CS Mioveni mai speră la o minune pentru play-off

Marius ANGHEL, Silviu MIHAI 01 Apr. 2014, 12:47 Seria 2
CS Mioveni** mai speră la o minune pentru play-off

Calculele hârtiei continuă pentru CS Mioveni, echipa antrenată de Marius Stoica mai având șanse, cel puțin teoretice, de a ajunge în play-off. Prima condiție este însă ca argeșenii să câștige cele două partide pe care le mai au de disputat din sezonul regulat.

Înfrângerea de la Târgu Mureș a spulberat o parte din șansele și visele Mioveniului de a mai juca în play-off, însă nu în totalitate. Galben-verzii mai au o șansă, mică ce-i drept, de a îndeplini obiectivul, însă, din păcate, aceasta este condiționată de mai mulți factori.

În momentul de față, Mioveniul are 26 de puncte și, dacă învinge în cele două meciuri pe care le mai au de disputat, face 32 de puncte, iar cu acestea, în momentul de față, pot ajunge echipele de la locul 3 în joc până la 7 (ASA Târgu Mureș 31 puncte, Reșița – 31 p, Satu Mare 31 p, FC Olt 30 p și Bistrița 28 p).

Uitându-ne însă pe programul acestor echipe, lucrurile nu mai stau chiar așa. Astfel, Metalul Reșița va juca în etapa următoare cu Universitatea Craiova, iar ASA Târgu Mureș va întâlni aceeași echipă în ultima etapă. Cum oltenii s-au retras, meciurile vor fi câștigate la masa verde cu 3-0, iar ASA și Metalul vor face câte 34 de puncte și vor ieși din calcule. Mioveniul va fi în luptă, apoi doar Olimpia Satu Mare, FC Olt Slatina și Gloria Bistrița. Presupunând că Mioveniul va lua 6 puncte în cele două partide, Olimpia va rămâne cu 31 după următoarea etapă, iar în ultima va juca cu Gloria Bistrița, meci deschis oricărui rezultat. Dacă Satu Mare câștigă, a făcut 34 de puncte și a depășit Mioveniul, dacă va remiza, va face 32 de puncte și ar fi la egalitate de puncte cu argeșenii, însă va fi depășită în clasament, luând meciurile directe. Dacă va pierde, va rămâne cu 31 de puncte, însă Bistrița va lua 3 puncte.

În cazul ăsta, ca Mioveniul să ajungă în play-off ar trebui ca, etapa următoare, Gloria să piardă meciul de acasă cu ASA Târgu Mureș. FC Olt Slatina are în momentul de față 30 de puncte. Etapa următoare va juca la UTA, iar peste două etape va întâlni pe FC Bihor Oradea. Dacă din aceste partide va lua mai mult de un punct, atunci echipa va depăși Mioveniul în clasament și va ajunge în play-off. Gloria Bistrița va juca etapa următoare cu ASA acasă și în ultima etapă la Satu Mare. Condiția ca Mioveniul să aibă câștig în lupta cu Gloria este ca această echipă să nu ia mai mult de un punct cu ASA și să remizeze cu Olimpia. Dacă câștigă cu ASA, face 31 de puncte, iar în ultima etapă, dacă va remiza, va fi la egalitate cu Mioveniul, dar ar sta mai bine la meciurile directe, iar dacă va câștiga, va face 34 de puncte și nu va mai conta.

Așadar, ca Mioveniul să intre în play-off, echipa lui Stoica trebuie să câștige partidele cu Olimpia Satu Mare și CS U Craiova, iar Bistrița să ia maximum un punct cu ASA și să remizeze la Satu Mare. Varianta mai grea la aceste calcule, în cazul în care nu se va întâmpla ca mai sus, ar fi ca FC Olt Slatina să nu ia decât un punct cu UTA și Bihor Oradea.

Articol scris de Silviu Mihai

Marius ANGHEL, Silviu MIHAI 01 Apr. 2014, 12:47 Seria 2
Pe aceeași temă