Păltiniș Rășinari contestă dreptul de participare la baraj a campioanei din Mureș și cere promovarea la „masa verde” în Liga 3. Neregulile comise de MSE Târgu Mureș

Marius ANGHEL 20 Jun. 2018, 19:17 Stiri

Păltiniș Rășinari, reprezentanta județului Sibiu, contestă dreptul de participare la barajul de promovare în Liga 3 a adversarei ACS MSE Târgu Mureș, campioana Ligii a 4-a Mureș. În meciul tur, sibienii au pierdut pe stadionul Transil din Târgu Mureș cu 0-2, dar speră să câștige dubla confruntare la „masa verde”, așa cum au făcut-o în această ediție și ACS Unu Fotbal Club Gloria (Bistrița-Năsăud), FC U Craiova 1948 SA (Dolj), CS Ocna Mureș (Alba) și ACSM Ceahlăul Piatra Neamț (Neamț), deoarece AS Energia Negrești Oaș (Satu Mare), AS Gloria 2015 Cornești (Dâmbovița), AS Unirea Cristuru Secuiesc (Harghita), respectiv AS Victoria Lețcani (Iași) nu au îndeplinit regulamentul impus de FRF.

Echipa din Rășinari se adresează printr-o scrisoare (pe care o puteți citi la finalul articolului) Departamentului Competiții al FRF și-i solicită să o excludă pe ACS MSE Târgu Mureș de la baraj. Conducătorii clubului Păltiniș spun că formația din Mureș nu are dreptul să joace dubla manșă de promovare în Liga 3, întrucât și-a modificat structura juridică (n.r. – inițial se numea AS MSE 08 Târgu Mureș) după termenul limită acceptat de regulament, respectiv în perioada 1-10 iunie 2018. Cererea de schimbare a fost făcută cu o zi întârziere, pe 11 iunie.

Mai mult, schimbarea trebuia aprobată într-o ședință de Comitet Executiv al AJF Mureș (foto jos, care a avut loc tocmai pe 15 iunie), lucru ce nu s-a întâmplat deloc.

Tot în această adresă către FRF, clubul Păltiniș Rășinari contestă faptul că jucătorii adverși au avut pe carnetul de legitimare trecută vechea denumirea a clubului, adică AS MSE 08 Târgu Mureș, în timp ce echipa cu care a jucat poartă acum numele de ACS MSE Târgu Mureș.

Această neregulă trebuia observată chiar de către arbitrii jocului: Marius Nechita Chioran (Cluj-Napoca), George Suciu (Câmpia Turzii) și Csaba Antal (Cluj-Napoca), care nu ar fi trebuit să dea drumul meciului tur.

Partida retur dintre Păltiniș Rășinari și ACS MSE Târgu Mureș e programată să se joace sâmbătă, 23 iunie, de la ora 17:30, pe stadionul Comunal din Rășinari. Însă ar putea să nu mai aibă loc, dacă FRF le dă dreptate celor de la Păltiniș.

Marius ANGHEL 20 Jun. 2018, 19:17 Stiri
Pe aceeași temă