CSM Râmnicu Vâlcea contestă în continuare dreptul de a promova al CS Universitatea Craiova

Marius ANGHEL 30 Jun. 2014, 16:48 Seria 2
CSM Râmnicu Vâlcea contestă în continuare** dreptul de a promova al CS Universitatea Craiova

Managerul general al CSM Râmnicu Vâlcea, Lucian Munteanu, a declarat, luni, că va ataca la Comisia de Disciplină decizia Adunării Generale privitoare la afilierea definitivă și acordarea dreptului de promovare Clubului Sportiv Universitatea Craiova, fiind dispus să solicite o rezolvare și la TAS.

„Faptul că CS Universitatea Craiova a fost afiliat definitiv este un lucru normal. Până la urmă, orice grupare sportivă are dreptul de afiliere, mai ales după ce a jucat un campionat întreg. Modificarea statutului nu poate avea efecte retroactive. Noul statut are efecte pentru sezonul care va începe. Abia acum încep demersurile noastre. Vom face sesizare la Comisia de Disciplină, vom aștepta apoi recursul și, dacă e cazul, vom merge la Tribunalul de Arbitraj Sportiv”, a declarat Lucian Munteanu, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Oficialul grupării vâlcene are mari speranțe având în vedere faptul că și Rapid București a avut câștig de cauză la TAS: „Rapid a câștigat la TAS. Cu siguranță noii membri ai Comisiei de Disciplină vor analiza cu mai multă atenție demersul nostru, având în vedere că o nouă decizie a Tribunalului de Arbitraj Sportiv, care să contrazică deciziile FRF, ar fi un lucru total neplăcut pentru fotbalul românesc în ansamblul său. În plus, FRF va trebui să le plătească rapidiștilor despăgubiri, lucru care se va întâmpla și în cazul nostru. Una peste alta, decizia care s-a dat la solicitatea FC Rapid nouă ne dă mari speranțe”.

Lucian Munteanu a spus că, deși fotbaliștii de la CSM Râmnicu Vâlcea au mai primit o săptămână de vacanță, gruparea vâlceană nu se va resemna în lupta pentru a obține un loc în prima ligă. „Toată lumea a asociat decizia de a le mai da o săptămână de vacanță băieților cu o eventuală resemnare a noastră. Nici nu se pune problema, ne căutăm dreptatea până la capăt, până la TAS. Oricum acest tribunal nu va da foarte repede decizia și noi vom fi pregăîtiți să jucăm în Liga I oricând, chiar și în septembrie, cum a fost cazul Concordiei Chiajna”, a adăugat el.

CS Universitatea Craiova nu îndeplinea articolul 54 din Statutul FRF, care prevedea, la punctul 2, că „pentru a promova într-un eșalon competițional superior calitatea de membru afiliat al unui club trebuie să aibă o durată – în momentul începerii sezonului competițional următor – de cel puțin trei ani consecutiv”.

Însă Adunarea Generală extraordinară a federației, întrunită sâmbătă, a eliminat articolul 54 din Statutul FRF, astfel că gruparea CS Universitatea Craiova are dreptul de a promova în Liga I. Totuși, promovarea CSU Craiova va fi certă după ce Comisia de Disciplină a FRF se va pronunța în spețele avute pe rol în acest caz.

Totodată, Adunarea Generală extraordinară a FRF a decis afilierea definitivă a grupării CS Universitatea Craiova la Federația Română de Fotbal.

CS Universitatea, club susținut de Primăria Craiova și care a evoluat prima dată în Liga a II-a, sezonul trecut, a obținut promovarea din punct de vedere sportiv și a primit licența pentru Liga I.

ASA Târgu Mureș și CSM Râmnicu Vâlcea contestă promovarea echipei CS Universitatea Craiova în Liga I.

Sursa: Mediafax

Marius ANGHEL 30 Jun. 2014, 16:48 Seria 2
Pe aceeași temă