Alba Iulia începe deja să se pregătească pentru meciul cu FCSB! „E un eveniment fotbalistic de marcă să primim un asemenea adversar, în an centenar”

Marius ANGHEL 18 Sep. 2018, 18:59 Stiri
Alba Iulia începe deja să se pregătească pentru meciul cu FCSB!**

Unirea Alba Iulia a picat împotriva celui mai greu adversar posibil pe care îl putea întâlni în 16-imile Cupei României. Ajunsă după 9 ani în această fază a competiției, echipa de Liga 3 unde s-au format Nicolae Stanciu sau Gicu Grozavu va primi vizita vicecampioanei FCSB. Partida, care urmează să aibă loc în perioada 24-30 septembrie, va fi, cu siguranță, televizată, și programată în nocturnă, astfel că stadionul Cetate are nevoie de modernizări pentru a putea găzdui meciul.

Cum arena de la Alba Iulia nu are nocturnă, conducătorii clubului Unirea iau în calcul să închirieze o instalație mobilă de iluminat pentru ca partida să se desfășoare totuși în orașul Unirii. În edițiile precedente ale Cupei României, FCM Baia Mare, Foresta Suceava și FC Hermannstadt au apelat la o astfel de tactică pentru ca FCSB să joace pe terenul echipelor de Liga 2.

Dacă nu se va putea închiria o nocturnă mobilă, Unirea se gândește și la varianta de a organiza meciul la Zlatna, pe singura arenă din județul Alba cu o astfel de instalație.

„E o șansă pentru noi să jucăm cu FCSB, cea mai titrată echipă din România. Vrem să jucăm pe Cetate, dacă reușim să închiriem o nocturnă mobilă și sper să fim ajutați de autoritățile locale în acest sens, pentru că este un eveniment fotbalistic de marcă să primim un asemenea adversar, în an centenar, la Alba Iulia, iar în caz contrar, vom merge la Zlatna”, a spus, pentru ziarul Unirea, Mihai Dăscălescu, președintele Unirii Alba Iulia.

„FSCB reprezintă cel mai dificil adversar posibil, cea mai galonată echipă din România. Pentru noi va fi o sărbătoare fotbalistică, sper să ne rididăm la înălțimea momentului și să părăsim terenul cu capul sus. Mi-aș dori să jucăm acest meci pe Cetate, pentru a suporterii care de foarte mult timp nu au văzut pe viu o echipă de asemenea calibru”, a spus și antrenorul Adrian Bicheși.

FCSB a avut meciuri grele cu FCM Baia Mare și Foresta Suceava, pe stadioane cu nocturne închiriate. Cu FC Hermannstadt, jocul a fost anulat din cauza zăpezii, iar a doua zi, după-amiază, echipa lui Nicolae Dică a fost umilită cu 3-0 la Sibiu.

Unirea Alba Iulia se clasează pe locul 5 în Seria a 4-a a Ligii 3 după desfășurarea primelor patru etape ale noului sezon.

Foto: Ziarul Unirea

Marius ANGHEL 18 Sep. 2018, 18:59 Stiri
Pe aceeași temă