Petrolul a dat lovitura pe piața transferurilor. I-a luat Mioveniului unul dintre cei mai importanți jucători. Lotul prezent la reunire

Petrolul nu vrea să aibă nicio emoție în lupta pentru promovarea în Liga 2 și s-a pus serios pe întărirea lotului cu jucători pe care să se poată baza și în campionatul următor. Ultima achiziție a ploieștenilor din această iarnă este și cea mai importantă de până acum, dintr-un total de patru bifate.

Mijlocașul Cristian Andor (28 de ani) a lăsat-o pe CS Mioveni pentru Petrolul. Originar din Oradea, Andor completează lotul „lupilor” după ce până acum fuseseră aduși portarul Raul Avram (24 ani, ex FC Botoșani) și mijlocașii centrali Daniel Cârjan (20 ani, Viitorul Domnești) și Mihai Ene (18 ani, Viitorul Constanța).

„Oficialii clubului nostru au ajuns, astăzi, la un acord cu jucătorul Cristian Andor, acesta semnând un angajament cu FC Petrolul Ploiești valabil pentru următorii doi ani și jumătate. În vârstă de 28 ani, Cristian Andor (1.78 m) evoluează pe postul de mijlocaș, având o experiență bogată la nivelul celui de-al doilea eșalon. Născut la Oradea, Andor a jucat, în turul stagiunii 2017-2018, la CS Mioveni, pentru care a bifat 18 prezențe în Liga 2 și două în Cupa României, iar de-a lungul carierei a mai evoluat pentru FC Bihor, Gaz Metan Mediaș, Luceafărul Oradea, CS Oșorhei, FC Brașov și UTA Arad. Bun venit, Cristian Andor!”, a anunțat Petrolul pe site-ul oficial.

26 de jucători la reunire

Altfel, Petrolul și-a reluat, miercuri seară, pe stadionul „Ilie Oană”, pregătirea pentru partea a doua a sezonului Ligii 3, sub privirile a câtorva sute de suporteri care au creat, ca de obicei, o atmosferă extraordinară.

Antrenorul Romulus Ciobanu și asistenții săi, Ciprian Pura (antrenor secund), Cătălin Grigore (antrenor portari) și Marius Haită (preparator fizic), au avut sub comandă, la prima ședință de pregătire, 26 de jucători. Printre aceștia s-au aflat noile achiziții Raul Avram, Daniel Cârjan și Mihai Ene, ultimii doi jucători fiind detașați la Petrolul, sub formă de împrumut, până la finele actualei stagiuni.

De asemenea, la antrenament au participat și mai mulți jucători proveniți de la Grupa 2002 a Centrului de Copii și Juniori al FC Petrolul: portarul Alexandru Radu și mijlocașii Mario Bratu, Fabian Sotir și Mihai Constantinescu, dar și goalkeeperul Cătălin Nițache, cel care aparține de gruparea ploieșteană, însă va continua să evolueze și în retur, sub formă de împrumut, la CSM Râmnicu Sărat.

Lotul prezent la reunire:

portari: Mirel Bolboașă, Raul Avram, Raul Botezan, Cătălin Nițache, Alexandru Radu (FC Petrolul juniori);
fundași: Alberto Olaru, Paul Antoche, Răzvan Catană, Gabriel Frîncu, Jean Prunescu, Valentin Țicu, Mihai Velisar;
mijlocași: Marius Chindriș, Alexandru Ciocâlteu, Tiberiu Nițescu, Nini Popescu, Claudiu Tudor, Șaim Tudor, Daniel Cârjan (Viitorul Domnești), Mihai Ene (Viitorul Constanța), Mario Bratu (FC Petrolul juniori), Fabian Sotir (FC Petrolul juniori), Mihai Constantinescu (FC Petrolul juniori);
atacanți: Sergiu Arnăutu, Cosmin Lambru, Georgian Păun.

Petroliștii vor continua să se pregătească în localitate până pe 20 ianuarie, urmând ca, între 22 ianuarie și 2 februarie să se deruleze primul cantonament, la Cheile Grădiștei. Apoi, în intervalul 6 februarie-16 februarie este programat cel de-al doilea stagiu centralizat, la Buftea.

Până la reluarea campionatului, trupa lui Romulus Ciobanu va susține și nouă jocuri de pregătire:

20 ianuarie: ACS Steagul Roșu Brașov
28 ianuarie: Olimpic Cetate Râșnov
31 ianuarie: AS SR Brașov
7 februarie: Unirea Slobozia
10 februarie: FC Argeș
14 februarie: Chindia Târgoviște
17 februarie: adversar nestabilit
21 februarie: Progresul Spartac
24 februarie: FC Aninoasa

Foto: FC Petrolul

Pe aceeași temă