FC Caransebeș a ajuns la o sancțiune de 52 de puncte, însă în clasament continuă să le aibă pe cele obținute pe teren. FRF explică de ce încă n-a operat penalizarea

Marius ANGHEL 17 Dec. 2015, 13:47 Seria 2
FC Caransebeș a ajuns la o sancțiune de 52 de puncte, însă în clasament continuă să le aibă pe cele obținute pe teren.** FRF explică de ce încă n-a operat penalizarea

Ultima ședință din anul 2015 a Comisiei de Disciplină și Etică a Federației Române de Fotbal, cea de miercuri, 16 decembrie, a continuat să aducă noi depunctări pentru echipa din Liga 2, FC Caransebeș. Sancționată până miercuri cu 40 de puncte, gruparea din Seria a II-a a primit încă o penalizare de 12 puncte în urma litigiilor cu șase foști jucători, dar s-a ales și cu o nouă citație din partea unui fotbalist pe care îl are în acest moment în lot. Cu un total de 52 de puncte penalizare, gugulanii nu ar avea nicio șansă la menținerea în eșalonul secund dacă FRF ar și aplica această măsură, fapt pe care îl tot amână. Până acum, după 18 etape, FC Caransebeș a acumulat doar 13 puncte în clasament.

Cele 12 puncte de penalizare pe care le-a primit FC Caransebeș miercuri, 16 decembrie, vin în urma litigiilor pe care clubul le are cu George Cotigă, Adrian Pascal, Ciprian Dinu, Ionuț Stancu, Radu Barbu și Ovidiu Stoianof. În plus, atacantul Constantin Adrian Stoica și-a depus și el memoriu, acesta urmând a fi judecat începând cu data de 13 ianuarie 2016. 

Pe lângă litigiile cu cei șapte jucătorii amintiți mai sus, gugulanii mai au procese și cu Florian Pîrvu și Marius Tomozei. Mai mult, echipa din Caransebeș are interzis și dreptul de a transfera și/sau legitima jucători în calitate de club cesionar.

Penalizați, dar nedepunctați în clasament

FC Caransebeș a fost sancționată cu 52 de puncte până la această ultimă ședință a Comisiei de Disciplină și Etică, din 16 decembrie, în urma litigiilor cu jucătorii: George Cotigă (2 puncte în ședința din 21 octombrie, 2 puncte – 11 noiembrie, 2 puncte – 25 noiembrie, 2 puncte – 2 decembrie, 2 puncte – 16 decembrie), Florian Pîrvu (6 puncte – 25 noiembrie, 2 puncte – 9 decembrie), Ciprian Dinu (2 puncte – 25 noiembrie, 2 puncte – 2 decembrie, 2 puncte – 16 decembrie), Ionuț Stancu (2 puncte – 25 noiembrie, 2 puncte – 2 decembrie, 2 puncte – 16 decembrie), Adrian Pascal (2 puncte – 25 noiembrie, 2 puncte – 2 decembrie, 2 puncte – 16 decembrie), Marius Tomozei (6 puncte – 2 decembrie, 2 puncte – 9 decembrie), Ovidiu Stoianof (2 puncte – 2 decembrie, 2 puncte – 16 decembrie) și Radu Barbu (2 puncte – 2 decembrie, 2 puncte – 16 decembrie).

Totuși, aceste depunctări nu au fost aplicate și în clasament până în acest moment, deoarece echipa are 13 puncte, adică atâtea cât a obținut pe teren în cele 18 etape desfășurate până acum în Liga 2.

Contactat de Liga2.ro, Aurel Ionescu, șeful departamentului Competiții din cadrul FRF, a explicat de ce FC Caransebeș nu a fost încă sancționată și în clasament cu această penalizare de 52 de puncte. Gruparea din Liga 2 nu va mai scăpa însă și va începe anul 2016 cu -39 de puncte în Seria a II-a.

„Din cauză că pe rolul Comisiei de Disciplină se afla un număr mare de litigii care, toate, vizau pe FC Caransebeș, am convenit să operăm depunctarea în mod oficial după ultima ședință, care a avut loc ieri, 16 decembrie. Numărul final de puncte cu care a fost sancționată echipa va fi afișat oficial azi sau mâine (n.r. – joi sau vineri), a spus Ionescu.

Cetatea Târgu Neamț, sancționată și ea cu două puncte

În ședința de miercuri, 16 decembrie, a Comisiei de Disciplină și Etică a FRF nu doar FC Caransebeș a fost sancționată. Și Cetatea Târgu Neamț, din Seria I a Ligii 3, a fost penalizată cu două puncte în urma litigiului pe care îl are cu Mădălin Daniel Munteanu.

Clubul nemțean a încheiat turul Seriei I a Ligii 3 cu doar 13 puncte după 13 etape. Cetatea iernează pe locul 10, la egalitate cu FC Zagon, la o distanță de 8 puncte față de ultima clasată Atletico Vaslui.

Marius ANGHEL 17 Dec. 2015, 13:47 Seria 2
Pe aceeași temă