Cuvântul de ordine la Alba: promovarea!

12 Jan. 2009, 17:00 Seria 2
Cuvântul de ordine la Alba: promovarea!

Luni după amiază, pe Stadionul "Cetate" din Alba Iulia, antrenorul Aurel Șunda a condus primul antrenament al liderului seriei a 2-a din liga secundă, la care au participat 25 de fotbaliști. După o ședință ce a durat câteva ore bune, la care au participat conducătorii clubului din Cetatea Marii Uniri și antrenorul Șunda, și în care s-au discutat viitoarele transferuri ale Unirii, șefii albaiulienilor le-au urat baftă fotbaliștilor în returul care va debuta pe 28 februarie, după care, în jurul orei 15.15 a debutat prima ședință de pregătire a anului 2009.
 

 

Poverlovici rezolvat, urmează Dedu…
 

 

Președintele CA al Unirii a declarat că fundașul Poverlovici este extrem de aproape de a deveni definitiv jucătorul Unirii, în vreme ce un alt fotbalist al celor de la FC Brașov, atacantul Dedu, va fi împrumutat pe timp de 1 an la Alba Iulia.

 

"Cu Poverlovici cred că lucrurile sunt clare și va deveni definitiv jucătorul nostru, iar în ceea ce-l privește pe Dedu, acesta are 90 la sută șanse să fie împrumutat un an de zile la Unirea. De altfel, în zilele următoare o delegație a clubului nostru se va deplasa la Brașov pentru a semna actele, în același timp urmând să mergem și la Cluj pentru a negocia împrumutul unor jucători de la campioana CFR. Sper ca transferurile pe care le vom efectua în această perioadă precompetițională să ne ajute ca la vară să ne îndeplinim obiectivul și să ne bucurăm cu toții de promovarea în Liga 1.

Băieții sunt montați, avem stabilitate financiară și când spun asta mă refer la promisiunea celor din Consiliul Local Alba Iulia respectiv Consiliul Județean Alba care ne-au promis sprijin necondiționat atât în ceea ce privește campania de promovare, cât și vizavi de modernizarea stadionului" a punctat Marian Sarmeș.

 

S-a abandonat pista Bud. Fl. Dan și M. Gheorghe în stand-by
 

 

Dorit în această iarnă la Alba Iulia, atacantul Cr. Bud (Liberty Salonta) nu va juca în retur la FC Unirea, de abia din vară discuțiile cu gruparea bihoreană urmând a fi reluate.

 

"Am înțeles că și Salonta trage la promovarea în Liga 1 și nu se poate dispensa de serviciile golgheterului, așa că de abia din vară vom putea discuta despre un eventual transfer al lui sub bagheta lui Șunda. În altă ordine de idei, așteptăm ca foștii jucători ai UTA-ei Arad, Fl. Dan și M. Gheorghe, să-și clarifice situația contractuală și să vedem care vor fi condițiile în care i-am putea aduce la FC Unirea.

Oricum, un lucru este sigur și anume că nu ne perimtem să plătim sume astronomice, de genul miilor de euro pe lună, pentru niciun fotbalist. Este perfect adevărat că avem nevoie de jucători valoroși care să ne ajute să promovăm, dar trebuie să ne punem de acord asupra banilor pe care aceștia îi vor solicita în momentul în care vor alege să evolueze la Alba Iulia", a conchis Sarmeș.
 

25 la antrenament
 

La prima ședință de pregătire a liderului au răspuns "prezent" G. Rotaru, Lasc, Fl. Olteanu (portari); M. Rus, Marincean, Bumbac, Ghidia, Bucurică (fundași); Foro, Dâlbea, Camara, I. Grozav, C. Selagea, Caugherty (o surpriză…), C. Cristea (mijlocași); Sg. Costea, Pepenar, Gh. Grozav, B. Verdeș (atacanți) – din efectivul turului, alături de juniorii Man, Stan, F. Himcinschi (fiul antrenorului secund), Fl. Ilie, Schüller și… unica noutate C. Vădana (atacant, "U" Cluj).

 

"Este o perioadă de acumulări fizice, dar roadele acestei pregătiri fizice le vom culege în retur. Trebuie să ne antrenăm cât mai bine, să municm mult, pentru ca la finele campionatului să ne bucurăm de promovare", și-a anunțat planurile antrenorul Aurel Șunda. În același timp însă, la arenă s-au mai prezentați câțiva fotbaliști pentru "probe", care nicimăcar nu s-au dezechipat…
 

Cistean, Elder și un nou… sârb
 

Dacă Fl. Olteanu, Ghidia și Cauherty s-au prezentat la reunire (deși se anunțase că se va renunța la serviciile lor), a absentat nemotivat un alt "stranier", brazilianul Elder. De asemenea sârbul Djordjevici era așteptat aseară, însoțit de un alt conațional, atacantul Popovici (27 ani).

Pe margine s-au aflat și accidentații D. Tătar (se va opera luni la București, colegul său N. Stanciu – vineri) și Cistean (refacerea completă a ultimului estimată până la începutul lunii martie nefiind pe placul șefilor, aceștia intenționând să-l trimită în Capitală pentru un control amănunțit).
 

 

Articol scris de Dan UDREA
 

12 Jan. 2009, 17:00 Seria 2
Pe aceeași temă