Conducerea UTA-ei confirmă interesul granzilor pentru mai mulți tineri jucători din lot. Arădenii rămân însă pe poziții: „Nu e prioritar să vindem”

Marius ANGHEL 19 Nov. 2015, 18:22 Seria 2

UTA Bătrâna Doamnă a fost în centrul atenției în această toamnă, fie că vorbim despre impresari sau „oficiali” ai primelor divizionare. Nu mai departe de partida de la mijlocul săptămânii trecute, de la Tărlungeni, atât stelistul Rădoi, cât și dinamovistul Rednic au luat loc în tribună. Aceștia au avut ochi în special pentru fotbaliștii tineri, în top fiind Bogdan Burlă, un fundaș stânga puternic, cu execuții bune, greu de găsit în fotbalul intern. A atras și talentul lui Cătălin Hlistei, însă mai apoi au fost descoperiți și fotbaliști ca Jorza, Petre sau Man.

Astăzi, Codru Grădinariu a recunoscut că: „Interes și discuții există, însă doar la nivelul impresarilor. Pe adresa clubului nu a venit nicio ofertă concretă pentru niciun jucător. Oricum, nu e prioritar să vindem pe nimeni, am spus de la bun început că dorim să această echipă trebuie să crească împreună, contăm pe toți pe mai departe. Și vom rămâne consecvenți în această privință”.

Pe de altă parte, directorul general al „Bătrânei Doamne” a ținut să precizeze că tinerii fotbaliști vor avea ocazia să-și demonstreze calitățile la cluburi din țară și străinătate, dar în afara perioadei competiționale. „Solicitări avem pentru mai mulți dintre fotbaliștii noștri, dar, după ce am sesizat că plecarea lui Petre la Atletico Madrid l-a dereglat puțin, o să fixăm, împreună cu antrenorii, momentele optime pentru susținerea de probe de joc. Nu oprim pe nimeni să ia pulsul campionatelor puternice”, a adăugat Grădinariu.

Utiștii s-au convins: „Să rămânem sus, doar acolo contăm!”

Altfel, deși a făcut rocada cu Gaz Metan Mediaș în vârful clasamentului seriei de Vest a ligii secunde, UTA ar putea fi din nou lider după etapa din weekend. Trupa lui Grozavu evoluează la Tărlungeni, unde brașovenii și-au recuperat două dintre „piesele” grele și sunt în revenire de formă, iar „alb-roșii” au prima șansă în confruntarea de pe teren propriu cu Universitatea Cluj.

Dincolo de posibilitatea de a promova în Liga 1 la finalul stagiunii, arădenii consideră că există și beneficii imediate în cazul ocupării unei poziții fruntașe. „Urmează o partidă pe care vrem să o câștigăm pentru a rămâne sus. Ne-am dat seama că doar acolo contăm. Toată lumea se interesează de noi, de jucătorii noștri, meciurile noastre se văd la TV, suntem tratați cu mai mult respect”, a punctat Cristian Todea, antrenorul secund al „textiliștilor”.

Același lucru îl susține și unul dintre liderii vestiarului. „E cazul să ne revenim și să câștigăm din nou după două rezultate negative. A început lumea să vorbească frumos de UTA, să citim în ziare despre jucători aflați în vederile lui Steaua și Dinamo, e un lucru pozitiv. De asemenea, suntem transmiși în direct aproape meci de meci, suntem pe un drum bun”, a punctat și mijlocașul Sorin Strătilă.

Text și foto: Sport Arad

Marius ANGHEL 19 Nov. 2015, 18:22 Seria 2
Pe aceeași temă