FC Argeș, cale liberă pentru a deveni club de drept privat și a se lupta la promovare. Judecătoria Pitești a respins contestația unui om de fotbal din județ care voia să pună piedici

Marius ANGHEL 13 Jun. 2019, 18:54 Campionat
FC Argeș, cale liberă pentru a deveni club de drept privat și a se lupta la promovare.** Judecătoria Pitești a respins contestația unui om de fotbal din județ care voia să pună piedici

Magistrații de la Judecătoria Pitești au respins, astăzi, 13 iunie, contestația depusă de Viorel Ilinca pentru crearea „Asociația Club Sportiv Campionii Fotbal Club Argeș„, cea care urmează să preia activitatea secției echipei de fotbal a clubului primăriei Pitești, FC Argeș. Judecătorii au decis că plângerea depusă de actualul secretar general al AJF Argeș, fost președinte al vechiului clubul din Trivale, este neîntemeiată și nu are la bază un suport real.

Prin această decizie, Judecătoria Pitești a luat act de înființarea acestei structuri de drept privat, iar FC Argeș are cale liberă pentru promovarea în Liga 1. În ultimele două sezoane, alb-violeții nu a avut acest drept, întrucât regulamentele UEFA și FIFA nu permit ca structurile sportive de drept public, cum era și FC Argeș, să facă acest pas. Acum, acesta va fi preluat de Asociația Club Sportiv Campionii Fotbal Club Argeș și va deveni de drept privat.

Noul club, condus de un Comitet Director

Acum câteva săptămâni, Consiliul Local Pitești a votat, cu unanimitate de voturi, proiectul de hotărâre inițiat de primarul Cornel Ionică privind aprobarea înființării Asociației Club Sportiv Campionii Fotbal Club Argeș. Aceasta va prelua activitatea echipei de fotbal, obiectivul fiind promovarea în Liga 1 la sfârșitul sezonului viitor.

Membrii fondatori ai acestei asociații sunt SC Apă Canal 2000 SA, SC Salubritate 2000 SA, cele mai puternice societăți comerciale din punct de vedere financiar din subordinea autorităților locale și Primăria Pitești.

Noul club va fi condus de un Comitet Director compus din Mihai Foamete, reprezentantul Primăriei Pitești (președinte), Constantin Angelescu, reprezentantul SC Apă Canal SA (vicepreședinte) și Octavian Lupu, reprezentatul SC Salubritate 2000 SA (secretar). Mandatul Comitetului Director va fi de patru ani, iar reprezentanții celor trei părți în Adunarea Generală a Acționarilor vor fi Mihai Marinescu, directorul SC Apă Canal 2000 SA, Romi Becheanu, directorul SC Salubritate 2000 SA și Cornel Ionică, primarul Municipiului Pitești, ca reprezentant al autorităților locale.

Înființarea Asociației „Club Sportiv Campionii Fotbal Club Argeș”, structură sportivă de drept privat, este primul pas făcut de autoritățile locale pentru ca Piteștiului să poată avea drept de promovare la sfârșitul sezonului viitor.

Ilinca a mai pierdut un proces

Nu este pentru prima dată când Viorel Ilinca încearcă să pună piedici activității FC Argeș. În 2018, secretarul general al AJF Argeș a contestat la OSIM dreptul grupării din Trivale de folosire a mărcii. Atunci Comisia de Contestații Mărci din cadrul Oficiului de Stat pentru Invenții și Mărci a respins contestația inițiată de Ilinca Viorel și Răileanu Ion, prin care aceștia, ca reprezentanți ai Asociației Fotbal Club Argeș, contestau decizia de admitere a înscrierii cesiunii mărcii combinate „FOTBAL CLUB ARGEȘ 1953”.

Deși OSIM-ul a dat dreptate grupării din Trivale, Viorel Ilinca și Ion Răileanu nu s-au mulțumit și au făcut recurs la Tribunalul București împotriva OSIM-ului. Procesul este pe rolul instanței, iar dacă contestația celor doi va fi respinsă, clubul FC Argeș va demara procedurile legale pentru magazinul oficial și ar putea pune în vânzare în viitorul apropiat tricouri, eșarfe, fulare, fanioane și alte accesorii cu însemnele alb-violet.

Articol scris de Marius DUINEA

Marius ANGHEL 13 Jun. 2019, 18:54 Campionat
Pe aceeași temă