CS Mioveni e pe val, de patru meciuri n-a primit gol. „Cum poate fi un antrenor a cărui echipă are rezultate și joacă ce-i cere?”

Marius ANGHEL 13 Nov. 2015, 14:46 Seria 2
CS Mioveni e pe val, de patru meciuri n-a primit gol.**

CS Mioveni trece printr-o perioadă foarte bună, fără doar și poate, cea mai bună a acestui cam­­pionat. Coincidență sau nu, urcușul gal­ben-verzilor a venit după numirea lui Marius Stoica în funcția de an­tre­nor principal, șocul schimbării la nivelul băncii teh­nice fiind, din câte se pare, simțit din plin de jucă­to­rii argeșeni.

De la numirea lui Stoica, echipa este neînvinsă în campionat, având patru jocuri în care evoluțiile fotbaliștilor au crescut de la meci la meci. Mai întâi a fost partida de la Brașov, unde jocul nu a fost unul foarte strălucit, însă rezultatul final, 0-0, a fost mulțumitor, aplicându-se foarte bine în acest caz zicala Scopul scuză mijloacele. A urmat apoi meciul de acasă, cu FCM Baia Mare, liderul de atunci al clasamentului. Galben-verzii au făcut un joc bun, peste cel de la Brașov, iar victoria cu 1-0 a produs și schimbarea liderului clasamentului. Acum două etape, Mioveniul a jucat în deplasare la Caransebeș, acolo unde elevii lui Marius Stoica au avut o evoluție excelentă, încununată cu o victorie cu 3-0, dar și cu un penalti ratat pe final. În fine, în etapa de miercuri, jocul bun de la Caransebeș a fost continuat, iar victoria cu 4-0 a fost una așteptată, e drept, și asta ca și cea de dinainte, în fața unor adversari modești.

Îmbucurător, în afară de joc, este și faptul că CS Mioveni și-a revenit în clasament, a urcat câteva locuri, iar la finalul turului se află pe locul 6, loc de play-off, echipa fiind în momentul de față în grafic. Nu trebuie lăsat la o parte faptul că, de patru etape, echipa nu a mai primit gol, apărarea formată din Croitoru – Toriște, Bogdan Stoica, Calvin și Edi Stoica jucând fără greșeală.

Evoluțiile din ultima perioadă au adus echipa pe linia de plutire, iar rezultatele obținute l-au declarat foarte mulțumit de ce se întâmplă cu echipa pe antrenorul Marius Stoica. „Mă bucur că am reușit să le redau acestor fotbaliști plăcerea de a juca”, a fost o primă declarație a antrenorului principal după primele rezultate. Apoi, după ultimele două etape, tehnicianul a exclamat: „Echipa se află pe drumul cel bun și joacă ceea ce vreau, ceea ce le-am cerut! Cum poate fi un antrenor a cărui echipă are rezultate și joacă ce-i cere?”.

„Am făcut un joc bun, am controlat partida din primul și până în ultimul minut de joc. Le-am cerut să tratăm foarte foarte serios acest joc, pentru că veneam după un parcurs bun și era păcat… Ne doream să continuăm pe aceeași linie. Echipa a început să joace destul de bine, suntem bucuroși că avem patru partide fără gol primit, iar echipa a început să și marcheze. În rest, ce poate să își dorească un antrenor de la o echipă care are rezultate pozitive? Toate jocurile sunt importante și destul de grele, la acest nivel, diferența nu se face din linia de clasament. Au fost și în această etapă câteva rezultate surpriză, dar eu cred că Tărlungeniul și Pâncota își doresc maximum din acest campionat. Echipele sunt echilibrate ca și valoare, nu există o echipă care să domine. Cred că toată lumea este mulțumită acum, noi vrem să mulțumim comunitatea din Mioveni”, a spus Stoica după victoria de miercuri.

Au terminat turul pe 6

CS Mioveni a terminat turul campionatului pe locul 6, echipa fiind în momentul de față calificată în play-off-ul competiției. Intrarea pe ultimul loc de play-off s-a făcut chiar la această etapă, galben-verzii profitând de înfrângerea Brașovului în deplasarea de la Șoimii Pâncota.

Echipa lui Marius Stoica a acumulat 21 de puncte, în cele 13 etape disputate până acum, având o linie de clasament cu 6 victorii, trei egaluri și patru înfrângeri. Golaverajul este și el pozitiv, cu 21 de goluri marcate și doar 11 primite.

Al treilea 11 metri ratat

Penaltiul ratat de Florescu în meciul cu Metalul Reșița este al treilea irosit de galben-verzi în acest tur de campionat. Prima lovitură de pedeapsă ratată de argeșeni a fost în partida de la Mediaș, când Honciu a trimis mult peste în minutul 92, la scorul 3-3. Al doilea 11 metri ratat a fost acum două etape, la Caransebeș, când Alin Popa a șutat în transversală în ultimul sfert de oră. În fine, miercuri, la Mioveni, cu Reșița, Florescu a tras în stânga portarului, iar acesta a parat.

Susținuți de coechipieri

Printre spectatorii aflați miercuri la prânz la tribuna oficială s-au numărat și mai mulți componenți ai lotului echipei, dar și jucători de la echipa a doua sau foști galben-verzi. Astfel, pentru a-și susține coechipierii sau foștii coechipieri, au venit în tribună Da­niel Iancu, Cosmin Marinescu, Marius Galan, Mihai Șchiopu, Cătălin Stan, toți componenți ai lotului lărgit al Mioveniului, dar și Mormolea, de la echipa a doua, și Bog­dan Stancu, de la Muscelul Cîmpulung.

Mâine, meci la Mioveni, cu Oradea

Următorul meci de campionat al Mioveniului este programat mâine, la ora 11,00, tot pe propriul teren. Adversară va fi de data aceasta FC Bihor Oradea, echipă care se află pe locul 13 al clasamentului. Partida va conta pentru prima etapă a returului, în tur, Mioveniul impunându-se cu 2-0 la Oradea, prin golurile lui Bogdan Stoica și Toriște. Partida este și ea una accesibilă pentru argeșeni, la fel cum au fost ultimele două jocuri disputate: cel de la Caransebeș și cel cu Reșița.

Articol scris de Silviu MIHAI

Marius ANGHEL 13 Nov. 2015, 14:46 Seria 2
Pe aceeași temă