Mioveniul și-a prezentat achizițiile, iar conducătorii clubului au analizat adversarii și au vorbit despre noul sezon. Ce spun despre promovare

CS Mioveni și-a prezentat, ieri, 3 august, noile achiziții în cadrul unei conferințe de presă care a avut loc la stadionul Orășenesc. Galben-verzii au transferat în această vară cinci jucători cu experiență, iar oficialii argeșeni speră ca valoarea nou-veniților să-și pună amprenta asupra jocului echipei.

La CS Mioveni au fost aduși fundașii Ciprian Negoiță de la Pandurii Târgu Jiu, Alexandru Ichim de la FC Brașov, mijlocașii George Pirtea de la Național Sebiș, Cristian Andor de la UTA Bătrâna Doamnă și atacantul Daniel Ene de la Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, echipă care a reușit promovarea în Liga 1.

Cele cinci achiziții au făcut o poză de grup alături de conducătorii clubului după care au dat câte o scurtă declarație despre venirea la CS Mioveni.

Nou-veniții își doresc evoluții cât mai bune în tricoul galben-verde, iar dacă se va putea, să se implice și în lupta pentru promovare.

Cristian Andor: „Mă bucur că am ajuns la un club care în ultimii doi-trei ani a fost implicat în lupta pentru promovare. Avem șanse reale la primele locuri. Nucleul de bază a rămas cam același. Sper ca noi, cei care am venit, să ne integrăm cât mai repede și să terminăm cât mai sus”.

Daniel Ene: „Sunt bucuros că am ajuns din nou aici la Mioveni. Eu am mai fost și acum câțiva ani, însă am avut probleme din cauza accidentărilor. Sper ca în acest sezon să dau cât mai multe goluri și să-mi ajut echipa”

George Pirtea: „Mă bucur că fac parte din acest lot. Sper să jucăm cât mai bine și să îndeplinim obiectivele clubului, dar și dorințele primarului. Vom face tot posibilul să terminăm cât mai sus acest sezon”.

Ciprian Negoiță: „Sunt bucuros că m-am întors din nou la echipa la care am obținut cele mai mari performanțe ca jucător. Îmi doresc să evoluăm cât mai bine și să îndeplinim obiectivele care ne-au fost trasate. Vom face tot ce ține de noi ca Mioveniul să fie o echipă puternică”.

Alexandru Ichim: „Sunt bucuros de alegerea făcută și de ce am găsit aici la Mioveni. Îmi doresc să îndeplinim obiectivele, iar anul viitor, să jucăm în Liga 1″.

Sunt echipe care oferă salarii peste nivelul Ligii a 2-a

Prezenți la conferință, conducătorii de la CS Mioveni sunt siguri că și în acest sezon lupta pentru promovare va fi una destul de încinsă. Oficialii grupării galben-verde se așteaptă ca pentru cele două locuri care duc în primul eșalon și pentru al treilea care duce la baraj să fie o luptă foarte strânsă.

Dumitru Olteanu, președintele Consiliului Director al CS Mioveni, a făcut o primă analiză a formațiilor care au ambiții mari: „Sunt câteva echipe din serie care și-au anunțat deja intențiile de promovare. Mă refer aici la UTA, Călărașiul și Târgu Mureș. Sunt echipe care oferă salarii peste nivelul Ligii a 2-a. Oferă peste 2.000 de euro pe lună și atrag jucători buni. Sunt convins că și în acest an vor mai fi și surprize în această luptă pentru promovare. Târgoviște, Afumați și FC Argeș au echipe destul de bune. Încă de pe acum se anunță o luptă după la promovare”, a spus Dumitru Olteanu, președintele Consiliului Director.

„Pot apărea și surprize”

Președintele executiv Constantin Stancu este convins că va fi o mare bătălie pentru vârful clasamentului: „Sunt cinci, șase, șapte echipe care doresc să se bată la promovare, însă mai sunt și altele care vor trage dacă au un parcurs bun, iar rezultatele îi vor duce în primele locuri. Cei de la Sepsi Sfântu Gheorghe s-au hotărât să tragă la promovare după ce au acumulat destul de multe puncte până pe finalul campionatului. Atunci au forțat și au reușit să ajungă în Liga 1. Sunt echipe bune ca UTA, Târgoviște și Târgu Mureș care vor lupta pentru promovare. Cred că pentru primele trei locuri se vor bate șase – șapte echipe”.

Constanța în rezultate, cheia succesului

Antrenorul Florin Marin știe care este secretul succesului în lupta pentru promovare: „În Liga a 2-a sunt echipe care s-au întărit considerabil în această vară. Au făcut transferuri importante, au luat jucători cu experiență și au investit mult. Și anul trecut a fost la fel, însă au apărut surprize și au promovat Juventus București și Sepsi Sfântu Gheorghe. Ca să promovezi trebuie să ai constanță în rezultate. Dacă nu ai tu, apar alte echipe care ajung pe locurile fruntașe. Prind culoar și este greu să le mai ajungi”.

Articol scris de Silviu MIHAI (Curierul zilei)
Foto: CS Mioveni

Pe aceeași temă