Colțescu, în postura de salvator

Vlad MĂCICĂȘAN 18 Oct. 2008, 21:30 Seria 2

Sebastian Colțescu a oficiat ieri în prima partidă de după căderea psihică suferită în urmă cu două săptămâni. A fost o zi plină pentru arbitrul craiovean, pentru că, după meciul Mechel Câmpia Turzii – FCM Târgoviște 2-2, s-a transformat în salvator. O veste tulburătoare zguduia lumea fotbalului în urmă cu 15 zile: Sebastian Colțescu a fost la un pas de sinucidere. Centralul și-a revenit însă repede, încercând să explice gesturile pe care le-a făcut în seara de 4 octombrie prin faptul că vecinii au exagerat, iar el a fost nervos pe cei care au intrat fără voia sa în apartamentul din Craiova. Ieri a revenit și pe terenul de fotbal, arbitrând partida de liga a doua dintre Mechel Câmpia Turzii și FCM Târgoviște.

"Nu strigați la el, că se omoară!”

După cum era de așteptat, problemele avute de Colțescu zilele trecute l-au transformat în ținta tuturor ironiilor venite din tribună. "Hai Colțescule, nu ne face să ne pară rău că nu te-ai aruncat!” sau "Fault, băi, sinucigașule!” i-au strigat suporterii gazdelor. "Nu strigați la el, că ăsta se omoară”, a venit imediat completarea de la un alt suporter.

După partidă, Sebastian Colțescu avea să se implice într-un nou incident, de data aceasta însă ca personaj pozitiv. La mai puțin de un kilometru de stadion, un bărbat și-a pierdut cunoștința și a căzut pe stradă, chiar în apropierea mașinii în care se afla Colțescu. Arbitrul a coborât, a ridicat victima și a așezat-o într-o mașină, pentru a fi transportată la spital.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A comis-o din nou?

 

În afara umorului negru al puținilor spectatori din tribune, partida de la Câmpia Turzii a avut o singură fază "fierbinte”. Una îndeajuns de frustrantă pentru echipa din Târgoviște încât să-l determine pe antrenorul Petre Gigiu să vorbească despre viciere de rezultat.


Pe finalul meciului de la Câmpia Turzii, Eric, de la gazde, a obținut un corner după un duel cu portarul Lunescu. După acel corner, echipa din Câmpia Turzii a egalat. La finalul partidei, antrenorul celor de la FCM Târgoviște, Petre Gigiu, l-a atacat dur pe Colțescu. "A fost henț și fault în atac la acea fază! Să nu mai vorbim că a prelungit prea mult partida. A arbitrat bine, dar la acea fază a greșit. Vom face apel, pentru că este viciere de rezultat”, a declarat Gigiu.


Prestația lui Colțescu a fost urmărită în prima repriză și de Gheorghe Constantin, președintele CCA.

 

"Sper ca prin această prestație să fi arătat că merit să fiu din nou delegat în Liga 1" – Sebastian Colțescu, arbitru

Vlad MĂCICĂȘAN 18 Oct. 2008, 21:30 Seria 2
Pe aceeași temă