Cristi Irimia, pe gazon și la 41 de ani: „La vârsta mea, fotbalul a devenit ca mersul pe bicicletă”

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 17 Sep. 2015, 10:54 Actualizat: 17 Sep. 2015, 10:55 Seria 2

Cele șase goluri încasate în două etape l-au trecut pe Alin Sălăjan pe bancă la Șoimii Pâncota, între buturi, la Mediaș, intrând Cristian Irimia.

Principala sarcină a acestuia în Podgorie este să-i antreneze goalkeeperii din lot, drept pentru care nu a apărat niciun minut în partidele amicale. „Cred că antrenorul a ținut cont de experiența mea, nu neapărat de forma sportivă. Oricum, la vârsta mea fotbalul a devenit ca mersul pe bicicletă. Sigur, nu mai am vigoarea din tinerețe, nici nu poate fi altfel la 41 de ani și mii de plonjoane în spate, dar sunt pregătit și noaptea, când mă trezești din somn, să intru pe teren. Chiar dacă nu am apărat în jocurile amicale, a contat faptul că am fost pe teren în play-out-ul campionatul trecut. Echipa a încheiat campionatul cu mine în poartă, deci nu au trecut decât trei-patru luni de la ultimul meci oficial înainte de cel de la Mediaș”, spune „veteranul” din poarta „șoimilor”.

Irimia mai crede că elevii lui Ion Balauru s-au crezut dinainte învingători, iar acest lucru a ajutat echipa sa vinerea trecută. „Gazul rămâne o echipă bună, doar că ne-a subestimat, asta e clar. Își puneau doar problema diferenței de scor la care ne vor bate și au fost surprinși de replica noastră. Acum, nu trebuie noi să credem că vom avea un meci mai ușor cu FC Caransebeș, căci riscăm să pățim ca și cu FC Baia Mare. Trebuie să fim responsabili, să luptăm pentru fiecare punct, căci lupta pentru salvare va fi foarte dură în acest an. Dacă ne îndeplinim obiectivul în acest sezon, va fi o mare performanță pentru noi, pentru un oraș și un club ca Pâncota”, a mai afirmat experimentatul portar.

Cristi Irimia nu se consideră titular în poarta „șoimilor”, ba dimpotrivă: „Sălăjan și Pașcalău rămân primele variante. În calitate de antrenor al lor, îi consider printre cei mai valoroși portari din Liga a 2-a. Eu ajut cât pot din ambele posturi, de jucător și antrenor, nimic mai mult”.

Sursa: Sport Arad
Foto: Istvan BERTALAN

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 17 Sep. 2015, 10:54 Actualizat: 17 Sep. 2015, 10:55 Seria 2
Pe aceeași temă