Laurențiu Roșu a avut 22 de jucători la primul antrenament. CS Mioveni s-a reunit la -10 grade C

CS Mioveni și-a reluat, în ieri dimineață, antrenamentele, jucătorii reunindu-se la stadion după o vacanță de o lună.

Reunirea lotului a avut loc la ora 10:30, la stadionul Orășenesc, iar primul antrenament pe 2018 a fost făcut la stadionul Gabriel Catillaz (lângă ICN). Atât la stadion, cât mai ales la baza sportivă de la pădure, temperaturile au fost, ieri, foarte scăzute, fiind și la prima zăpadă pe acest an, termometrele arătând -10 grade Celsius.

La reunirea de la stadionul Orășenesc au fost prezenți și oficialii clubului argeșean, Dumitru Olteanu – președinte al Consiliului Director și Constantin Stancu – președinte executiv, dar și ceilalți oameni din stafful administrativ. Cei doi au avut o scurtă discuție cu stafful tehnic și apoi cu jucătorii la vestiar, după care s-a mers la baza sportivă de lângă oraș pentru ședința tehnică. Tot aici, după-amiază, urmează ca jucătorii să susțină un test de rezistență (testul Buchheit).

La primul antrenament au fost prezenți 22 de jucători. Față de lotul din tur au lipsit Cristian Andor și Alexandru Ichim, care și-au reziliat contractele cu clubul, Ciprian Negoiță care este bolnav, Edi Stoica – nerefăcut după accidentare și Costinel Gugu, care își va relua pregătirea începând de mâine.

Lotul prezent, ieri, la antrenament:

portari: Flavius Croitoru, Bogdan Preda, Valentin Sima;
fundași: Andrei Tirică, Ionuț Burnea, Andrei Trașcu, Mihai Șchiopu;
mijlocași: Ionuț Rădescu, George Pirtea, Ionuț Mîrzeanu, Rareș Lazăr, Alexandru Cioc, Andrei Neagoe, Eduard Florescu, Roberto Ayza, Adrian Iamandi, Eduard Neacșu, Ovidiu Comănescu, Bogdan Arsenică;
atacanți: Cosmin Năstăsie, Sebastian Ivan, Mihai Vintilă.

„Băieții au chef să facă treabă, sunt dornici de antrenamente! Nu ne așteptam să ningă, dar ne adaptăm condițiilor care sunt. Facem antre­na­mente și pe zăpadă, nu este o problemă. Vom da după-amiază un test de rezistență, apoi duminică, altul. Ne vom pregăti pe plan local, la Mioveni, timp de două săptămâni, după care vom face și un cantonament la Mogoșoaia”, a spus antrenorul Laurențiu Roșu.

„Echipa s-a reunit, iar din 29 ianuarie vom merge în cantonament la Mogoșoaia. Facem antrenamente aici între timp, efectuăm vizita medicală, iar până la începerea campionatului, avem programate mai multe amicale. Ne dorim ca această perioadă din retur să fie mult mai bună decât cea din tur, pentru că ne dorim o clasare în prime șase echipe ale seriei la finalul campionatului”, a declarat și Dumitru Olteanu, președinte C.D.

Andor, primul plecat

Cristian Andor a fost primul jucător care a plecat de la CS Mioveni în această iarnă. Fotbalistul și-a reziliat contractul cu gruparea galben-verde în primele zile ale anului și și-a găsit deja un angajament pentru partea a doua a sezonului. Astfel, mijlocașul a semnat cu Petrolul Ploiești, liderul seriei a 3-a din Liga a 3-a, și are ca obiectiv promovarea în Liga a 2-a.

Cristian Andor a fost adus la echipă la începutul sezonului, în vară, și nu a dat randamentul așteptat de conducere, deși a jucat în majoritatea partidelor disputate de argeșeni.

Ichim și-a reziliat, ieri, contractul

Al doilea jucător care a plecat de la CS Mioveni în această pauză competițională este Alexandru Ichim. Jucătorul a venit și el tot în vară, fiind adus când antrenor era Florin Marin. Ichim a prins și el destul de multe minute în tricoul galben-verde, însă evoluțiile sale au fost și ele sub așteptări, greșind de foarte multe ori. Ichim s-a prezentat, ieri, la reunirea lotului la stadionul Orășenesc, însă nu s-a dezechipat și, după ce a avut o discuție cu cei din conducere, s-a prezentat la club, unde și-a reziliat și el înțelegerea cu gruparea argeșeană.

Antrenament pe zăpadă

Deși duminică vremea nu anunța nimic deosebit pentru acest început de săptămână, ieri dimineață, zăpada căzută în cursul nopții a dat peste cap planurile galben-verzilor. Astfel, cum terenul de pe stadionul central era acoperit de zăpadă, antrenamentul a fost mutat la stadionul de la ICN. Și aici a fost însă zăpadă, dar suprafața de joc este sintetică și pe margine există și pistă de alergat. Aceasta a fost și unul dintre motivele pentru care s-a ales această locație, pentru că, aseară, jucătorii au avut programat un test fizic de alergare.

6 meciuri amicale în această iarnă

CS Mioveni va disputa în această pauză competițională și șase meciuri de verificare. Primul va avea loc pe 27 ianuarie cu două zile înainte de plecarea în cantonamentul de la Mogoșoaia, la finalul perioadei de pregătire pe plan local, iar adversar se pare că va fi o echipă din Argeș. Apoi, pe 3 februarie, se dorește un alt joc și se caută un adversar. Pe 7 februarie este programat apoi amicalul cu CS Balotești. Pe 10, adeversar va fi Metaloglobus, pe 14 februarie, se va juca cu CS Afumați. Seria amicalelor din iarnă se va încheia cu Chindia Târgoviște, pe 17 februarie, în timp ce campionatul este programat a începe pe 24 februarie, CS Mioveni urmând a juca, în deplasare, la Olimpia Satu Mare.

Antrenamente și la sală

Galben-verzii vor începe în paralel și antrenamentele fizice, acestea urmând a avea loc la o sală de forță din Mioveni. De altfel, Laurențiu Roșu va pune accent în această primă parte a pregătirii pe antrenamentele fizice de acumulare, urmând ca în paralel să facă și ședințe tehnico-tactice, iar pe finalul pregătirii să se pună accentul pe acestea din urmă. De atfel, duminică, fotbaliștii au program și un test de forță la sală.

Articol scris de Silviu MIHAI
Foto: fb CS Mioveni

Pe aceeași temă