Coșmar cu repetiție pentru Cristi Andor! În iarnă lăsa falimentarul FC Bihor pentru FC Brașov, echipă unde finalul pare identic

Marius ANGHEL 14 Jun. 2016, 11:47 Seria 2

Fotbalul românesc manageriat de indivizi care nu au nicio treabă cu fenomenul continuă să facă victime. Povestea lui Cristian Andor (26 ani) e simplă. Anul trecut era căpitanul lui FC Bihor și se încăpățâna să continue, deși încasase doar un salariu în 12 luni! La finalul lui 2015, fotbalistul primea o nouă lovitură. Teribilă. FC Bihor, clubul său de suflet, intra în faliment. Se gândea să renunțe. „Nu mai aveam speranțe, totul în jurul meu se năruia ca un castel de nisip. Mi-a trecut prin cap să renunț. La FC Bihor, în 12 luni, am primit un salariu și acela în luna ianuarie a anului trecut. Cum să supraviețuiești? Cum să faci performanță? Din păcate asta e realitatea crudă a fotbalului românesc. Am avut sprijin din partea familiei, a prietenilor… Apoi a venit ziua în care FC Bihor a intrat în faliment. Încotro s-o apuc? De la șase ani joc fotbal, altceva nu știu să fac. Au început să vină ceva oferte și am zis că poate iese soarele și pe strada mea. Am ales Brașovul și nu regret nimic. La Brașov am primit trei salarii în șase luni. E totuși un pas înainte. Problemele au apărut din nou după câteva luni. Parcă e un coșmar cu repetiție. Procese peste procese cu falimentul lui FC Brașov, apoi Vasile Dochița, omul care a insistat să vin la Brașov, a renunțat. Și în aceste condiții, am continuat să joc. E drept, am avut șansa să am niște colegi extraordinari”, spune fotbalistul.

„La Brașov am simțit că sunt apreciat”

Chiar dacă FC Brașov a arătat ca o echipă modestă în multe meciuri în acest an, Andor a găsit resurse să se motiveze suplimentar. „Ce m-a motivat? Gândul că pot mai mult și că cineva mă va observa și pot prinde și eu un contract la o echipă care să aibă parte de stabilitate. Când dai totul pe teren oamenii observă, iar fanii lui FC Brașov cunosc fenomenul și am simțit că sunt apreciat. Voi purta mereu în suflet acest club”, a declarat Andor, care a marcat două goluri în tricoul lui FC Brașov.

„Renunț și la bani, doar să plec”

Aflat în vacanță, acasă la Oradea, Andor a decis că a sosit momentul să încerce o nouă provocare. „La Brașov nu mai sunt perspective, astfel că am decis că este mai bine să plec. Renunț și la bani, doar ca să devin jucător liber. Am vorbit cu cei din conducere și au înțeles, astfel că aștept în aceste zile să primesc actele. FC Brașov? Acest club trebuie să revină și chiar îmi doresc să mai îmbrac cândva tricoul acestei echipe. Unde voi merge? Sincer, în acest moment chiar nu știu. Au fost ceva tatonări, dar deocamdată nimic concret. Vreau să demonstrez că încă mai pot face ceva în fotbal. Am doar 26 de ani și sunt convins că pot juca atât la Liga 1, cât și la Liga a 2-a. În acest moment nu e mare diferență la ce se joacă în primele două ligi din România. Vreau o nouă provocare și, în primul rând, un proiect serios. După ce am trăit în ultimii ani, mă mai poate surprinde ceva?”, a mai spus Andor.

Articol scris de Adi MARICA (Monitorul Expres)

Marius ANGHEL 14 Jun. 2016, 11:47 Seria 2
Pe aceeași temă