Constantin: „Vrem locul trei, dar nu știm dacă ne asigură promovarea”

10 May. 2012, 16:06 Seria 2
Constantin:** „Vrem locul trei, dar nu știm dacă ne asigură promovarea

Reprezentant al cluburilor din eșalonul secund în Comitetul Executiv al FRF, președintele echipei severinene, Gheorghe Constantin, a încercat să ofere unele precizări în privința sistemului de promovare.

Conform unor surse, dacă ocupanta locului secund nu va lua licența, din Seria a II-a va promova Bistrița, situație în care din Liga I vor retrograda numai 3 echipe, nu 4. Mizând pe cazul de anul trecut, Gaz Metan Severin spera să promoveze de pe treapta a treia a podiumului, așa cum a făcut-o CS Mioveni în 2011, în locul echipei FC Bihor, care se clasase pe poziția secundă, dar n-a primit licență.

Președintele Gheorghe Constantin a venit cu unele precizări, însă n-a putut da un răspuns clar. „S-a schimbat regulamentul de anul trecut. Am spus încă din iarnă că nu scrie niciunde că se poate promova de pe locul trei. Că e posibil, e altceva. În statutul FRF se precizează că orice aspect neprevăzut va fi soluționat de Adunarea Generală sau, dacă e cazul, pe parcurs, de Comitetul Executiv. E posibil să se ia o decizie luni, 14 mai, dar, dacă nu se va discuta această problemă la Adunarea Generală, atunci se va stabili într-o ședință ulterioară a Comitetului Executiv. Poate Timișoara va lua licență și nu va mai fi cazul. La ora actuală, un singur om (n.r. – președintele FRF Mircea Sandu) poate să spună care e cea mai bună soluție, dar, indiferent argumentele oferite, vor exista opinii pro și contra. E clar că se va juca tot cu 18 echipe în Liga I. Rămâne de văzut câte vor retrograda și câte vor promova. Au fost voci care și anul trecut au contestat faptul că au intrat echipe de pe locurile trei sau patru. E adevărat că Petrolul sau Târgu Mureș au forță financiară mai mare decât cluburile din liga secundă, dar ar fi normal să promoveze câte două echipe din fiecare serie. Deocamdată e prematur să discutăm. Vom vedea la vremea respectivă dacă se va promova sau nu de pe locul trei”, a precizat Constantin.

Crede că Severinul e nu pregătit de Liga I

Oficialul echipei severinene a mai afirmat că Gaz Metan va lupta în continuare pentru locul 3, chiar dacă nu e momentan pregătită de Liga I: „Obiectivul nostru pentru acest sezon a fost să facem o echipă bună, puternică, cu care să promovăm anul viitor, iar în actualul campionat ne dorim în continuare să ne clasăm pe trei. Dacă acest loc ne va da posibilitatea să și promovăm, încă de pe acum, asta e cu totul altă poveste, dar rămân la părerea că Liga I e prea mult pentru Severin, în acest moment. Avem un stadion superb, dar sunt și multe alte aspecte de pus la punct”.

Costică Vâlcea a dus echipa de pe 11 pe 3

De precizat că Gheorghe Constantin și-a făcut pentru prima dată apariția la un joc al Gazului în partida-tur, de la Sânmartin, când echipa severineană a fost învinsă cu 2-0 de Luceafărul, eșec care a dus la demiterea antrenorului Cosmin Bodea.

La scurt timp, „Costică Vâlcea” a fost instalat în funcția de președinte la Gaz Metan Severin, iar Marian Bondrea pe banca tehnică, cei doi preluând practic echipa de pe locul 11! „Locul trei e un obiectiv realizabil. Echipa a început să joace, dar ca să fie liniște, ca să fim siguri că ne păstrăm acest loc până la final, trebuie să câștigăm sâmbătă cu Luceafărul și miercurea viitoare, la Chindia”, a spus Constantin.

Articol și foto de Mircea OGLINDOIU

10 May. 2012, 16:06 Seria 2
Pe aceeași temă