Chiriță crede că fuziunea ar fi benefică

05 Jul. 2012, 15:25 Seria 2
Chiriță crede că fuziunea** ar fi benefică

Crede că fuziunea echipelor Alro și FC Olt este benefică pentru fotbalul slătinean. Jucător cu experiență competițională, Augustin Chiriță speră ca noua formație a județului să aibă rezultatele așteptate. Mijlocașul de 36 de ani spune că promovarea ar putea fi un obiectiv peste câteva sezoane.

Venit la FC Olt în pauza competițională, Chiriță a reușit îndeplinirea obiectivului salvării de la retrogradare cu gruparea alb-vișinie. Fostul jucător al celor de la FC Argeș consideră că după ultimele decizii ale Federației Române de Fotbal, fuziunea celor două echipe de eșalon secund ale județului se impunea.

Augustin Chiriță crede că în acest fel noua formație nu va avea problemele cu care se vor confrunta alte cluburi din țară. „Dacă e să fuzioneze, eu zic că e un lucru benefic pentru Slatina, acum depinde și ce obiectiv își fixează orașul. Mai ales că am înțeles că legislația asta care e, cu primăriile, cu banii publici, eu cred că o să fie probleme în toată țara la foarte multe echipe. Dar eu zic că pot să fie lucruri benefice”

Chiriță spune că pregătirile ar trebui demarate într-un timp cât mai scurt, iar pentru sezonul 2012-2013 să se urmărească formarea unei echipe competitive. „Din câte am înțeles, și pe cei de la Alro i-au chemat peste o săptămână, pe luni. Acum nu știu în ce constau negocierile, în ce stadiu sunt, dar eu zic că după aceea, cu cât trece timpul mai mult, nu e decât în pierderea jucătorilor. N-o să fie obiectiv promovarea, să facă o echipă competitivă pentru Liga a II-a și poate peste un an-doi, în funcție de jucători și de tot ce se poate întâmpla, să speri la mai mult”

Plecat în fotbalul mare de la Slatina, Augustin Chiriță a evoluat în decursul carierei pentru formații ca Minerul Motru, Universitatea Craiova, FC Argeș, Alro Slatina, Victoria Brănești, FC Olt, dar și pentru echipe din campionatele Ucrainei și Israelului.

Sursa: Olt TV

05 Jul. 2012, 15:25 Seria 2
Pe aceeași temă