FRF a dat verdict la contestația depusă de Clinceni împotriva Chindiei, în care ilfovenii cereau victorie la „masa verde”. Reacția târgoviștenilor

Ionuț MARIN, Marius ANGHEL 06 May. 2019, 17:51 Campionat
FRF a dat verdict la contestația depusă de Clinceni împotriva Chindiei, în care ilfovenii cereau victorie la

UPDATE: Comisia de Disciplină și Etică a FRF a judecat astăzi contestația depusă de Academica Clinceni la începutul meciului de la Târgoviște cu Chindia, pierdut de ilfoveni pe teren cu 1-0 și în care cereau victoria la „masa verde”. Echipa antrenată de Ilie Poenaru susținea că mai mulți jucători ai rivalei în lupta pentru promovare nu ar fi avut pe viza medicală parafa medicului specialist în medicină sportivă.

Comisia a respins astăzi, în jurul orei 16:45, ca neîntemeiată, contestația Clinceniului, astfel că Chindia rămâne cu punctele câștigate pe teren și va continua de pe locul 2 lupta pentru promovare.

„E o decizie normală. Nu am vrut să ne antepronunțăm. Chindia respectă regulamentele în vigoare”, a fost reacția lui Marcel Ghergu, președintele Chindiei, pentru Liga2 ProSport.

Chindia joacă de la ora 18:00, la Ghermănești, meciul cu Sportul Snagov, unul în care echipa ilfoveană își poate lua adio de la promovare. Târgoviștenii au doar un punct peste „U” Cluj și vor victoria pentru a se distanța din nou la patru puncte.


 

Duminică la prânz, în prima repriză a meciului ACS Poli – „U” Cluj, cu un penalty inventat în dreptul oaspeților, a apărut varianta că ierarhia Ligii a 2-a s-ar putea schimba fix în ziua meciului Sportul Snagov – Chindia, programat mâine, de la ora 18:00.

Comentatorul postului Digi, Ioan Viorel, a amintit despre potențialele șanse ale celor de la Academica Clinceni de a câștiga la „masa verde” meciul de pe „Eugen Popescu”, pierdut cu 0-1 în joia dinaintea Paștelui.

Ipoteticul scenariu a stârnit îngrijorare și frisoane în rândul microbiștilor dâmbovițeni. Președintele Chindiei, Marcel Ghergu, dă însă asigurări că rezultatul meciului cu Academica va rămâne cel din teren. „Au contestat vizele medicale ale jucătorilor noștri, contestația fiind depusă înainte de startul meciului, pe motiv că nu ar exista parafa unui medic de medicină sportivă. Facem vizita medicală de ani buni la Policlinica autorizată și specializată pe medicină sportivă Vitan. Nu au fost niciodată probleme. Ba rețin că anii trecuți și Academica mergea acolo. E o contestație fără suport regulamentar sau legal, ne așteptăm ca nici măcar să meargă să o susțină. Reamintim tuturor că AFC Chindia Târgoviște este un club profesionist care respectă toate normele în vigoare”, a reacționat Ghergu, pentru ProSport.

Contestația depusă de Academica Clinceni acum zece zile va fi judecată luni de Comisia de Disciplină și Etică a FRF, înainte de meciul Chindiei de la Snagov, cu Sportul, programat la ora 18:00. Ilfovenii sunt pe locul 5, cu încă șanse la promovare, iar Chindia e pe 2, pe loc direct care duce în Liga 1.

Două dintre trei, la televizor

Altfel, Chindia va juca trei meciuri oficiale în doar opt zile, două dintre ele urmând să fie televizate. Cu excepția jocului din runda a 34-a, cu CS Balotești, programat sâmbătă, 11 mai, ora 11:00, pe „Eugen Popescu”, deplasările de la Snagov (luni, 6 mai, ora 18:00) și Târgu Jiu (marți, 14 mai, ora 16:00), vor fi transmise de cele trei televiziuni deținătoare de drepturi tv din Liga 2.

Cum arată clasamentul acum:

1.     Academica Clinceni     33     25     1     7     67-19     76 pct.
2.     Chindia Târgoviște     32     21     7     4     62-31     70

3.     Universitatea Cluj     33     21     6     6     77-26     69
4.     Petrolul Ploiești     33     20     5     8     59-32     65
5.     Sportul Snagov     32     19     6     7     48-29     63

*locurile 1 și 2 promovează direct, iar locul 3 merge la barajul pentru promovare. După jocul dintre Snagov și Chindia, din acest sezon al Ligii 2 mai rămân de disputat cinci etape.

Articol scris de Ionuț MARIN
Foto: Academica Clinceni

Ionuț MARIN, Marius ANGHEL 06 May. 2019, 17:51 Campionat
Pe aceeași temă