În primul derby al județului, Seso întâlnește pe Unirea Dej

Mihai Andries 08 Mar. 2013, 08:48 Stiri
În primul derby al județului,** Seso întâlnește pe Unirea Dej

Seso Câmpia Turzii este una dintre reprezentantele județului Cluj din seria a V-a a celui de-al treilea eșalon fotbalistic. La finalul sezonului de toamnă, gruparea celor de la Seso a ocupat un modest loc 8 cu doar 14 puncte, dintre care 10 le-a obținut pe teren propriu și numai 4 au putut lua pe terenul adversarelor.

În acest context, conducerea administrativă a clubului SESO a hotărât să împrospăteze lotul cu câteva nume consacrate în fotbal. În această iarnă, cei investiți să se ocupe de cooptarea unor jucători experimentați au apelat la serviciile unor fotbaliști ca: Dumitru Muscă, Virgil Cocoară, Dan Văscan, Vasilică Mercean (toți de la vecina FCM Turda), Andrei Boroștean (FC Hunedoara), Florin Olaru și Florin Pampea (Atletic Bradu), Paul Muntean (Europa Alba Iulia) și Cosmin Siecoban (Unirea Dej). Pentru jocul din prima etapă a sezonului de primăvară, care se dispută chiar în ziua de 8 martie, conducerea tehnică a celor de la Seso, compusă din Cosmin Văsâie antrenor principal, Cosmin Tilincă antrenor secund și Florin Pampea responsabil cu pregătirea celor dintre buturi, nu are probleme în ce privește lotul echipei.

În comparație cu echipa Seso, cei de la Unirea Dej la finalul turului au ocupat locul 4 cu 21 de puncte. Din cele 21 de puncte contabilizate la finalul turului, numai 5 au fost obținute pe teren propriu și 16 pe terenurile adversarelor. În această iarnă, uniriștii de pe malul Someșului au cooptat în lot doar trei jucători: Ionuț Bratima, Marius Cristea (ambii de la Europa Alba Iulia) și Andrei Moldovan (Jiul Petroșani), dar și doi juniori din propria pepinieră Kovasc și Blaj, fiecare având 16 ani neîmpliniți. Cel mai important transfer al dejenilor este cel a lui Dan Mănăilă pe banca tehnică a echipei. Din păcate, la jocul din prima etapă a returului, noul antrenor al dejenilor nu poate conta pe servicile a doi jucători: Rareș Stan și Romario Rus, ambii nerefăcuți din cauza unor accidentări mai vechi.

După cum arată linia de clasament a celor două formații, după evoluțuiile și rezultatele înregistrate în prima parte a campionatului, favorită ar trebui să fie echipa din Dej, dar echipa gazdă cu noile achiziții făcute în această iarnă, poate răsturna calculul hârtiei.

„Îmi doresc să avem un debut bun de sezon, iar cei noi veniți să certifice așteptările noastre. Ca în orice derby, indiferent de nivelul la care se joacă se poate întâmpla orice, dar eu sunt încrezător în puterea grupului. Ca echipă care evoluează pe teren propriu ne gândim să obținem cele trei puncte puse în joc” a declarat Cosmin Văsâie, antrenorul principal a celor de la Seso.

„Vom întâlni echipa care în această iarnă a făcut cele mai eficiente transferuri. Cu cei noi veniți consider că echipa Seso s-a întărit cel mai bine și consider că vor avea un debut bun de sezon. Despre noi ce să vă spun, doar că avem doi accidentați care ne-ar fi fost de mare ajutor, dar cred că cei care vor fi trimiși în teren o să-i suplinească foarte bine. În partida de la Turda, cu cei de la Seso, cred că în echipă va debuta unul dintre cei doi  puști care încă nu au împlinit 16 ani” a afirmat Dan Mănăilă, tehnicianul celor de la Unirea Dej.

Astăzi în prima etapă a returului de la ora 15 se mai dispută jocurile:

Sănătatea Cluj – Șoimii Pâncota
FC Zalău – Plimob Sighetu Marmației
Național Sebiș – FCM Turda

Mâine, tot de la ora se va juca meciul Olimpia Satu Mare – Europa Alba Iulia, cu mențiunea că Europa a fost preluată de Crișul Chișineu Criș și va juca din retur în județul Arad.  
În altă ordine de idei, derbyul hunedorean Jiul Petroșani – FC Hunedoara nu se dispută din cauza abandonului echipei gazdă.

 

Articol scris de Ion ROINA
 

Mihai Andries 08 Mar. 2013, 08:48 Stiri
Pe aceeași temă