Leo Grozavu, „încolțit” din nou de suporterii Petrolului, la fiecare ridicare de pe banca tehnică. „E greu ca într-o atmosferă ostilă să lucrez, dar lupta continuă”

Marius ANGHEL 18 Oct. 2018, 12:33 Campionat

Petrolul a încheiat la egalitate meciul de miercuri seară, de pe propriul teren, ce a contrat pentru etapa a 12-a a Ligii 2, cu CS Mioveni, scor 0-0. Singura ocazie de gol a jocului s-a petrecut la ultima fază a întâlnirii, atunci când Burnea a respins de pe linie, cu capul, o minge bătută excelent dintr-o lovitură liberă din fața careului de Nini Popescu, portarul Sima fiind bătut.

A fost a doua remiză fără gol marcat pe teren propriu în acest sezon pentru Petrolul, după ce pe prima a înregistrat-o chiar la debutul în Liga 2, cu Sportul Snagov. Rezultatul a dus Petrolul la 23 de puncte acumulate după 12 etape, la egalitate cu Universitatea Cluj. Un succes ar fi dus-o pe locul 4, la doar două puncte în spatele primelor două clasate, Clinceni și Snagov.

„De asta e fotbalul spectaculos. Dacă s-ar cunoaște adversarul dinainte, probabil lumea n-ar mai veni la stadion. Sigur, am întâlnit un alt tip de echipă, mult mai omogenă, care joacă de ceva timp împreună. S-a apărat foarte bine, a blocat foarte bine culoarele spre poarta proprie. Nici noi nu am mai avut inspirația din partidele trecute. Dar, una peste alta, nu am ce să le reproșez băieților, s-au străduit, au făcut eforturi, au muncit… e și greu ca într-o atmosferă ostilă să lucrez, dar lupta continuă. La mine, cel puțin, continuă”, a spus, la finalul jocului, la microfonul DigiSport, Leo Grozavu.

„Suporterii adevărați știu fenomenul și știu că se muncește zi de zi”

La fel ca în precedenta partidă, cea cu Luceafărul Oradea, una dintre galeriile Petrolului, cea de la Peluza I, a scandat în repedate rânduri pe durata jocului demisia antrenorului Leo Grozavu și a președintelui Cristian Vlad. De fiecare dată când se ridica de pe bancă pentru a da indicații, Grozavu era apostrofat. La final, antrenorul echipei ploieștene s-a rezumat să spună despre cei care îl contestă că nu sunt suporteri adevărați.

„Nu vorbim de galerie, chiar nu putem să vorbim despre galerie, fiindcă nici nu știm… cred că suporterii adevărați știu fenomenul și știu că se muncește zi de zi, băieții muncesc, cu toții o facem, am făcut foarte multe transferuri în această vară și nu este ușor să formezi peste noapte o echipă super competitivă. E nevoie de timp. Tot ce am spus în prima zi când am venit aici, ca și în momentul de față, îmi mențin declarația. Mergem înainte.

Chiar nu vreau să vorbesc în momentul de față, pentru că aș intra într-o altă sferă în care, poate, nici nu dețin toate datele necesare și n-aș vrea să mă lansez în discuții care nu-și au sensul. Eu sunt antrenor de fotbal, vreau să antrenez echipa. Am făcut un contract în vară, știu ce obiectiv mi-am fixat, știu ce am promis în clipa în care am venit. Vom munci în continuare la fel, indiferent ce se vehiculează în jurul nostru. După aia, sigur, conducerea decide. Noi suntem aici să ne facem treaba”, a comentat Grozavu.

„Promovarea este la final de campionat. Nimic nu este pierdut”

După 12 etape, Petrolul, una dintre cele mai importante echipe prezente în campionat, se află abia pe locul 5, cu 23 de puncte. Pe lângă cele șapte victorii, ploieștenii au mai înregistrat două egaluri și trei înfrângeri.

Antrenorul „lupilor” spune că în acest moment nu se poate vorbi despre locul ocupat în clasament și despre promovare, pentru că până la final mai sunt multe etape de desfășurat. Grozavu cere timp și transmite că știe obiectivul pe care și l-a propus la începutul sezonului.

„Promovarea este la final de campionat, în niciun caz în etapa a 10-a, a 5-a, a 20-a, ci la final de campionat. Din punctul meu de vedere, nimic nu este pierdut, așa cum nimic nu ar fi fost câștigat dacă am fi avut o diferență de cinci puncte, pentru că sunt foarte multe etape. Cunoaștem problemele pe care le avem, ne căutăm în continuare. Nu e ușor, am făcut foarte multe transferuri în această vară și e greu să faci o echipă peste noapte. E nevoie de timp, minim o jumătate de an. Avem jucători care sunt de maxim o lună și jumătate împreună și atunci e destul de dificil, dar, v-am spus, muncim în continuare, avem încredere că vom reuși și important este să fim și susținuți”, a mai declarat Grovazu la microfonul DigiSport.

În etapa a 13-a, Petrolul joacă duminică, de la ora 14:00, la București, cu Daco-Getica (locul 12 cu 15 puncte).

Articol scris de Marius ANGHEL
Foto: FC Petrolul / Răzvan Păsărică (Sport Pictures)

Marius ANGHEL 18 Oct. 2018, 12:33 Campionat
Pe aceeași temă