CS Mioveni și-a prezentat noile achiziții

01 Sep. 2012, 16:43 Seria 2
CS Mioveni** și-a prezentat noile achiziții

În această vară, galben-verzii au întinerit ma­siv lotul pe care Mihăiță Ianovschi îl va con­du­ce în noul campionat. Infuzia de jucători ti­neri a venit în urma realizării colaborării cu FC Dani Coman. Practic, la Mioveni, au mai ră­mas doar 8 jucători dintre cei care au făcut par­te din lot și anul trecut, în timp ce alți 17 au venit în pauza competițională.

Acestora li se adaugă și noii antrenori Mihăiță Ianovschi, Alin Chița și Rică Neaga, mare parte dintre nou-veniți fiind prezentați ieri, la stadion, de președintele Consiliului director al clubului, Dumitru Olteanu, în cadrul unei conferințe de presă. „Ne aflăm în fața unui nou început, în fața unui nou campionat. Sperăm ca echipa să arate o nouă față, să fie altfel față de ce a fost în cam­pionatul trecut. Ne propu­nem să creăm o echipă fru­moa­să, nouă, în care jucătorii tineri de la Dani Coman să crească și să facă per­formanță alături de ceilalți cu experiență din lot. Sper ca a­ceas­tă îmbinare, între expe­rien­ță și tinerețe, să fie cea mai bu­nă so­luție, iar la Mioveni să revină spec­tacolul pe stadion și publicul să vină din nou la me­ciuri. De pre­gă­tirea echipei se va ocupa în a­cest an un nou staff, Mihăiță Ia­novschi, Alin Chița și Adrian Nea­ga, plus Iu­lian Ilie, antrenor cu portarii. 5 din­tre jucătorii aduși în această vară sînt în fața dvs. Este vorba de Mazilu, Biceanu, Răduță, Stancu și Emil Dică, fotbaliști în care noi ne punem speranța pentru acest campio­nat. Dorim să formăm o echipă compe­ti­ti­vă, să creștem acești copii să poată face saltul calita­tiv. Țelul nostru nu este promo­va­rea”, a declarat ieri președin­tele Miove­niului.

CS Mioveni este gata de un nou start în cam­pionat, de data aceasta echipa galben-verde evoluînd în Liga a II-a. Duminică, galben-verzii vor întîlni pe propriul teren pe FC Bihor Ora­dea, partida urmînd să înceapă la ora 11.00.

Cele două echipe s-au mai întîlnit pînă acum de opt ori, de cele mai multe ori galben-verzii ieșind cu fruntea sus. Prima con­fruntare a avut loc în sezonul 2006-2007, atunci când la Mio­veni s-a terminat egal 0-0, iar la Oradea gazdele au cîștigat cu 2-0.

În sezonul 2008-2009, du­pă ce Mioveniul a retrogradat din Liga I, la Oradea a fost 1-1, iar la Mioveni argeșenii au câști­gat cu 2-1. În sezonul 2009-2010, galben-verzii au învins în ambele ambele partide: 4-2 a­co­lo și 3-2 aici. Iar acum două sezoane, ambele formații au câștigat în deplasare Mioveniul cu 2-0, Bihorul cu 1-0. Ambele echipe au debutat deja oficial în noul sezon, în Cupa României, acolo unde galben-verzii au tre­cut la scor de FC Argeș, iar Ora­dea s-a calificat la penaltiuri în fa­ța Luceafărului.

Înainte de meci, antrenorii gazdelor spu­neau: „Nu va fi același joc spec­tacu­los ca marți, în Cupă, cu FC Argeș. A­cum întâlnim o echipă mult mai puternică. Nu am reușit să in­trăm în posesia filmărilor de la meciul de Cupă jucat de ei, dar am luat toate informațiile din presă și de la cei care au fost la fața locului. Vom avea toate detaliile pentru a pregăti acest joc foarte bine”.

„Să lăsăm trecutul deoparte!”

Unul dintre cei care au fost pre­zentați ieri în mod oficial a fost și antrenorul principal Mihăiță Ianovschi. Deși acesta se ocu­pă de pregătirea echipei de a­proape două luni, ieri tehni­cia­nul a făcut primele declarații de la prezentarea oficială.

„Am venit cu sufletul dechis la Mioveni. Îmi doresc să facem o echipă competitivă aici, care să dea satisfacție celor care vor veni să ne urmărească la me­ciuri. Trebuie să lăsăm trecutul de-o parte și să ne gândim la ce putem face aici. Echipa are un lot tânăr, cu mulți fotbaliști sub 18 ani. Am încredere în acest lot pe care îl am la dispoziție și vă asi­gur că vom face tot ce depinde de noi, pentru a avea cele mai bune rezultate. Fiecare joc do­rim să îl câștigăm și ne dorim să pornim cu dreptul în noul cam­pionat, așa cum am făcut și în Cupă. Din păcate, Neaga are pro­bleme înaintea acestui meci în care vom întâlni un adversar dificil, FC Bihor Oradea, care are și ea în lot mulți tineri, dar care joacă împreună de doi ani și au un plus de omogenizare fa­ță de noi”, a spus tânărul teh­nician argeșean.

Proiect pe cinci ani cu FC Dani Coman

Între CS Mioveni și FC Dani Coman s-a realizat în acest an o colaborare, în urma căreia clubul de Liga a II-a a adus în curtea proprie copiii și juniorii crescuți de Mihai și Mihăiță Ianovschi în ultimii ani.

Colaborarea se va întinde pe următorii 5 ani, timp în care se dorește creșterea și con­ducerea spre marea performanță a tinerilor fotbaliști. „Avem un parteneriat pe 5 ani cu Dani Coman. Avem părți egale. Ne dorim for­marea acestor jucători, și de-abia apoi, poate ne vom gîndi la vânzarea lor, dacă vor fi cereri”, a spus președintele Olteanu.

An­tre­norul Mihăiță Ianovschi a vorbit și el des­pre acest proiect: „Avem 26 de jucători în lot, dintre care 10 sunt de 1-6-17-18 ani. Pro­iec­tul acesta nu s-a mai făcut nicăieri la noi. Nu putem vorbi de promovare acum. Dacă vor­bim, punem presiune pe cei mici și nu o pot duce. Vom vorbi de promovare, după ce fa­cem echipa să aducă oamenii la meci. Ne trebuie timp, ne trebuie răbdare. Sunt con­vins că timpul le va rezolva pe toate. Ei vor ajunge la maturitate la 22 ani… Acum au 18 ani. În primul rând, este nevoie de crearea unei echipe competitive, care de-abia apoi să se înscrie în lupta pentru promovare”.

Depunctarea însemna retrogradare

După ce Comitetul Executiv al FRF a luat decizia ca CS Mio­veni să fie iertată de depunctare, după ce nu și-a îndeplinit ba­re­mul anul trecut, mai multe cluburi au depus un memoriu în care ce­reau ca echipa argeșeană să înceapă campionatul cu -13 punc­te. „Nu se putea cu acea de­punc­­tare. A fost o hotărîre a Co­mi­tetului Executiv să începem cu 0 puncte. Poate că unele e­chi­pe s-au speriat când au văzut că am scăpat de depunctare, dar tre­buie ținut cont că sîntem doar 14 echi­pe anul ăsta, iar noi cu -13 punc­te și cu patru etape mai pu­țin e­ram condamnați la retro­gra­da­re”, a declarat Dumitru Olteanu.

E așteptat Zăgrean

CS Mioveni va aborda noul cam­pionat cu doar patru atacanți, din­tre care doar doi cu expe­rien­ță, Adrian Neaga și Lucian Ră­du­ță. Cum Rică s-a accidentat însă, și nu se știe dacă va putea juca în prima etapă, galben-verzii ris­că să rămână pentru începutul de campionat doar într-un singur vârf. În aceste condiții, este dorit transferul unui alt atacant, oficialii clubului fiind în discuții cu Ză­grean, care a fost la Poli Timi­șoara sezonul trecut, fotbalistul fiind pe placul conducerii și al băncii tehnice a echipei.

Ionuț Stancu vrea promovarea în doi ani

Ca și ceilalți jucători aduși în această vară, și Ionuț Stancu își propune să ajungă din nou în Liga I, chiar cu echipa galben-verde, însă în următorii ani. Ieri, mijlocașul spunea: „Și pentru mine și pentru ceilalți este un privilegiu să jucăm în Liga I. Dar trebuie să luăm pas cu pas, fiecare meci, să facem performanță pentru a ajunge la promovare. Vrem să facem tot ce depinde de noi, ca într-un an sau doi să reușim promovarea. Ține doar de noi ca la final să ne bucurăm. Echipa poate să aibă rezultate bune. Pînă la promovare mai e mult timp. Până atunci, trebuie să ne gândim la meciul de duminică. La promovare se pot gândi conducătorii și antrenorii, noi trebuie să ne axăm pe rezultate și pe meciuri”.

Popescu, la lot

Unul dintre jucătorii pe care argeșenii mizează în viitor este Popescu, fotbalist aflat în vizorul lotului Under 17. Situația lui, a explicat-o Ianovschi Jr.: „Are un an greu cu echipa națională unde se joacă pentru calificare. Și anul trecut, 6 luni a stat mai mult pe la lot. Nu ne putem baza pe el pentru că stă foarte mult plecat. Este un jucător de mare calitate și se va integra cu siguranță rapid. Dar din cele 7 săptămîni pe care le avem de pregătire aici, nu a stat decît vreo două. E clar, echipa națională nu se refuză, pentru că e echipa națională! Sînt penalizări pentru el, pentru club, dacă nu se duce… Alții își doresc să aibă jucători la echipa națională. Sunt convins că odată ce vor intra în circuitul Ligii secunde și ceilalți jucători tineri vor fi chemați la loturi”.

Răduță și-a propus cât mai multe goluri

Un alt jucător venit la echipă în această vară este atacantul Lucian Răduță. Adus de la Rapid, acesta își dorește să înscrie cât mai multe goluri cu care să ajute echipa: „Vreau să începem campionatul cu dreptul, iar duminică să avem un rezultat bun. Ne gândim să revenim în Liga I, chiar ne dorim foarte mult. Mi-am propus să dau cât mai multe goluri. Important nu este însă să marchez eu, ci să cîștige echipa cît mai multe meciuri”.

Dică vrea să spele din rușinea de anul trecut

Emil Dică, cel mai important transfer al verii la CS Mioveni, a vorbit și el ieri de­spre obiectivul echipei, dar și al său, după venirea la formația galben-verde. „Îmi doresc să avem un început bun de cam­pionat, cu o victorie. Vrem de altfel victorii la fiecare meci, ca să spălăm puțin din rușinea din sezonul trecut. Per­sonal, îmi doresc din nou să joc în Liga I. Pentru asta am venit. Am nevoie de jo­curi în picioare. Vin după o perioadă de accidentare și sper să joc meci de meci pen­tru a reveni la forma din anii trecuți, dar și pentru a ajuta echipa”, declara Emil Dică.

Biceanu și Mazilu, noile speranțe

Printre cei prezentați ieri la Mioveni s-au numărat și tinerii Ionuț Biceanu și Adrian Mazilu, aceștia debutînd de altfel pentru galben-verzi, în Cupă, cu FC Argeș, ultimul chiar reușind un gol. „Este o experiență nouă pentru noi. Vrem să începem bine acest drum”, a spus Biceanu, fiind completat de Mazilu: „Mă bucur că am ajuns aici împreună cu cei doi antrenori pe care i-am avut și la juniori. Am întâlnit jucători cu experiență, iar eu am debutat bine în Cupă. Același lucru îl vreau și pentru campionat, în meciul cu FC Bihor, să câștigăm. Nu am un model de jucător. Vreau să-mi formez propriul meu stil de a juca„.

Nu și-au propus să cîștige Cupa

Debutul cu dreptul din Cupa Ro­mâniei nu i-a îmbătat cu a­pă rece pe oficialii lui CS Mio­veni. „Nu ne-am propus să câș­ti­găm Cupa României, ci să a­du­cem la Mioveni o echipă de Liga I. Nu cred că vor fi pro­ble­me să facem asta. Măcar să a­jungem noi în finalul Cupei Ro­mâ­niei, că atunci vom vedea ce e de făcut. Am ajuns o dată în semifinale…”, spunea Olteanu.

Amicale, în fiecare marți

Banca tehnică a galben-ver­zi­lor și-a făcut deja foarte bine pla­nul de bătaie pentru acest tur de campionat. Astfel, antre­norii au stabilit ca în fiecare marți după-amiază, în afară de antrenamentele pentru pre­gă­tirea meciurilor, să se joace cîte un amical cu echipe de Liga a III-a sau a IV-a. Pentru Mioveni, în aceste meciuri vor juca fotbaliștii care nu au prins lotul pentru campionat sau care au fost rezerve.

Așteptări mari de la arbitraje

Schimbarea șefului arbitrilor nu îi face pe galben-verzi decât să spere că pe viitor vor avea parte de cavaleri ai fluierului, care să judece corect atunci cînd sînt delegați. Dumitru Olteanu spunea despre arbitri: „Sper ca în noua conducere a arbitrajului românesc, arbitrii să fluiere exact ceea ce văd. Mai sunt și greșeli, sigur, dar să nu fie cu tentă”.

Chița e mulțumit de lot

Antrenorul secund al echipei, Alin Chița s-a declarat și el mul­țumit de lotul pe care banca tehnică îl are la dis­poziție, dar și de condițiile găsite la Mioveni. „Sunt bucu­ros că am venit antrenor se­cund la această echipă. Am găsit lucrurile propice pentru a face performanță. Datoria noastră este de a îmbina ex­periența unor jucători, care au evoluat la nivel înalt, cu tinerii veniți de la Dani Coman. Sunt mulțumit de lot și cred că putem face treabă”, a spus secundul Alin Chița.

Articol scris de Silviu Mihai

01 Sep. 2012, 16:43 Seria 2
Pe aceeași temă