cheile Grădiștei!

Fostul jucător al Rapidului a sugerat că alte echipe au oameni în comisiile federale și de asta au arbitraje bune. „Suntem prea mici și unii vin cu temele pregătite. Sunt prin consiliu sau prin comisiile federale. Știu ce pârghii au și ce să facă. Deocamdată, trebuie să ne vedem de drumul nostru. Ce putem scoate din acest campionat, că va fi locul 4, 5, 9, 7, asta va fi. Încercăm să fim în obiectivul nostru, primele 8. Din păcate, e o realitate dureroasă, dar asta e. Suntem o echipă mică, fără niciun sprijin și toată lumea când ne prinde la meciurile cu miză îi ia măsuri să își ia puncte”, a punctat Andone.

Chiar dacă nu a spus-o direct, Andone se referă la președintele Chindiei, Marcel Ghergu, cel care din acest an este membru reprezentant al Ligii 2 în Comitetul Executiv al FRF. Totuși, și ASU Poli are un reprezentant într-o comisie FRF, una însă mai mult consultativă. Directorul general al Politehnicii, Marius Cociu, este unul dintre cei șase membri ai Comisiei Liga a 2-a din cadrul FRF, alături de Claudiu Drăgan (UTA), Marcel Ghergu (Chindia), Constantin Stancu (CS Mioveni), Auraș Brașoveanu (Dacia Unirea) și Cătălin Împăratu (CS Balotești).

Tehnicianul bănățenilor crede că tot clasamentul s-a stabilit la Cheile Grădiștei, unde arbitrii din lotul de Liga a 2-a au susținut testarea din această iarnă. „Probabil se stabilesc în mesele acestea de la Cheile Grădiștei, cu comisiile federale. Acolo se fac și promovatele și retrogradatele și brigăzile de arbitri. Acolo se organizează totul. Iar noi, din păcate, nu avem nicio forță. Nici nu știu dacă participă cineva la ședințele acestea, așa că și le pot face liniștiți. Cu siguranță venirea lui Lupescu ar fi o reșansă pentru fotbalul românesc. Ar fi singura și unica noastră șansă să ieșim din mocirla în care se află acum fotbalul românesc”, a conchis antrenorul lui ASU Poli.

După eșecul din ultimele minute cu Chindia, ASU Poli a căzut de pe locul 5 pe locul 7, fiind devansată de Academica Clinceni și FC Argeș.

Articol scris de Anda DELIU
Foto: Sebastian TĂ‚TARU și Emanuel Titus ILIEȘI (Mediafax Foto)
 

Marius ANGHEL 25 Feb. 2018, 09:58 Campionat
Pe aceeași temă