Cui i se face loc în Liga 2? „Alro și FC Olt vrem să fuzioneze”

07 Jun. 2012, 11:42 Seria 2
Cui i se face loc în Liga 2?**

Slatina va avea o singură echipă de fotbal în sezonul 2012-2013. FC Olt și Alro vor fuziona. Asta spune fostul și cel mai probabil viitorul primar al orașului, Darius Vâlcov.

După o ediție de campionat în care Alro a primit sume importante, dar obiectivul promovării în Liga I a fost ratat, din viitoarea stagiune autoritățile vor să asigure doar infrastructura pentru fotbal. Banii vor veni din mediul privat, iar în acest sens cele două formații ale județului vor fuziona. Noua echipă va fi condusă de actualii finanțatori de la FC Olt, precizează Darius Vâlcov.

„Alro și FC Olt vrem să fuzioneze. Vrem ca investitorul privat de la FC Olt să se ocupe de echipă, iar noi și Consiliul Județean să asigurăm baza sportivă. Adică tot ce înseamnă cazarea sportivilor, stadionul „1 Mai” și terenuri pentru copii”

Vâlcov spune că în această situație obiectivul pentru noul sezon nu va mai fi promovarea în primul eșalon. „Nu mai vrem să susținem noi financiar decât baza sportivă și cel mult cazarea și hrana sportivilor, dar nu salarii, nu arbitraj, nu alte lucruri. Și asta s-o preia privatul, pentru că totuși avem două echipe în B și n-avem niciuna în A. Dar și ideea pe care se merge este să nu mai punem condiția ca anul viitor să promoveze, să-i lăsăm doi-trei ani”

Cu obiectiv accederea în Liga I, Alro Slatina a încheiat ediția de campionat 2011-2012 doar pe locul al cincilea. FC Olt s-a situat la finalul sezonului pe poziția a 13-a și a reușit salvarea de la retrogradare.

Sursa: Olt TV

07 Jun. 2012, 11:42 Seria 2
Pe aceeași temă