Conducerea se jură că nu fură!

07 Jul. 2009, 13:17 Seria 2
Conducerea se jură că nu fură!

Președintele FC Bihor, Gheorghe Alexandrescu, a declarat marți că atât contractul său, cât și al fiului său, Adrian Alexandrescu, ocupantul funcției de vicepreședinte, au fost încheiate în așa fel încât pot fi reziliate la orice oră de către finanțatorii clubului – Consiliul Județean și Consiliul Local – fără plata niciunei despăgubiri.
 

În plus, a adăugat Alexandrescu senior, dacă pleacă președintele, pleacă și vicepreședintele, astfel încât „la FC Bihor nu s-a instaurat nicio dinastie a Alexandreștilor”.
 
 

 

Impresar, dar suspendat
 
 

 

În ce privește acuza că ar aduce nouă jucători de la diverse echipe, impresariați de el și de Ionel Codoban, Alexandrescu jr. a recunoscut că are licență de reprezentare, însă pe de o parte aceasta a fost suspendată de drept din momentul angajării sale la FC Bihor, iar pe de altă parte niciunul dintre cei nouă jucători nu s-au aflat niciodată sub contract cu el. „Unul dintre jucători este reprezentat de Ionel Codoban, cu care însă nu am avut niciodată un parteneriat, iar ceilorlalți opt jucători, deși s-a spus că sunt sub contract cu mine, nu le-am fost niciodată impresar, dimpotrivă, au alți impresari, iar acest lucru se poate verifica la Federația Română de Fotbal”, a declarat Adrian Alexandrescu.
 

Pe de altă parte, acesta a răspuns și la acuza că ar fi adus la FC Bihor jucători mediocri de la echipe mediocre, precum Deta. „Faptul că un sportiv a jucat pentru o echipă mediocră nu înseamnă că valoarea lui nu este bună. Și Hagi a fost o valoare, deși a jucat la începutul carierei la echipe mediocre”, a spus Alexandrescu jr.
 
 

 

Economie la antrenor
 
 

 

Cei doi oficiali ai FC Bihor au vrut să lămurească și problema antrenorului echipei mari, după ce au fost acuzați că au încercat să-l aducă pe Adrian Văsâi în condiții dezavantajoase pentru club, cu primă de instalare. „Văsâi a solicitat pentru doi ani un salariu net de 78.000 de euro, din care a vrut avans de 30.000 de euro, restul urmând a-i fi plătiți în rate lunare egale. Am avut însă contacte și cu alți antrenori, care au cerut pe doi ani 120.000 de euro”, s-a apărat Gheorghe Alexandrescu.
Președintele FC Bihor a declarat că marți dimineață, Adunarea Generală a Acționarilor a aprobat angajarea ca antrenor principal a lui Petcu, în condiții mai mult decât rezonabile. „Domnul Petcu a solicitat 1.500 de dolari pe lună, o garsonieră mobilată și decontarea a două drumuri până la Hunedoara în fiecare lună, ca să-și vadă familia. Nu a cerut primă de instalare”, a precizat Alexandrescu senior.
 
 

El a adăugat că antrenorul secund Horea Rădulescu va primi un salariu lunar de 2.100 de lei, la fel ca și antrenorii echipelor de tineret și juniori.
 
 

 

Adio, prime duble
 

 

Întrucât Consiliul Județean și Consiliul Local au cerut scăderea cheltuielilor clubului, președintele FC Bihor a anunțat că din acest sezon clubul nu va mai plăti prime duble oficialilor, cum s-a întâmplat până acum.
„Până acum, președintele, vicepreședintele și cei trei antrenori luau prime duble față de ale jucătorilor. Numai în turul ediției 2008-2009, cei cinci au încasat astfel 29.000 de euro, câte 5.800 de euro fiecare. De acum, oficialii vor primi doar prime normale”, a spus Alexandrescu senior.
Tot pentru a reduce cheltuielile, președintele a anunțat că va reduce numărul apartamentelor închiriate de club pentru găzduirea jucătorilor. „Am avut închiriate 18 apartamente în oraș, cu 2.980 de euro pe lună, din care în 16 locuia câte un singur jucător. Vom comasa jucătorii, astfel încât să stea câte doi într-un apartament, și în felul acest vom economisi 2.200 de euro pe lună”.
De asemenea, Gheorghe Alexandrescu a mai anunțat și schimbarea furnizorului de hrană pentru sportivi, deoarece Sinergo Catering este prea scump. „Cel mai probabil, vom apela la serviciile restaurantului de la Administrația Taberelor sau de la Liceul Transilvania, în condițiile păstrării aceluiași meniu impus de medici”, a precizat președintele FC Bihor.
 

 

Pleacă 11, vin alți 7
 

 

Șeful FC Bihor a mai anunțat marți și rezilierea contractelor a 11 jucători. „Am reziliat deja contractul lui Radu Răzvan, fără plata vreunor compensații, iar azi și mâine vom rezilia contractele pentru Sânmărtean, Șomodean, Tomaz, Mihu și Lorincz, cu plata unor drepturi contractuale pe următoarele două luni. De asemenea, vom rezilia în aceleași condiții și contractele brazilienilor Aiza și Tomas”, a spus Alexandrescu senior.
 

La FC Bihor vor fi aduși șapte jucători, dar cu salarii mai mici decât cei care pleacă, iar aceștia nu vor primi prime de instalare și pentru ei nu se vor achita comisioane către impresari, a specificat și vicepreședintele Adrian Alexandrescu.

 

În ce privește obiectivul fixat de finanțatori, cei doi Alexandrești au considerat că rămânerea în Liga secundă nu trebuie privită ca un obiectiv minor, în condițiile reducerii bugetului, dar și a faptului că, din sezonul următor, retrogradează în Liga a treia nu câte două, ci câte cinci echipe din fiecare serie.
 

 

Sursă: bihoreanul.ro
 

07 Jul. 2009, 13:17 Seria 2
Pe aceeași temă