CSM, un adversar care a chinuit mereu Alba!

16 Mar. 2012, 11:07 Seria 2
CSM,** un adversar care a chinuit mereu Alba!

Primul adversar al Unirii Alba Iulia în 2012, într-un meci oficial, echipa din Vâlcea, este una care mereu le-a creat probleme albaiulienilor, Gherman considerând că va avea parte de un meci dificil în compania oltenilor.

Tehnicianul Unirii spune că elevii săi vor încercă să scoată maximum din acest joc. „După 4 luni de stat în zăpadă și gheață ne așteaptă un meci dificil. Adversarii se află într-o situație delicată întrucât orice pas greșit le poate fi fatal. Noi încercăm ca la debutul părții secunde a campionatului să scoatem cât de mult posibi. Le-am transmis jucătorilor că aștept un parcurs măcar ca și în toamnă, cu toate că aparent va fi un retur mai lejer, retrogradând numai două echipe”, a declarat antrenorul Stelian Gherman, ce nu va putea conta pe Ciofu – suspendat și N. Oltean – nelegitimat, in timp ce Bâlu și Mariș vor absenta tot retrul.

Înaintea etapei cu numărul 16, Unirea Alba Iulia ocupă locul 6 cu 22 de puncte, în timp ce adversarii au adunat numai 14 puncte, ocupând penultimul loc al clasamentului.

Spargeți gheața!

Până acum, uniriștii au fost doar în excursie la Vâlcea, de fiecare dacă ardelenii întorcându-se cu capul plecat. „Poate a venit timpul să câștigăm și noi acolo. Un punct, sau chiar trei ar fi bine. Mergem să jucăm fotbal și simt că nu vom pierde”, spune președintele executiv al albaiulienilor, Mihai Dăscălescu. În tur, Alba a învins 2-0 pe „Cetate”, fiind singurul success al Unirii din 2005 încoace, în rest consemnându-se două remize și 6 înfrângeri, dintre care 4 în deplasare (toate jocurile susținute în Zăvoi).

Mincă mizează pe Alba

Portarul albaiulian din lotul CFR-ului, Mihai Mincă, a urmărit pe viu ambele echipe în pauza de iarna. Dacă pe CSM i-a avut adversari în amicalul câștigat de „feroviari” în Antalya, cu 5-0, goalkeeperul a participat la mai multe jocuri amicale susținute de uniriști pe teren propriu. „Cred într-un rezultat pozitiv pentru Alba, dar nu le va fi ușor. Unirea e peste Vâlcea și mi-aș dori să adune cât mai multe puncte în continuare indiferent de adversar, deoarece e benefic atât echipei cât și băieților pentru viitorul lor”, este de părere fostul jucător al ardelenilor.

Articol scris de Lucian DANCIU

16 Mar. 2012, 11:07 Seria 2
Pe aceeași temă